Οικοδόμος έπινε καθημερινά 5,5 μπουκάλια κρασί, κόντεψε να πεθάνει & έγινε υπερμαραθωνοδρόμος - Φώτο

Ο Chris Rees συνήθιζε να πίνει 400 μονάδες αλκοόλ εβδομαδιαίως, όσες, δηλαδή, περιέχονταν στα 5,5 μπουκάλια κρασί που έπινε κάθε μέρα. Κάποια στιγμή, μάλιστα, ο Chris, ως φυσικό επακόλουθο των επιλογών του, αναγκάστηκε να περιφέρεται στους δρόμους, άστεγος. 

Σήμερα, όμως, δεν έχει απλά αλλάξει τη ζωή του. Ξαναγεννήθηκε. Ένας άλλος άνθρωπος, με οικογένεια, που, λίγους μήνες νωρίτερα, μάλιστα, έτρεξε ακόμη και σε υπερμαραθώνιο 80 χιλιομέτρων!

Photo: Daily Post Wales

Ο Chris, οικοδόμος στο επάγγελμα, αλλά και πρώην ιδιοκτήτης παμπ στην Ουαλία, έχει αφήσει πίσω του τις σκοτεινές μέρες του αλκοολισμού. Στα χειρότερά του, ζύγιζε μόλις 40 κιλά και μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία, αναφέρει δημοσίευμα της Mirror.

Photo: Daily Post Wales

Έχασε το σπίτι του και αφού δεν μπορούσε να ζήσει με τους γονείς του εξαιτίας του προβλήματός του, τριγύριζε από σπίτι σε σπίτι φίλων του, μέχρι που κατέληξε να κοιμάται σε παγκάκια, πάρκα, βάρκες και αλλού. Μόνος. Με ένα μπουκάλι κρασί πάντα στο χέρι του. 

Λόγω του εθισμού του, ο Chris διαγνώστηκε με καρκίνο στο αίμα και παγκρεατίτιδα. Του χορήγησαν 80 διαφορετικά συνταγογραφούμενα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρών αναλγητικών της μορφίνης και της τραμαδόλης. Έπρεπε, επίσης, να λαμβάνει καθημερινά ινσουλίνη, για να ελέγχει τον διαβήτη τύπου 1.  

Photo: Daily Post Wales

Ο μπαμπάς, σήμερα, ενός μικρού παιδιού, Chris, είπε: «Ήμουν ένας οργισμένος αλκοολικός για 15 χρόνια. Τελικά, οι γιατροί μού είπαν ότι αν έπινα ακόμη ένα αλκοολούχο ποτό, θα πέθαινα. Για την ακρίβεια, μου είπαν ότι θα είχα έναν οδυνηρό, φρικτό θάνατο. Τότε σκέφτηκα, απλώς, ότι τέρμα».

 

 

Τώρα, ο κος Rees λέει ότι αισθάνεται «πιο χαρούμενος και υγιής» από ποτέ. Τον Ιούνιο, δε, συμμετείχε στον αγώνα Pen Llyn Ultra Marathon, έναν αγώνα 24 ωρών και 50 μιλίων (80 χιλιομέτρων) γύρω από τη χερσόνησο Gwynedd.

Έχει, επίσης, δημιουργήσει μια ομάδα στο Facebook για αλκοολικούς και τοξικομανείς που προσπαθούν να ανακάμψουν, που ονομάζεται Sober Ninjas, η οποία έχει βοηθήσει περισσότερους από 300 ανθρώπους!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ