Έκτακτο: Ερντογάν - Στα χέρια των τουρκικών αρχών η σύζυγος η αδερφή & ο γαμπρός του νεκρού ηγέτη των ISIS (φώτο-βίντεο)

  Ο Τούρκος πρόεδρος γνωστοποίησε ότι συνελήφθη η σύζυγος Αμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι

Στο πανεπιστήμιο της Άγκυρας βρέθηκε την Τετάρτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αποκάλυψε πως μετά τον θάνατο του Αμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι,  ο τουρκικός στρατός συνέλαβε την σύζυγο του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους .

Την Τρίτη, οι τουρκικές Αρχές ανακοίνωσαν πως συνέλαβαν και την μεγαλύτερη αδερφή του, τον σύζυγό της, τη νύφη του και τα πέντε τους παιδιά.

«Ο Μπαγκντάντι, ο αρχηγός του DAESH, κατέστρεψε μόνος του τον εαυτό του. Οι ΗΠΑ δημιούργησαν ολόκληρη καμπάνια για να το παρουσιάσουν σαν δική τους επιτυχία. Για πρώτη φορά το λέω σήμερα εδώ, έχουμε συλλάβει τη γυναίκα του Μπαγκντάντι και δεν κάναμε φασαρία γύρω από αυτό.

Επιπλέον, έχουμε συλλάβει την αδερφή και τον κουνιάδο του. Όλοι τους βρίσκονταν στη Συρία» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Συρία, στηλιτεύοντας τη δημοσιότητα που έδωσαν οι ΗΠΑ στην επιχείρηση που κατέληξε στον θάνατο του ηγέτη του ισλαμικού κράτους.

«Οι ΗΠΑ είπαν πως ο Μπαγκντάντι σκοτώθηκε στο τούνελ.

Άρχισαν εκστρατεία επικοινωνίας για το θέμα» είπε συγκεκριμένα ο Ερντογάν, μιλώντας στο πανεπιστήμιο της Άγκυρας. «Εγώ όμως, το ανακοινώνω εδώ για πρώτη φορά: Αιχμαλωτίσαμε την γυναίκα του και δεν το κάναμε θέμα. Με τον ίδιο τρόπο πιάσαμε την αδερφή και τον γαμπρό του στη Συρία» είπε.

Η 65χρονη Ρασμίγια Αουάντ, αδερφή του Αμπου Μπακρ Αλ-Μπαγκντάντι συνελήφθη τη Δευτέρα σε ένα κοντέινερ όπου ζούσε με την οικογένειά της κοντά στην πόλη της βόρειας Συρίας, Αζάζ στην επαρχία Χαλέπι. Η περιοχή εμπίπτει στην ζώνη ασφαλείας που έχει δημιουργήσει η Τουρκία σε συνεργασία με τη Ρωσία στα συροτουρκικά σύνορα.
 

  

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ