Tραγωδία στο Έσσεξ: Εξετάζεται το ενδεχόμενο να πάγωσαν μέχρι θανάτου οι 39 άνθρωποι, μέσα στο κοντέινερ (φωτό)

Επικρατέστερο σενάριο να πάγωσαν μέχρι θανάτου

 

Συγκλονιστικές είναι οι νέες πληροφορίες για τον τρόπο που βρήκαν φρικτό θάνατο οι 39 άνθρωποι, τα πτώματα των οποίων ανακαλύφθηκαν την Τετάρτη το πρωί από την αστυνομία του Έσεξ σε κοντέινερ φορτηγού 

στο Βιομηχανικό Πάρκο Ουότεργκλεϊντ γύρω στα 35 χιλιόμετρα από το κέντρο του Λονδίνου.

Ένα από τα επικρατέστερα σενάρια που εξετάζονται είναι οι άνθρωποι που βρέθηκαν μέσα στο φορτηγό, να πάγωσαν μέχρι θανάτου.

Tο κοντέινερ πρέπει να ήταν φορτηγό – ψυγείο σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Βρετανικής Ένωσης Οδικών Μεταφορών (RHA) Ρίτσαρντ Μπέρνετ.

Σύμφωνα με την βρετανική Daily Mail, το ψυγείο μετέφερε συνήθως μπισκότα και λειτουργούσε συνήθως στους -25 βαθμούς Κελσίου.

Η βρετανική αστυνομία έχει θέσει ως προτεραιότητα την ταυτοποίηση των θυμάτων, που «μπορεί να είναι μια μακροχρόνια διαδικασία», όπως δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Άντριου Μάρινερ.

Τις τελευταίες ώρες, φαίνεται να ενισχύεται το σενάριο περί σωματεμπορίας. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Μπόρις Τζόνσον, λαμβάνει ολοένα και περισσότερες ενημερώσεις που δείχνουν ότι η έρευνα εστιάζει πλέον στο trafficking. Οι βρετανικές αρχές, μάλιστα, ερευνούν ομάδες οργανωμένου εγκλήματος.

Η έρευνας της υπόθεσης, ωστόσο, βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο.

Η διαδρομή θανάτου του φορτηγού

Δείτε επίσης: Τραγωδία στο Έσεξ: Νέα στοιχεία για το φορτηγό με τα 39 πτώματα - Αυτός είναι ο οδηγός (φώτο-βίντεο)

 

Το φορτηγό είχε βουλγαρική άδεια κυκλοφορίας, και ήταν καταχωρημένο σε μια εταιρεία ιδιοκτησίας μιας Ιρλανδής. Η βρετανική πρεσβεία στο Λονδίνο έλαβε πληροφορίες σχετικά με την άδεια από τη βρετανική αστυνομία, αναφέρει το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Την ίδια ώρα, η βρετανική αστυνομία λέει πως πιστεύει ότι το φορτηγό ταξίδεψε από το Ζεεμπρούγκε στο Βέλγιο στο λιμάνι του Πάρφλιτ στην ανατολική Αγγλία.

Η «ταυτότητα» του οδηγού

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο Guardian, ο οδηγός είναι ο Mo Robinson, από το Portadown της Ιρλανδίας. Ο 25χρονος ανεβάζει συχνά στο λογαριασμό του στο Facebook φωτογραφίες που τον δείχνουν μέσα στην καμπίνα μεγάλων φορτηγών ή ποζάρει δίπλα σε μεγάλα οχήματα.

Στις αναρτήσεις του περιλαμβάνονται και φωτογραφίες με αυτό που μοιάζει να είναι η καμπίνα του "φορτηγού του θανάτου", το οποίο οδήγησε στο Έσεξ. Στο παρμπρίζ, υπάρχει κολλημένο ένα  αυτοκόλλητο με τη φράση "Το τελευταίο όνειρο" ( The Ultimate Dream), και επίσης υπάρχουν κι άλλα στοιχεία στις φωτογραφίες που ταιριάζουν με το μοιραίο φορτηγό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ