Πέθανε ο πρώτος άνδρας της διαφήμισης "Marlboro man"- Ήταν 90 δεν είχε καπνίσει ποτέ στη ζωή του (φώτο-βίντεο)

Σταμάτησε τις διαφημίσεις τσιγάρων όταν έκανε παιδιά

Ο Robert "Bob" Norris, ο "σκληρός, όμορφος" καουμπόι που έγινε γνωστός  ως ο πρώτος "Marlboro Man",  στην διαφήμιση της φίρμας τσιγάρων, πέθανε. Ήταν 90 ετών. O Norris πέθανε στις 3 Νοεμβρίου  ήσυχα στο ράντσο του, όπως ανάφερε σε ανακοίνωσή του το  Tee Cross Ranches, στην ίδρυση του οποίου συμμετείχε ο Νόρις.

Ήταν περιτρυγιρισμένος από όλη την οικογένεια του. Για 14 χρόνια ο Norris πρωταγωνιστούσε στις διαφημίσεις της Marlboro, ντυμένος καουμπόι και κρατώντας ένα τσιγάρο στο χέρι του. Παρόλο που για τόσο καιρό εμφανιζόταν με ένα τσιγάρο στο χέρι , δεν είχε καπνίσει ποτέ στη ζωή του, δηλώνει η οικογένεια του.

΄"Ήταν ο γοητευτικός, ψηλός, σκληρός, όμορφος τύπος που ταίριαζε στη διαφήμιση , γι αυτό τον επέλεξαν γι΄' αυτόν το ρόλο", λένε οι δικοί του άνθρωποι. Ο "Marlboro Man", εγκατέλειψε τις διαφημίσεις τσιγάρων όταν απέκτησε παιδιά.

Θεωρούσε ότι με το τσιγάρο στο χέρι θα είναι κακό παράδειγμα για τα παιδιά του, αναφέρει το People.

O Νόρις είχε αποκτήσει μεγάλη οικογένεια με τη σύζυγο του Jane Wright, την οποία παντρεύτηκε το 1950. Είχε δυο γιους, δυο κόρες, 13 εγγόνια και 18 δισέγγονα.

Γεννημένος το 1929, ο Norris μεγάλωσε στο Illinois, αλλά από πολύ νωρίς αποφάσισε πως θέλει να γίνει καουμπόι. Το 1950 απέκτησε το δικό του ράντσο στο Κολοράντο αφού πρώτα είχε σπουδάσει στο πανεπιστήμιο του Κεντάκι.

Εκείνη τη στιγμή, τα διαφημιστικά στελέχη της εταιρείας τσιγάρων Marlboro - που κυκλοφορούσαν αρχικά ως γυναικεία τσιγάρα - προσπαθούσαν να βρουν πώς να τα πουλήσουν και στους άνδρες.

Ο διαφημιστής Leo Burnett, συνέλαβε την ιδέα του Marlboro Man, ενός σκληρού καουμπόη που θα κάπνιζε ένα τσιγάρο Marlboro στην ύπαιθρο.

Στην αρχή η εταιρεία χρησιμοποίησε για την καμπάνια επαγγελματίες μοντέλα. Αλλά σύντομα, ο Burnett θεώρησε ότι, για λόγους αυθεντικότητας, έπρεπε να βρει πραγματικούς καουμπόηδες, αναφέρει η Dailly Mail.

Έτσι ο Robert Norris έγινε ο "Marlboro Man" στα διαφημιστικά σποτ και στις καμπάνιες της εταιρείας.

:

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ