Η πριγκίπισσα Ελεονόρα, διάδοχος του θρόνου της Ισπανίας , με κατακόκκινο ταγιέρ μίλησε σε 4 γλώσσες - Παρουσίασε τα βραβεία "Πριγκίπισσα της Χερόνα" (φώτο-βίντεο)

Με υπερηφάνεια η βασίλισσα Λετίσια παρακολούθησε τη 14χρονη κόρη της να εντυπωσιάζει το κοινό

Η πριγκίπισσα  Ελεονόρα της Ισπανίας, συνοδευόμενη από τους γονείς της και την αδελφή της,  Ινφάντα, παρουσίασε για πρώτη φορά τη Δευτέρα στη Βαρκελώνη  τα βραβεία  του Ιδρύματος"Πριγκίπισσα της Χερόνα" που φέρει το όνομα της.

Η μεγαλύτερη κόρη του Βασιλιά Φίλιππου ΣΤ΄ της Ισπανίας και της Βασίλισσας Λετίθια είναι η πρώτη στη γραμμή διαδοχής στον ισπανικό θρόνο.

Σύμφωνα με τον ισπανικό Σύνταγμα του 1978, έγινε διάδοχος μετά την άνοδο του πατέρα της, στο θρόνο στις 19 Ιουνίου 2014, λαμβάνοντας τον επίσημο τίτλο της Πριγκίπισσας των Αστουριών και των ιστορικών τίτλων της Πριγκίπισσας της Χερόνας, της Πριγκίπισσας της Βιάνας, της Δουκίσσας του Μοντμνπλάνκ, της Κοντέσας της Σερβέρας και της Λαίδης του Μπαλαγέρ. 

Είκοσι μέρες πριν η Ελεονόρα παρουσίασε τα "Βραβεία , πριγκίπισσας των Αστουρίων"  στο Teatro Campoamor στην πόλη Οβιέδο της Ισπανίας.Στις 4 Νοεμβρίου η πανέμορφη κόρη της βασίλισσας Λετίσια παρουσίασε για πρώτη φορά τα "Βραβεία του Ιδρύματος της Πριγκίπισσας της Χερόνας" στην Καταλονία της Ισπανίας.

Εκεί ολοκλήρωσε την ομιλία της σε τέσσερις γλώσσες και παρέδωσε τα βραβεία ενώ οι γονείς της, ο βασιλιάς Φίλιππος και η βασίλισσα Λετίσια την παρακολουθούσαν υπερήφανοι.

Η Ελεονόρα,  παρευρέθηκε μαζί με τους γονείς της, τον βασιλιά Φίλιππο και την Βασίλισσα Λετίσια και την αδελφή της,Ινφάντα - Σοφία,  στην τελετή για να γιορτάσουν τη δέκατη επέτειο από την ίδρυση του Ιδρύματος "Πριγκίπισσα της Χερόνας". Η οικογένεια της βρισκόταν δίπλα της, στο Palacio de Congresos de Catalunya.

Η νεαρή Πριγκίπισσα εντυπωσίασε και έκπληκτο κοινό, όταν εκφώνησε μέρος της ομιλίας της  στην Καταλανική - την τοπική γλώσσα της Καταλονίας - λέγοντας : «Αυτή η γη, η Καταλονία, θα κατέχει πάντα μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου», αναφέρει η Paris Match.

Η 14χρονη κόρη της Λετίσια, είπε επίσης στην καταλανική: "Από την παιδική μας ηλικία , η αδερφή μου Ινφάντα - Σοφία και εγώ ακούμε τους γονείς μας να μιλάνε με πραγματική αγάπη για την Καταλονία και τη Χερόνα. Έτσι γνωρίζουμε πολλά πράγματα για την ιστορία και τον πολιτισμό τους. Ως Πριγκίπισσα της Χερόνα θέλω να τιμήσω το Ίδρυμα όπως του αξίζει και με υπερηφάνεια  να διαδώσω τη δράση του σε όλη την Ισπανία και σε όλο τον κόσμο".

Στη συνέχεια της ομιλίας της η Ελεονόρα μίλησε σε άψογα Αγγλικά ενθουσιάζοντας το κοινό. Η μητέρα της την χειροκρότησε και ο περήφανος μπαμπάς της, της έδωσε ένα φιλί όταν ολοκλήρωσε την ομιλία της.

Η νεαρή ξανθιά πριγκίπισσα , που ακολουθεί τα βήματα της κομψής μαμάς της, φόρεσε για την ομιλία της, κόκκινο ταγιέρ και κόκκινα παπούτσια. Η βασίλισσα Λετίσια φόρεσε μαύρο κουστούμι ενώ η μικρότερη κόρη της Ινφάντα - Σοφία φόρεσε λευκό μίντι φόρεμα με χρυσά παπούτσια.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ