Πριγκίπισσες Mako & Kakο στην ενθρόνιση του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας -πατέρα τους - Τα ογκώδη παραδοσιακά ενδύματα & η μικροσκοπική τιάρα (φώτο)

Στην τελετή ενθρόνισης του αυτοκράτορα Ναρουχίτο παραβρέθηκαν όλες οι βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης και βασιλικές οικογένειες από χώρες της Μέσης Ανατολής - Δείτε όλες τις φωτογραφίες από την τελετή

 

Ο πρίγκιπας Ναρουχίτο της Ιαπωνίας αναγορεύτηκε επίσημα  αυτοκράτορας της Ιαπωνίας τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια μεγαλοπρεπούς τελετής στα Ανάκτορα του Τόκιο, παρουσία 2.000 καλεσμένων, ανάμεσά τους αρχηγοί κρατών και αξιωματούχοι.

"Έχοντας κληρονομήσει από πριν τον θρόνο σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον νόμο για τον Αυτοκρατορικό Οίκο, απευθυνόμενος στη χώρα και στον κόσμο ανακοινώνω την ενθρόνισή μου", δήλωσε ο Ναρουχίτο, έχοντας δίπλα του την αυτοκράτειρα Μασάκο, και οι δυο ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές ειδικές για την ιδιαίτερη αυτή τελετή.

Ο 59χρονος Ναρουχίτο έγινε ο 126ος μονάρχης της Ιαπωνίας την 1η Μαΐου, την επομένη της παραίτησης του πατέρα του Ακιχίτο, ο οποίος έμεινε 30 χρόνια στον θρόνο των Χρυσανθέμων.

"Υπόσχομαι εδώ ότι θα προσεύχομαι πάντα για την ευτυχία του ιαπωνικού λαού και την παγκόσμια ειρήνη", πρόσθεσε και δεσμεύτηκε να στέκεται "στο πλευρό του λαού για να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις (του) ως συμβόλου του 'Εθνους και της ενότητας του λαού της Ιαπωνίας".

Η τελετή, υπό τον ρυθμό του γκονγκ και του τυμπάνου, πραγματοποιήθηκε στην "Αίθουσα των Πεύκων" του Ανακτόρων, παρουσία των μελών της αυτοκρατορικής οικογένειας.

Λίγο πριν αρχίσει το τελετουργικό, η οικογένεια πέρασε αρχικά στην εξωτερική αυλή, ο πρίγκιπας διάδοχος Ακισίνο ντυμένος με φαρδιά πορτοκαλί φορεσιά με ουρά, μετά τη πριγκίπισσα Κάκο, με παραδοσιακή φορεσιά και κυρίαρχα χρώματα το βιολετί και το κόκκινο, μαζί με άλλες γυναίκες της αυτοκρατορικής οικογένειας  και την πριγκίπισσα Μάκο.

Οι πριγκίπισσες Μάκο και Κάκο, φόρεσαν τα ογκώδη παραδοσιακά ενδύματα της Ιαπωνίας τα οποία ήταν στις αποχρώσεις του μοβ, του πορτοκαλί και του πράσινου, ενώ το κεφάλι τους κοσμούσαν μικρές χρυσές τιάρες.

 

Στην τελετή ενθρόνισης του αυτοκράτορα Ναρουχίτο παραβρέθηκαν όλες οι βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης και βασιλικές οικογένειες από χώρες της Μέσης Ανατολής.

Το Town & Country Mag δημοσιεύει όλες τις φωτογραφίες από την τελετή ενθρόνησης

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ