Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε νέα πορεία εθνικής ανόρθωσης η Ελλάδα - Καλύτερο το μέλλον για όλους

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τις τριήμερες εκδηλώσεις και παρέστη στη δοξολογία για τη γιορτή του πολιούχου της πόλης, στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου.


 

«Με αυτοπεποίθηση, με ειλικρίνεια, με σοβαρότητα, με σχέδιο πορευόμαστε με σταθερότητα σε ένα μέλλον που θα είναι καλύτερο για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την επίσημη δοξολογία που τελέστηκε στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου.

Photo: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Αναλυτικά η δήλωση του Πρωθυπουργού:

«Γιορτάζουμε τον Άγιο Δημήτριο αλλά και την απελευθέρωση της πρωτεύουσας της Μακεδονίας από τον οθωμανικό ζυγό. Και όπως και πριν από 107 χρόνια, η χώρα πορεύεται σε μία νέα πορεία εθνικής ανόρθωσης. Ανατάσσουμε την οικονομία, θωρακίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις, χτίζουμε τις εθνικές μας συμμαχίες για να αντιμετωπίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Και φυσικά αντλούμε πάντα χρήσιμα διδάγματα από την Ιστορία.

Photo: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Διότι ήταν η επιμονή και η διορατικότητα του Ελευθερίου Βενιζέλου, που οδήγησε στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912, λίγες ώρες πριν φτάσουν στα όρια της πόλης τα στρατεύματα του βόρειου γείτονά μας. Με την ίδια επιμονή, την ίδια διορατικότητα χτίζουμε και σήμερα αυτό το οποίο θέλω να αποκαλώ τον πατριωτισμό της ευθύνης.

Με αυτοπεποίθηση, με ειλικρίνεια, με σοβαρότητα, με σχέδιο πορευόμαστε με σταθερότητα σε ένα μέλλον που θα είναι καλύτερο για όλες τις Ελληνίδες, καλύτερο για όλους τους Έλληνες. Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους. Χρόνια πολλά στη Θεσσαλονίκη μας».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ