Έξι άνθρωποι που έγιναν εκατομμυριούχοι πριν τελειώσουν το σχολείο -Ποιο ήταν το μυστικό τους;

Έφηβοι που απέκτησαν τεράστιες περιουσίες - Πως τα κατάφεραν;

Έξι άνθρωποι απέδειξαν πως το επιχειρηματικό μυαλό δεν είναι θέμα σπουδών και ηλικίας.

Συνήθως, σκεφτόμαστε τους εκατομμυριούχους ως πλούσιους μεσήλικες. Όμως, τα παραδείγματα εδώ αποδεικνύουν πως ούτε οι σπουδές, ούτε η ηλικία είναι ο μοναδικός παράγοντας για την επιτυχία και τον πλούτο, αλλά η τόλμη και η ευφυΐα του μυαλού να βρίσκει τις ευκαιρίες.

1. Jon Koon

Πριν καν κλείσει τα 16 του χρόνια, ο Jon Koon έφτασε να έχει περιουσία 40 εκατομμυρίων δολαρίων. Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, όμως είναι αληθινό. Τα παιδιά και οι έφηβοι, συνήθως σκέφτονται πολύ πιο άμεσα και απλά.

Ο απλός τρόπος σκέψης βοηθάει ιδιαίτερα στην οικοδόμηση μιας ιδέας. Έτσι, ο δεκαεξάχρονος Koon ξεκίνησε να ασχολείται με το πάθος του, που ήταν να μαζεύει ανταλλακτικά και διάφορα κομμάτια από αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες τα οποία άρχισε να τα πουλά.

2. Fraser Doherty

Όταν ο Σκωτσέζος Fraser Doherty ήταν 14 ετών, αποφάσισε να ασχοληθεί με τις μαρμελάδες της γιαγιάς του, που τόσο του άρεσαν. Ξεκίνησε λοιπόν να χρησιμοποιεί τις συνταγές της γιαγιάς του και αρχικά, να πουλά μαρμελάδες σε συγγενείς, φίλους και γνωστούς. Τελικά η επιτυχία του ήταν πολύ μεγαλύτερη από ό,τι και ο ίδιος περίμενε. Είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας Superjams και κάπου στα 15 του ήταν ήδη εκατομμυριούχος.

3. John Magennis

Ο John Magennis είχε για πρότυπο τον Bill Gates και από ό,τι φαίνεται, κάποια μέρα μπορεί να τον ξεπεράσει. Ασχολήθηκε με την τεχνολογία και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Στα 14 του δημιούργησε δική του εταιρεία δημιουργίας και σχεδιασμού ιστοσελίδων. Ξεκίνησε να πουλά τις υπηρεσίες του για λίγα δολάρια την ιστοσελίδα και έφτασε στα 16 του να ζητά δεκάδες χιλιάδες δολάρια για να φτιάξει μια ιστοσελίδα.

Έχει πελάτες μεγάλες εταιρείες και είναι εκατομμυριούχος από την ηλικία των 16. Πού θα φτάσει στην ηλικία των 25;

4. Julieth Brindak

Όταν ήταν 16 ετών, η Julieth Brindak αποφάσισε να αξιοποιήσει τις παιδικές της ζωγραφιές, λίγο διαφορετικά. Δεν τις έβαλε σε κάποιο ντοσιέ αναμνηστικών. Τις χρησιμοποίησε ως γραφικά σε μια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης που έφτιαξε στο ίντερνετ. Η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης έφτασε να έχει 10 εκ. χρήστες και ονομάστηκε “Miss O & Friends”. Η αξία της εταιρείας της στα 16 της χρόνια έφτασε τα 17 εκ. δολάρια.

5. Maddie Bradshaw

H Maddie Bradshaw κυριολεκτικά, ”ξεκλείδωσε” την κλειδαριά της επιτυχίας! Σαν παιδί, έδειχνε προβληματισμό για το πόσο άκομψες ήταν οι κλειδαριές στα σχολικά ντουλάπια. Αποφάσισε λοιπόν να τους αλλάξει λίγο την όψη, χρησιμοποιώντας καπάκια αναψυκτικών με μαγνητάκι, τα οποία κολλούσε στο εσωτερικό των ντουλαπιών.

Στη συνέχεια, έφτιαξε κολιέ με μαγνητάκια, στα οποία κολλούσες διαφορετικά καπάκια, ανάλογα με τη διάθεσή σου. Στα 15 της χρόνια, ξεκίνησε να το κάνει επάγγελμα και απέκτησε σε πολύ λίγους μήνες, 1,6 εκατομμύρια δολάρια. Να υπογραμμίσουμε οτι πριν ολοκληρώσει την περίοδο της εφηβείας της, έγραψε βιβλίο για την επιχειρηματικότητα για να μοιραστεί τα μυστικά της επιτυχίας της, αναφέρει το Blog της Κατερίνας Τσεμπερλίδου.

6. Dominic McVey

O Βρετανός ήταν 14 ετών όταν αποφάσισε να γίνει εισαγωγέας. Η σκέψη του ήταν πολύ απλή και καθαρή. Ασχολήθηκε με τον τομέα των μεταφορών και πίστεψε πως το μέλλον των μετακινήσεων μέσα στις πόλεις, θα ήταν το scooter-πατίνι. Άρχισε να κάνει εισαγωγές scooters από τις ΗΠΑ, όπου οι τιμές τους ήταν πιο φτηνές, και να τα πουλά στη Βρετανία. Λίγα χρόνια μετά, η επιχείρησή του έφτασε να αξίζει 10 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ