Ο Σπύρος Σούλης μας δείχνει πως θα μεταμορφώσουμε το σπίτι μας σε κομψό παριζιάνικο διαμέρισμα με 7 βήματα (φώτο)

Τα σπίτια στη Γαλλία υιοθετούν πλέον μια πιο μίνιμαλ προσέγγιση με έντονα τα ρομαντικά στοιχεία, τη σικ διακόσμηση και τις προσεγμένες λεπτομέρειες.

Όταν ακούμε για γαλλική διακόσμηση το μυαλό μας συνήθως πηγαίνει σε σπίτια που θυμίζουν ανάκτορα και παλάτια. Τα περισσότερα γαλλικά σπίτια όμως σήμερα δεν είναι έτσι διακοσμημένα.

Τα σπίτια στη Γαλλία υιοθετούν πλέον μια πιο μίνιμαλ προσέγγιση με έντονα τα ρομαντικά στοιχεία, τη σικ διακόσμηση και τις προσεγμένες λεπτομέρειες.

Ρουστίκ πινελιές 

Μαλακά υφάσματα, «γλυκές» αποχρώσεις, ισορροπία στη χρήση υλικών και όμορφα έπιπλα συνθέτουν το σκηνικό του παρακάτω εξοχικού. Ο χώρος δείχνει πολύ φωτεινός και ελκυστικός εξαιτίας των ανοιχτόχρωμων αποχρώσεων που έχουν χρησιμοποιηθεί στο μεγαλύτερο μέρος του σπιτιού. Το τραπέζι που είναι φτιαγμένο από παλαιωμένο ξύλο και μερικές ακόμα ρουστίκ λεπτομέρειες στον χώρο προσθέτουν στιλ και χαρακτήρα στην κουζίνα. Θέλετε να υιοθετήσετε και εσείς τη ρουστίκ διακόσμηση στον χώρο σας; Τότε θα πρέπει να βάλετε διακοσμητικά στοιχεία και υλικά που έχουν προέλευση το αγροτικό-παραδοσιακό στιλ.

Παλαιωμένα έπιπλα, vintage κατασκευές, συνδυασμός παραδοσιακών υλικών, αντικείμενα και διακοσμητικά επηρεασμένα από την αγροτική ζωή.

Ανοιχτόχρωμο ξύλο και συνδυασμός υλικών είναι δύο πράγματα που μπορείτε να αλλάξετε στο σπίτι σας αν σας αρέσει η γαλλική διακόσμηση.

Ανοιχτόχρωμο ξύλο, ρουστίκ έπιπλα και συνδυασμός υλικών είναι τρία πράγματα που μπορείτε να αλλάξετε στο σπίτι σας αν σας αρέσει η γαλλική διακόσμηση.

 

Παλ αποχρώσεις 

Στη γαλλική διακόσμηση χρησιμοποιούνται πολύ οι παλ αποχρώσεις σε συνδυασμό με το ξύλο, το μάρμαρο και τα vintage στοιχεία. Στην κουζίνα της παρακάτω φωτογραφίας αυτό που παρατηρήσαμε και υπάρχει σε αρκετές κουζίνες της Γαλλίας είναι μεγάλοι πάγκοι που προεκτείνονται και δημιουργούν έναν έξτρα χώρο για να τρώνε και να πίνουν τον καφέ τους οι Γάλλοι με άνεση και ηρεμία.

Ακόμα και τα σκαμπό δεν είναι ποτέ απλή υπόθεση για αυτούς. Δείτε πόσο προσεκτικά έχουν επιλεγεί τα συγκεκριμένα σκαμπό της παρακάτω φωτογραφίας...

Οι κουζίνες στη Γαλλία έχουν μεγάλους πάγκους που πολλές φορές προεκτείνονται και καταλήγουν σε τραπέζια.

Οι κουζίνες στη Γαλλία έχουν μεγάλους πάγκους που πολλές φορές προεκτείνονται και καταλήγουν σε τραπέζια.

Λεπτομέρειες με χαρακτήρα 

Στην κουζίνα της παρακάτω φωτογραφίας θα δείτε συνδυασμό υλικών, όπως παλαιωμένη πέτρα, ξύλινα δοκάρια και μαρμάρινους πάγκους. Όλα τα υλικά μπλέκουν μεταξύ τους και σε συνδυασμό με το vintage μεταλλικό φωτιστικό δημιουργούν έναν χώρο που μοιάζει με πανέμορφο εστιατόριο βγαλμένο από τα παλιά.

Ο συνδυασμός υλικών είναι must στη γαλλική διακόσμηση.

Ο συνδυασμός υλικών είναι must στη γαλλική διακόσμηση.

 

Οι Γάλλοι αγαπούν την πέτρα 

Ένα από τα αγαπημένα υλικά των Γάλλων είναι η πέτρα. Στα περισσότερα εξοχικά στη Γαλλία θα βρείτε σπίτια με έντονο το στοιχείο της πέτρας. Οι Γάλλοι λατρεύουν να χρησιμοποιούν το συγκεκριμέο υλικό εντός και εκτός σπιτιού, αναφέρει ο Σπύρος Σούλης στο Spiros soulis.com

Η πέτρα συναντιέται συνήθως στα εξοχικά των Γάλλων.

Η πέτρα συναντιέται συνήθως στα εξοχικά των Γάλλων.

Αν θέλετε και εσείς να υιοθετήσετε αυτό το στιλ αλλά δεν θέλετε να ξοδέψετε μια περιουσία μπορείτε πολύ απλά να κολλήσετε στον τοίχο σας ψεύτικες πέτρες που είναι αρκετά αληθοφανείς. Αυτές οι πέτρες είναι γνωστές ως airstone tiles και μπορείτε να τις βρείτε εδώ, ενώ την ειδική κόλλα, για να κολλήσετε μόνοι σας τις πέτρες πάνω στην κολόνα ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του σπιτιού σας θέλετε, θα τη βρείτε εδώ.

Η κολόνα της φωτογραφίας έχει επενδυθεί με ψεύτικη

Η κολόνα της φωτογραφίας έχει επενδυθεί με ψεύτικη πέτρα.

Διακόσμηση σε όλες τις διαστάσεις 

Οι Γάλλοι λατρεύουν τις πολύ μακριές κουρτίνες που «γλύφουν» στην κυριολεξία τα πατώματα. Αγαπούν επίσης τις πλούσιες ταπετσαρίες, τα αριστοκρατικά χρώματα και τα μεγάλα έπιπλα.

Στο μήκος των κουρτινών δεν τσιγκουνεύονται!

Στο μήκος των κουρτινών δεν τσιγκουνεύονται!

Vintage έπιπλα 

Δεν υπάρχει σπίτι στη Γαλλία που να μην έχει vintage έπιπλα και διακοσμητικά. Τα λατρεύουν, υπάρχουν αμέτρητες μπουτίκ επίπλων που πουλάνε υπέροχα κομμάτια και οι περισσότεροι έχουν κληρονομήσει αρκετά από τους προγόνους τους. Αν εσείς δεν διαθέτετε κανένα vintage έπιπλο μπορείτε εύκολα να δώσετε σε αρκετά έπιπλα που ήδη έχετε vintage χαρακτήρα.

Ο πιο απλός τρόπος είναι να βάψετε ένα ξύλινο έπιπλο σε μια απόχρωση που σας αρέσει και πριν καλά-καλά στεγνώσει να τρίψετε το χρώμα με ένα σφουγγαράκι.

Δεν υπάρχει σπίτι στη Γαλλία χωρίς vintage έπιπλα!

Δεν υπάρχει σπίτι στη Γαλλία χωρίς vintage έπιπλα!

Αριστοκρατικά σχέδια 

Θέλετε να φτιάξετε μια υπέροχη συρταριέρα σαν αυτή της φωτογραφίας; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρία επίπλων δίνοντας εύκολα στιλ στη συρταριέρα του υπνοδωματίου σας. Μπορείτε να βρείτε ταπετσαρία επίπλων σε καταστήματα με ταπετσαρίες και είδη σπιτιού.

Δεν υπάρχει σπίτι στη Γαλλία χωρίς vintage έπιπλα!

Αν δεν έχετε vintage έπιπλα ντύστε τα παλιά σας έπιπλα με ταπετσαρία ή χρησιμοποιήστε κάποια τεχνοτροπία για να δείχνει η ταπετσαρία σας πιο παλιά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ