18 ετών έγινε η πριγκίπισσα Ελισάβετ & διάδοχος του θρόνου του Βελγίου - Χοροί, λαμπερά πάρτι & εορτασμοί σε όλη την χώρα 

Η μελλοντική βασίλισσα των Βέλγων – που αυτή την περίοδο κάνει το μεταπτυχιακό της στο UWC Atlantic College στην Ουαλία – γιόρτασε τα 18α γενέθλιά της στο βασιλικό παλάτι των Βρυξελλών, μαζί με συγγενείς, πολιτικούς και περίπου 80 φίλους της.

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα γενέθλια της πριγκίπισσας Ελισάβετ;

Ωστόσο, ο εορτασμός αυτός συμβόλιζε κάτι παραπάνω από την ενηλικίωση της: Υπό βασιλικούς όρους, η πριγκίπισσα Ελισάβετ είναι πλέον αρκετά μεγάλη ώστε να κυβερνήσει χωρίς την βοήθεια ενός αντιβασιλέα.

Αυτό σημαίνει ότι εάν οι γονείς της, ο 59χρονος βασιλιάς Φίλιππος και η 46χρονη βασίλισσα Ματίλντα, πεθάνουν ξαφνικά ή αποχωρήσουν από τον θρόνο, η Ελισάβετ μπορεί να γίνει βασίλισσα.

Photo: PATRICK VAN KATWIJK/GETTY

Ακολουθώντας στα χνάρια της κομψής μητέρας της, η πριγκίπισσα Ελισάβετ επέλεξε να φορέσει για το πάρτι της ένα λευκό φόρεμα με φαρδιά ζώνη και nude σουέτ γόβες.

Το look ολοκλήρωσε με ένα ζευγάρι διακριτικά σκουλαρίκια ενώ τα ξανθά μαλλιά της ήταν πιασμένα τα μισά σε αλογοουρά.

Photo: OLIVIER MATTHYS/GETTY

Η συγκινητική ομιλία του βασιλιά Φίλιππου
Ο πατέρας της, βασιλιάς Φίλιππος, απευθυνόμενος στο ακροατήριο έδωσε μια συναισθηματική ομιλία λέγοντας: «Χρόνια πολλά αγαπημένη μου Ελισάβετ. Άνοιξε τα φτερά σου, να είσαι χαρούμενη. Αυτό σου εύχομαι ολόψυχα».

Photo: PATRICK VAN KATWIJK/GETTY

 

Στο λαμπερό πάρτι – που φυσικά διέφερε από αυτά των άλλων κοριτσιών της ηλικίας της – έδωσαν το παρών η τραγουδίστρια Blanche που συμμετείχε στην Eurovision πριν από δύο χρόνια και είχε καταταγεί 4η, αλλά και σπουδαστές – χορεύτριες από την βασιλική Σχολή Μπαλέτου της Αμβέρσας, αναφέρει το People. 

Πριγκίπισσα Ελισάβετ: Η χώρα μπορεί να βασίζεται επάνω μου

Η εορτάζουσα έδωσε επίσης μια σύντομη ομιλία, η οποία και μεταδόθηκε ζωντανά σε τρεις εθνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς – το πρώτο βελγικό βασιλικό γεγονός που πραγματοποιείται μετά την κηδεία της βασίλισσας Φαμπιόλας τον Δεκέμβριο του 2014 - λέγοντας: «Αυτά τα 18 χρόνια ήταν γεμάτα από αξιομνημόνευτες στιγμές που με έκαναν τον άνθρωπο που είμαι σήμερα.

Τα δεκαοχτώ είναι η μετάβαση στην ενηλικίωση. Είναι ένα βήμα που θα κάνω γεμάτη αισιοδοξία.

Συνειδητοποιώ ότι έχω ακόμη πολλά να μάθω. Θα επικεντρωθώ σε αυτό τα επόμενα χρόνια: στο να κατανοήσω καλύτερα τον κόσμο και στο να βοηθήσω, με τον δικό μου τρόπο, να γίνει καλύτερος, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μου. Η χώρα μπορεί να βασίζεται σε μένα».
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ