Ο Δήμος Ερμιονίδας πρόσφερε μια ροδιά στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ»

O Δήμαρχος Ερμιονίδας κύριος Ιώαννης Γεωργόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Ιωσήφ Μερτύρης, ο δημοτικός σύμβουλος Δαμιανός Κουτούβαλης μαζί με εκπροσώπους της Κοινότητας και των παραγωγών ροδιού επισκέφθηκαν την Ογκολογική Μονάδα Παίδων.  

Μια ροδιά, σύμβολο καλοτυχίας, μακροζωίας και ευημερίας, προσέφερε ο Δήμος Ερμιονίδας στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019.

O Δήμαρχος Ερμιονίδας κύριος Ιώαννης Γεωργόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Ιωσήφ Μερτύρης, ο δημοτικός σύμβουλος Δαμιανός Κουτούβαλης μαζί με εκπροσώπους της Κοινότητας και των παραγωγών ροδιού επισκέφθηκαν την Ογκολογική Μονάδα Παίδων. 

Εκεί τους υποδέχτηκαν η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο Διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» κύριος Μανώλης Παπασάββας, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας καθώς και μέλη των Σωματείων «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Συγκινημένη η κυρία Βαρδινογιάννη για την πρωτοβουλία των κατοίκων της Ερμιόνης είπε:  «Ο Δήμος Ερμιονίδας, και κάθε ένας από τους κατοίκους της ιδιαίτερης πατρίδας μου ξεχωριστά,  έχουν αγκαλιάσει το έργο της ΕΛΠΙΔΑΣ, ο καθένας με τον τρόπο του. 

Προσφέροντας χρήματα από το υστέρημα τους για να δημιουργηθεί η Ογκολογική μας Μονάδα, στηρίζοντας το έργο του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» με εγγραφές νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών, και με τόσες ακόμα δράσεις που έχουν ως στόχο την στήριξη των παιδιών μας

Ακόμα και οι μαθητές των σχολείων της Ερμιόνης, μικροί και μεγάλοι, με χρήματα από τον κουμπαρά τους, στηρίζουν κάθε χρόνο το έργο της ΕΛΠΙΔΑΣ.  Η Ερμιόνη που τόσο αγαπώ είναι ένας τόπος μικρός, με μεγάλο όμως περίσσευμα αγάπης και ανθρωπιάς.Δεν μπορώ λοιπόν να μην αισθάνομαι χαρούμενη και υπερήφανη που σήμερα έρχεστε εδώ για να προσφέρετε για ακόμα μια φορά το χαμόγελο και την αισιοδοξία στα παιδιά μας.

Όλοι μαζί θα φυτέψουμε ένα δέντρο, όχι ένα απλό δέντρο, αλλά ένα δέντρο σύμβολο του τόπου μου, μια ροδιά.  Μια ροδιά σύμβολο καλοτυχίας, μακροζωίας και ευημερίας που μέσα από την καρδιά μου εύχομαι να ευδοκιμήσει και να μας θυμίζει πάντοτε την ξεχωριστή αυτή ημέρα».  

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κύριος Ιωάννης Γεωργόπουλος τόνισε:  «Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια   το έργο και την αφοσίωση σας.   Δικαίως είστε τόσα χρόνια  στις καρδιές των Ελλήνων

Δικαίως είστε  η Ελπίδα της Ελπίδας τόσων παιδιών και γονιών που σας έχουν δίπλα τους. Οι άνθρωποι του τόπου μας  νιώθουμε υπερήφανοι  για τη δική μας Ερμιονίτισσα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Σήμερα φέραμε μαζί μας τον καρπό του τόπου σας: Το ρόδι της Ερμιόνης. Σας  προσφέρουμε τον καρπό της αφθονίας της γονιμότητας και της καλοτυχίας. Φυτεύουμε τη ροδιά που θα καρποφορήσει με τη δική σας φροντίδα στο χώρο που η αναζήτηση της  Ελπίδας παύει να είναι όνειρο και γίνεται πραγματικότητα. 

Με τη Ροδιά της Ερμιόνης τους καρπούς και τους συμβολισμούς της κλείνω  τη σημερινή μας επίσκεψη με σεβασμό και αγάπη στο πρόσωπο σας. Σας ευχαριστούμε για όσα έχετε προσφέρει στον τόπο μας στη χώρα μας και στα παιδιά μας. Να είστε πάντα η προσωποποίηση της Ελπίδας.».

Ο Αντιδήμαρχος Ιωσήφ Μερτύρης ανέφερε:  «Ευχόμαστε το δέντρο που φυτεύουμε σήμερα να ριζώσει.  Είναι μια συμβολική κίνηση που ελπίζουμε να χαρίσει καλοτυχία, μακροζωίακαι ευημερία»

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εκπρόσωποι του Δήμου Ερμιονίδας έφεραν ρόδια και χυμούς ροδιού για όλα τα παιδιά αλλά και για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Ογκολογικής Μονάδας.

Σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του Δήμου Ερμιονίδας στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε στους εκπροσώπους του Δήμουτιμητικές πλακέτες, ενώ όλοι μαζί τοποθέτησαν στον «Τοίχο των Αστεριών της ΕΛΠΙΔΑΣ» το αστέρι του Δήμου Ερμιονίδας.

Αμέσως μετά η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη μαζί με τους εκπροσώπους του Δήμου φύτεψαν στον προαύλιο χώρο της Ογκολογικής Μονάδας την ροδιά με την ευχή να φέρει καλοτυχία και ευημερία στο Νοσοκομείο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ