Σπύρος Σούλης: Διακοσμήστε το σπίτι σας με budjet -50 ευρώ είναι αρκετά! (φώτο)

Δείτε υπέροχες, εύκολες, οικονομικές και πρωτότυπες ιδέες που θα σας κάνουν να θέλετε να τις υλοποιήσετε αμέσως

Μόλις 50 ευρώ θα χρειαστείτε συνολικά για να μεταμορφώσετε όλους τους χώρους του σπιτιού . Δείτε υπέροχες, εύκολες, οικονομικές και πρωτότυπες ιδέες που θα σας κάνουν να θέλετε να τις υλοποιήσετε αμέσως. 

Διακόσμηση τοίχου χωρίς ταπετσαρία και χωρίς βάψιμο

 Το βάψιμο των τοίχων ή η τοποθέτηση ταπετσαρίας μπορεί να μην είναι στα άμεσα σχέδιά σας και αυτό λόγω της οικονομικής σας κατάστασης ή λόγω του ότι μένετε σε ενοίκιο και δεν σας το επιτρέπει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού. Αυτό που μπορείτε, όμως, να κάνετε είναι να διακοσμήσετε τους τοίχους σας με τους τρόπους που σας προτείνουμε παρακάτω και μάλιστα με ελάχιστο κόστος.

0 - 10€ Με χρώματα που σας έχουν περισσέψει από προηγούμενα βαψίματα ή αγοράζοντας 1 κιλό χρώμα από ένα χρωματοπωλείο, μπορείτε να δώσετε μια χρωματιστή πινελιά σε όλους τους χώρους του σπιτού χωρίς να χρειαστεί να βάψετε ολόκληρο τοίχο. Διαλέξτε ένα έντονο χρώμα εάν το χρώμα του υπόλοιπου σπιτιού είναι σε πιο ανοιχτές και παλ αποχρώσεις και βάψτε μόνο το εσωτερικό της κάσας κάθε δωματίου.

Προσέξτε καθώς αυτό μπορείτε να το κάνετε μόνο στις περιπτώσεις που η κάσα της πόρτας μπορεί να βαφτεί όπως συνήθως γίνεται σε παλιές πόρτες.

thehomeissue_budget01

 

Βάφοντας μόνο τις κάσες κάθε δωματίου θα αισθανθείτε το χώρο σας να αλλάζει εντελώς.

10€ Πάρτε μικρά κομμάτια ταπετσαρίας που μπορεί να σας έχουν περισσέψει ή υφάσματα της επιλογής σας και κολλήστε τα με ειδικές ταινίες για αφίσες που όταν ξεκολλάνε δεν αφήνουν σημάδια στους τοίχους. Κόψτε 3-4 κομμάτια ίδιου μεγέθους και κολλήστε τα σε έναν μεγάλο τοίχο αφήνοντας περίπου 10 εκατοστά απόσταση μεταξύ τους. Κολλήστε περιμετρικά πιχάκι και κάντε τα να φαίνονται σαν καδράκια. Αν ο τοίχος σας είναι ανοιχτόχρωμος τότε μπορείτε να προτιμήσετε κάποια ταπετσαρία με χρώμα.

thehomeissue_budget02

Φτιάξτε υπέροχα καδράκια με λίγη ταπετσαρία και πιχάκια σε έναν μεγάλο άδειο τοίχο.

Εάν, από την άλλη μεριά, ο τοίχος σας είναι βαμμένος σε έντονη απόχρωση μπορείτε να βάλετε ένα έντονο ασπρόμαυρο μοτίβο και όχι χρωματιστό. Μια πολύ ωραία ιδέα είναι να το κάνετε καλύπτοντας μια αρκετά μεγάλη επιφάνεια οριοθετώντας με αυτόν τον τρόπο και μια περιοχή μέσα στο σπίτι σας. Κρεμώντας, μάλιστα, και ένα 1-2 κάδρα σε αυτόν τον μεγάλο πίνακα που θα έχετε δημιουργήσει θα δώσετε αρκετό βάθος στο χώρο ομορφαίνοντάς τον ακόμα περισσότερο, αναφέρει ο Σπύρος Σούλης στο Spiros soulis.com

thehomeissue_budget03

Αν ο τοίχος σας είναι βαμμένος σε έντονο χρώμα προτιμήστε να του βάλετε ένα ασπρόμαυρο μοτίβο.

0-50€ Πολύ μεγάλη τάση φέτος είναι η διακόσμηση με χάρτες. Μπορείτε σε όποιο χώρο του σπιτιού θέλετε να διακοσμήσετε βάζοντας χάρτες που θα βρείτε είτε σε μορφή ταπετσαρίας, είτε σε αυτοκόλλητο, είτε σε ύφασμα. Μια πιο οικονομική λύση είναι να ντύσετε έναν τοίχο κάνοντας κολάζ με χάρτες που ήδη έχετε από διάφορα μέρη που έχετε επισκεφτεί. Με τις αυτοκόλλητες ταινίες γεμίστε άφοβα τον τοίχο μιας και δεν πρόκειται να του δημιουργήσετε ζημιά.

thehomeissue_budget04

Κολλήστε σε έναν τοίχο χάρτες από μέρη που έχετε επισκεφτεί.

0-5€ Χρησιμοποιήστε τα μαλλιά για πλέξιμο που σας έχουν περισσέψει και συνήθως δεν φτάνουν ποτέ για να φτιάξετε και κάτι άλλο, για να διακοσμήσετε έναν τοίχο. Θα δείτε αμέσως τον τοίχο σας να μεταμορφώνεται σε ένα όμορφο, πολύχρωμο έργο τέχνης. Αν, μάλιστα, έχετε και μαλλιά σε παρόμοια χρώματα τοποθετήστε τα δίπλα-δίπλα για να είναι πιο ξεκάθαρο στο μάτι το τελικό αποτέλεσμα. Για να τα κρεμάσετε χρησιμοποιήστε απλά πλαστικά γαντζάκια με ταινία διπλής επικολλήσεως.

thehomeissue_budget05

Με τα μαλλιά που σας έχουν περισσέψει μπορείτε να φτιάξετε το πιο αφηρημένο έργο τέχνης.

Η διακόσμηση με παλιά βιβλία που έχουν χοντρό εξώφυλλο θα βοηθήσει έναν τοίχο που δεν είναι φρεσκοβαμμένος να μεταμορφωθεί σε έναν vintage τοίχο πολύ όμορφα διακοσμημένο. Εάν η διακόσμησή σας περιέχει κλασικά έπιπλα θα απογειώσει το χώρο και θα δώσει μια πιο σύγχρονη νότα. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να διπλώσετε τις σελίδες του κάθε βιβλίου μια-μια με τον ίδιο τρόπο. Ανάλογα με τον τρόπο δίπλωσης που θα επιλέξετε για κάθε βιβλίο θα δημιουργηθεί και ένα διαφορετικό τρισδιάστατο σχέδιο. Κρεμάστε τα εύκολα με σκρατς που προορίζονται για να κρεμάτε κάδρα και αφαιρούνται επίσης εύκολα χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στον τοίχο. Αν θέλετε, ένα πιο έντονο χρωματικά αποτέλεσμα, μπορείτε να δοκιμάσετε να το κάνετε με περιοδικά.

Δείτε πόσα πράγματα μπορείτε να κάνετε με παλιά βιβλία...

Δείτε πόσα πράγματα μπορείτε να κάνετε με παλιά βιβλία...

Άλλες διακοσμητικές ιδέες

0€ Αν τα χρώματα στους τοίχους του σπιτιού σας δεν είναι αυτά που θα θέλατε ή είναι πολύ έντονα τότε σίγουρα μια βιβλιοθήκη με πολλά βιβλία δεν βοηθάει σε ένα όμορφο διακοσμητικά αποτέλεσμα. Αυτό συμβαίνει γιατί τα εξώφυλλα των βιβλίων σας δημιουργούν μια πολυχρωμία που ίσως κάνει ακόμα πιο έντονο το τελικό αποτέλεσμα.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να γυρίσετε τα βιβλία σας από την ανάποδη πλευρά. Έτσι, θα δημιουργηθεί μια ομοιομορφία στα χρώματα και η συνολική εικόνα της βιβλιοθήκης θα είναι πιο όμορφη στο μάτι. Για μεγαλύτερη ομοιομορφία και μονοχρωμία επιλέξτε να τοποθετήσετε επάνω στη βιβλιοθήκη διακοσμητικά στην ίδια απόχρωση με αυτή των βιβλίων.

thehomeissue_budget07

Γυρίστε τα βιβλία σας από την ανάποδη για να έχετε την ομοιομορφία που θέλετε στη βιβλιοθήκη σας.

5€ Εάν τα κάδρα σας είναι παλιά και δεν μπορείτε να διακοσμήσετε το χώρο με αυτά, τότε υπάρχει λύση να τα κάνετε σούπερ μοδάτα. Αγοράστε σπρέι σε διάφορες αποχρώσεις ξοδεύοντας 5 ευρώ περίπου για κάθε σπρέι. Κολλήστε οριζόντια ή κάθετα μια χαρτοταινία στα κάδρα σας-όχι απαραιτήτως στη μέση τους-και βάψτε με το σπρέι τη μια πλευρά. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

thehomeissue_budget08

Μεταμορφώστε τα "βαρετά" σας κάδρα με λίγο σπρέι.

1€ Με ένα απίστευτα οικονομικό τρόπο μπορείτε να μετατρέψετε κάδρα που ήδη έχετε σε υπερπολυτελή κάδρα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε από ένα χρωματοπωλείο χρυσές γωνιές και να τις βιδώσετε σε κάθε γωνία του κάδρου. Οι μεταλλικές λεπτομέρειες είναι μεγάλη τάση φέτος. Εάν έχετε κάδρα σε μαύρο χρώμα προτιμήστε ασημένιες γωνιές για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

thehomeissue_budget09

Βάλτε μεταλλικές γωνίες στα κάδρα σας για να τα κάνετε πιο πολυτελή.

Κουρτίνες Για να κρεμάσετε κουρτίνες οπουδήποτε θελήσετε χωρίς να κάνετε τρύπες, χρησιμοποιήστε γαντζάκια με ταινία διπλής επικόλλησης και στηρίξτε επάνω μια λεπτή ράγα. Αυτό που πρέπει να θυμάστε σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να επιλέγετε ελαφριά υφάσματα για να μην έχουν πολύ βάρος μιας και δεν θα είναι βιδωμένη η βάση της κουρτίνας.

thehomeissue_budget10

Με γαντζάκια με ταινία διπλής επικόλλησης μπορείτε να βάλετε κουρτίνα σε όποιο σημείο του σπιτιού σας θέλετε.

5€ Είναι συνηθισμένο φαινόμενο το να αλλάζετε σπίτι και να συνειδητοποιείτε πως οι κουρτίνες σας δεν ταιριάζουν τέλεια στα νέα σας παράθυρα καθώς δεν έχουν το σωστό μήκος. Αν, λοιπόν, οι κουρτίνες σας είναι κοντές μπορείτε να τις επιμηκύνετε με έναν πολύ απλό τρόπο. Δημιουργήστε καινούργιες θηλιές με ένα σχοινί από φυσικά υλικά που είναι και μεγάλη τάση. Θα κερδίσετε τουλάχιστον 10 εκατοστά εάν το κουρτινόξυλο είναι κρεμασμένο πιο ψηλά από την μπαλκονόπορτα.

thehomeissue_budget11

Με τη βοήθεια σχοινιών μπορείτε να μακρύνετε τις κοντές σας κουρτίνες.

Αντιθέτως, εάν οι κουρτίνες σας είναι μακριές και δεν θέλετε να τις κόψετε για να μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε σε άλλο χώρο αργότερα, τότε απλά γυρίστε τις μέχρι το μήκος που θέλετε και κρεμάστε τις με τα ειδικά πιαστράκια που θα βρείτε σε όλα τα μαγαζιά με είδη κρέμασης. Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ όμορφο και θα δίνει την αίσθηση πως έτσι είναι το σχέδιο των κουρτινών.

thehomeissue_budget12

Αν οι κουρτίνες σας είναι πολύ μακριές απλά... γυρίστε τις.

1€ Άλλος ένας τρόπος για να προσθέσετε μήκος εύκολα και χωρίς ράψιμο, είναι να προσθέσετε ένα κομμάτι από άλλη κουρτίνα και μάλιστα και σε άλλο χρώμα. Έτσι, θα δημιουργήσετε μια όμορφη διχρωμία στην κουρτίνα σας. Σε μια μονόχρωμη κουρτίνα μπορείτε να προσθέσετε μια φάσα με ένα έντονο μοτίβο για να δώσετε στιλ ενώ σε μια κουρτίνα με έντονο σχέδιο προτιμήστε μια μονόχρωμη φάσα υφάσματος. Για να έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε χωρίς ράψιμο, αγοράστε μια θερμοκολλητική υφασμάτινη ταινία που την τοποθετείται στην ένωση και απλά σιδερώνοντας ενώνονται και τα κομμάτια. Την ίδια ταινία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και για να κοντύνετε κουρτίνα χωρίς ράψιμο.

thehomeissue_budget13

 

Προσθέστε ένα έξτρα κομμάτι από άλλη κουρτίνα για να μακρύνετε μια πολύ κοντή κουρτίνα.

Υπνοδωμάτιο Εάν δεν έχετε κρεβάτι και έχετε μόνο στρώμα τότε ο χώρος του υπνοδωματίου θα φαίνεται παραμελημένος και όχι αρκετά ζεστός. Για μια γρήγορη αλλαγή κρεμάστε από το ταβάνι μια κουρτίνα σε στεφάνι όπως είναι οι κουνουπιέρες. Θα μεταμορφώσει αμέσως το κρεβάτι σας και θα κάνει το χώρο σας να δείχνει πιο αριστοκρατικός. Για ένα ακόμα πιο όμορφο αποτέλεσμα κρεμάστε από την κορυφή λαμπάκια σαν αυτά των Χριστουγέννων.

thehomeissue_budget14

Με μια όμορφη κουρτίνα σε μορφή κουνουπιέρας μπορείτε να κάνετε το υπνοδωμάτιό σας να δείξει σούπερ αριστοκρατικό.

Μην προβληματίζεστε εάν στο δωμάτιο αντί για μπαλκονόπορτα έχετε παράθυρο. Εκμεταλλευτείτε το και μην βάλετε το κρεβάτι απέναντι από το παράθυρο. Βάλτε το κάτω από το παράθυρο. Το φυσικό φως που θα μπαίνει το πρωί και θα σας βοηθάει να ξυπνάτε πιο ξεκούραστα και με περισσότερη όρεξη. Σε αυτή την περίπτωση αντί για κουρτίνα καλό θα είναι να βάλετε στόρια για ένα πιο όμορφο αποτέλεσμα.

thehomeissue_budget15

Αν έχετε παράθυρο στο υπνοδωμάτιο βάλτε το κρεβάτι σας κάτω από αυτό.

0€ Εάν το κρεβάτι σας δεν έχει προσκέφαλο, για να μην ξοδέψετε καθόλου χρήματα και να μην χρειαστεί να βιδώσετε τίποτα στον τοίχο, απλά ακουμπήστε στο πίσω μέρος του κρεβατιού δυο παλιές ξύλινες πόρτες τις οποίες θα βρείτε σε μάντρες. Για ένα πιο vintage αποτέλεσμα τρίψτε τις με ένα γυαλόχαρτο. Όσο για τον τοίχο πίσω από τις πόρτες προτιμήστε τον λευκό για να αναδείξετε με αυτόν τον τρόπο το ξύλο σας.

thehomeissue_budget16

Βάλτε δυο παλιές ξύλινες πόρτες αντί για κεφαλάρι στο κρεβάτι σας.

50€ Ο καθρέφτης δίνει πάντα στιλ σε ένα δωμάτιο και βοηθάει στο να φαίνεται ο χώρος μεγαλύτερος. Για μεγαλύτερη οικονομία μπορείτε να κόψετε καθρέφτη στο μέγεθος που θέλετε αντί να τον αγοράσετε έτοιμο. Εάν δεν θέλετε να τον κρεμάσετε για να μην αφήσει σημάδι, απλά ακουμπήστε τον στο έδαφος που είναι και μόδα φέτος. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τα κάδρα σας.

thehomeissue_budget18

Δεν χρειάζεται να κρεμάσετε τον καθρέφτη σας στον τοίχο. Μπορείτε απλά να τον ακουμπήσετε στο πάτωμα.

Κουζίνα Εάν θέλετε να μεταμορφώσετε τα παλιά ντουλάπια της κουζίνας χωρίς να τα βάψετε τότε αγοράστε απλό μονόχρωμο αυτοκόλλητο όπως αυτό που ντύνετε εσωτερικά τα ντουλάπια. Κόψτε το σε τρίγωνα, σε διάφορα μεγέθη, και κολλήστε τα στην όψη από τα πορτάκια. Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ όμορφο ενώ θα έχετε καταφέρει να ανανεώσετε την κουζίνα σας με 1 ευρώ. Εάν η κουζίνα σας είναι μονόχρωμη τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα αυτοκόλλητο με κάποιο φλοράλ μοτίβο.

thehomeissue_budget20

Μεταμορφώστε τα ντουλάπια της κουζίνας σας με 1 ευρώ.

1€/τμχ Αλλάξτε τα πόμολα των ντουλαπιών της κουζίνας σας με πόμολα φτιαγμένα από τα χεράκια σας. Πάρτε ένα πολύ οικονομικό πόμολο και κολλήστε επάνω έναν ημιπολύτιμο λίθο. Θα βρείτε πολύ οικονομικά αχάτη σε διάφορα χρώματα με 1 μόλις ευρώ. Με αυτόν τον πολύ απλό τρόπο θα μετατρέψετε τα ντουλάπια σας σε κοσμήματα μεταμορφώνοντας την κουζίνα σας στο πιο στιλάτο και «ακριβό» χώρο του σπιτιού.

thehomeissue_budget21

Μετατρέψτε τα ντουλάπια της κουζίνας σε όμορφα κοσμήματα.

Μπάνιο 

0-6€ Αν έχετε βαρεθεί τις βρύσες στο μπάνιο σας μπορείτε να τις μεταμορφώσετε στο λεπτό. Πάρτε ένα χρώμα σε σπρέι (το οποίο μπορείτε να βρείτε εύκολο στο amazon) και βάψτε με αυτό όλες τις βρύσες που δεν σας αρέσουν. Κάντε τις χρυσές ή μαύρες καθώς πρόκειται για δύο χρώματα που είναι και πολύ στη μόδα.

thehomeissue_vryes

 

Βάψτε τις βρύσες σας με μια μπογιά σε σπρέι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ