Σίρλεϊ Μακ Λέιν στα 85: "Δεν μου την έπεφταν χοντρά γιατί δεν ήμουν λεπτή & αιθέρια" - Η γυναίκα που κάποτε πήγαινε με 3 άντρες την ίδια μέρα (φώτο-βίντεο)

Εξομολόγηση εκ βαθέων

Στα 85 της η Σίρλεϊ Μακ Λέιν, παραμένει ακμαία, δραστήρια, ζωντανή και ίσως λίγο "τρομακτική", όπως η ίδια λέει σε συνέντευξη που έδωσε στους New York Times. Ηθοποιός, χορεύτρια, πολιτική ακτιβίστρια και συγγραφέας. Έχει γράψει πολλά αυτοβιογραφικά βιβλία, στα οποία αναφέρεται στην καριέρα της στο Χόλιγουντ, καθώς και στη σχέση της με μεταφυσικά θέματα.

. Η Μακ Λέιν που το 1983 βραβεύτηκε με βραβείο Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για τη συμμετοχή της στην ταινία Σχέσεις Στοργής του Τζέιμς Λ. Μπρουκς, σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις της, μιλάει για όλα. Για την καριέρα της , για τις προσωπικές της σχέσης, για το θέμα "σεξουαλική παρενόχληση και Χόλιγουντ".

Μιλάει για τη σχέση της με τον  αδερφό της  Γουόρεν Μπίτι και τις συνεργασίες της με τους Άλφρεντ Χίτσκοκ και Φρανκ Σινάτρα.

Η Μακ Λέιν έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο το 1955 στην ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ Ποιος σκότωσε το Χάρι; (The Trouble with Harry) για την οποία κέρδισε Χρυσή Σφαίρα ως καλύτερη νεαρή ηθοποιός της χρονιάς. Την επόμενη χρονιά συμμετείχε στη μεταφορά του μυθιστορήματος του Ιούλιου Βερν Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες. Δυο χρόνια αργότερα συμπρωταγωνίστησε με το Φρανκ Σινάτρα στην ταινία του Βιντσέντε Μινέλι Το Στίγμα του Κολασμένου.

Πρωταγωνίστρια πολλών γνωστών ταινιών όπως "The Apartment", "Some Came Running" και "Terms of Endearment", η θρυλική ηθοποιός είναι ένας από τους τελευταίους ζωντανούς δεσμούς με τη "χρυσή εποχή" του Χόλιγουντ.

Δηλώνει "εθισμένη" με τις ειδήσεις και όπως λέει απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου  David Marchese όταν δεν έχει διαβάσει τα νέα "νιώθει σαν να μην έφαγε". Παρόλα αυτά αρνείται πεισματικά να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τον Ντόναλντ Τραμπ. "Δεν θέλω να μιλήσω γι' αυτόν", λέει.

Σε ερώτηση για το αν οι υπόλοιπες δραστηριότητες της, επηρέασαν την υποκριτική της, απαντά: "Δεν ξέρω πως να υποκρινόμαι. Δεν "παίζω", ξέρω πως να αναπτύσσω έναν χαρακτήρα. Δεν είμαι η Μέριλ Στριπ. Είναι η καλύτερη, αλλά εγώ δεν είμαι αυτή, είμαι εγώ.

Ερωτειθήσα αν ενδιαφέρεται ακόμα για την υποκριτική η Μακ Λέιν λέει: «Ο βασικός λόγος που μου αρέσει ακόμα να δουλεύω είναι το συνεργείο, όλοι αυτοί οι διαφορετικοί άνθρωποι που εργάζονται στο γύρισμα και είναι σα να αποτελούν έναν ολόκληρο πολιτισμό σε μικρογραφία. Αν με ρωτήσεις να σου πω ένα παράδειγμα επιτυχημένου πολιτισμού, θα σου απαντήσω: Το κινηματογραφικό πλατό». 

Για την πιο οδυνηρή ανάμνηση από γύρισμα ταινίας σημειώνει: «Η πιο δύσκολη εμπειρία που είχα σε γύρισμα ταινίας ήταν στις "Σχέσεις Στοργής" με την Ντέμπρα Γουίνγκερ. Ω Θεέ μου! Την συνάντησα ξανά πριν μερικά χρόνια σ΄ ένα εστιατόριο και μου ζήτησε συγνώμη βασικά».

Άλφρεντ Χίτσκοκ, Μποπ Φόσι, Φρανκ Σινάτρα

Απαντώντας σε ερώτηση, για τις σχέσεις που είχε με τους Άλφρεντ Χίτσκοκ, Μπομπ Φόσι και Φρανκ Σινάτρα, και για το αν οι τελευταίες αποκαλύψεις σχετικά με την προσωπική ζωή τους , επηρεάσαν τον τρόπο που τους βλέπει λέει:

"Πολύ καλή ερώτηση. Με τον Μπομπ είχαμε στενή φιλική σχέση, αλλά ποτέ του δεν έκανε καμιά περίεργη κίνηση. Ποτέ. Ούτε βέβαια και ο Φρανκ Σινάτρα ή ο Ντιν Μάρτιν. Δεν ήμουν ποτέ στόχος σεξουαλικών υπαινιγμών. Ήμουν ισότιμο μέλος της αντροπαρέας και δεν υπήρχε λόγος να θυσιάσουμε τη φιλία μας. Αν μη τι άλλο, ο Φρανκ και ο Ντιν με προστάτευαν όταν πήγαινα να κάνω καμιά ανοησία".

"Μπορεί να τρόμαζα τους άντρες"

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος τη ρωτάει για ποιο λόγο νομίζει ότι δεν τη φλέρταραν ανοιχτά και για τον Χίτσκοκ και τη σεξουαλική παρενόχληση πριν από το Meetoo. "Δεν ξέρω David. Είναι αργά για να κάνω στον εαυτό μου αυτή την ερώτηση. Ήμουν στο Χόλιγουντ από τα 18 μου. Πιτσιρίκα δούλεψα με τον Χίτσκοκ. Δεν μου έκανε αυτά που άκουσα μετά ότι έκανε σε άλλες γυναίκες.

Από την άλλη βέβαια, εγώ δεν ήμουν ξανθιά και λεπτή και αιθέρια. Ήμουν πάντα συνηθισμένη στην ιδέα ότι βρίσκομαι σε μια δουλειά όπου ένα ελαφρύ χτύπημα στον πισινό αποτελούσε φιλικό κομπλιμέντο. Κανείς δεν το προχώρησε παραπάνω μαζί μου επειδή με φοβόντουσαν.

Ο ιδιοφυής Πίτερ Σέλερς και την «διαρροή» στην αύρα του 

Ερωτηθείσα αν θεωρεί κάποιον από τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε ιδιοφυΐα; απαντά: Τον Πίτερ Σέλερς. Είχε μια "διαρροή" στην αύρα του που του επέτρεπε να θυμάται εμπειρίες από προηγούμενες ζωές κα να τις χρησιμοποιεί στους διαφορετικούς χαρακτήρες που υποδυόταν. Όταν γυρίζαμε το "Being There" («Να είσαι εκεί, κύριε Τσανς»), πίστευε πραγματικά ότι είναι ο Τσάνσι Γκάρντινερ και ότι εγώ είμαι η Ιβ.

Πίστευε ότι είναι πραγματικά ερωτευμένος μαζί μου. Παλιότερα είχαμε υπάρξει κολλητοί στα πάρτι του τζετ σετ. Έκανα τρελή παρέα μαζί του και με τον Πίτερ Ο' Τουλ όποτε βρισκόμουν στο Λονδίνο ή στο Παρίσι. Μέναμε ξάγρυπνοι για τρεις νύχτες σερί. Εγώ συνήθως φρόντιζα να μην σωριάζονται διαρκώς κάτω από το μεθύσι. 

Για τον αδελφό της, τον Γουόρεν Μπίτι

«Είμαστε διαφορετικοί – αυτός είναι του δεξιού ημισφαιρίου του εγκεφάλου κι εγώ του αριστερού, της λογικής και της φαντασίας αντίστοιχα δηλαδή – αλλά μοιραζόμαστε μια κοινή αντίληψη περί σωστού και δικαίου, ίσως επειδή ο μπαμπάς μας ήταν επιθεωρητής σχολείων και η μαμά μας δασκάλα».   

Για τον Ρόμπερτ Μίτσαμ

«Είχε χτίσει ολόκληρο παραμύθι για την άγρια και περιπετειώδη ζωή του πριν το Χόλιγουντ, αλλά ήταν εξαιρετικός, χωρίς αμφιβολία. Μπορούσε να διαβάσει ταχύτατα ένα σενάριο και να στο απαγγείλει ολόκληρο απ' έξω αμέσως μετά. Ήταν ιδιοφυής, αλλά δεν ήθελε να το ξέρει κανείς. Ήταν πολύ ευαίσθητος και ένα από τα πράγματα που τον έκαναν τόσο ελκυστικό για μένα ήταν το ότι δεν μπορούσα να βγάλω άκρη σχετικά με το ποιος ήταν ακριβώς. Αυτό μου έδινε κάτι να κάνω». 

Στη συνέντευξη της στους New York Times η Σίρλεϊ Μακ Λέιν μίλησε για τα βιβλία της, για τις μεταφυσικές της αναζητήσεις και για τη σχέση της με το χρόνο. Είπε ότι ο χρόνος είναι ένα "πολύ περίπλοκο πράγμα" που κανείς δεν μπόρεσε να εξηγήσει και ότι αγαπά τις μνήμες της αλλά αποφεύγει τη νοσταλγία, γιατί η νοσταλγία παραμορφώνει τα γεγονότα.

Η γυναίκα που είχε δηλώσει ότι κοιμήθηκε με τρεις άντρες την ίδια μέρα

To 2011 , η Σίρλεϊ Μακ Λέιν μιλώντας σε εκπομπή της Oprah Winfrey είχε δηλώσει ότι με τον σύζυγο της Στηβ Πάρκερ είχε ελεύθερη σχέση και ότι έχει κοιμηθεί με τρεις άντρες την ίδια μέρα. 

«Είχαμε ελεύθερη σχέση. Είχα παράλληλα κι άλλες σχέσεις όπως είχε κι αυτός. Αλλά ήμασταν πολύ καλοί φίλοι», δήλωσε για τον σύζυγο της , με τον οποίο έμειναν ζευγάρι για 30 χρόνια, τονίζοντας όμως πως δεν θα έφτανε στο κατώφλι της εκκλησίας ποτέ ξανα. 

 

 

Στις ερωτήσεις της Oprah για την σεξουαλική της ζωή απάντησε:

"Είχα πολλές ερωτικές σχέσεις και πολλούς κακούς εραστές!  Δεν μου άρεσαν ιδιαίτερα οι παράλληλες σχέσεις, αλλά μια φορά το δοκίμασα. Πήγα με τρεις άνδρες την ίδια μέρα. Ήταν σε πολιτική καμπάνια, δεν ήθελα να μείνω απ’ έξω όταν όλοι το έκαναν. Ωστόσο, δεν ήταν το στιλ μου. Θεωρώ πως είμαι μονογαμική και προτιμώ να έχω συναισθηματικούς δεσμούς με τους άντρες που κάνω σεξ."

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ