Γκρέις Κέλι: 90 χρονών θα γινόταν η ωραιότερη γυναίκα του κόσμου που έγινε πριγκίπισσα - Οι φώτο από την πρώτη συνάντηση της με τον πρίγκιπα

Κι έτσι άρχισε ένας μεγάλος έρωτας που κατέληξε στον "γάμο του αιώνα"

Έπαιξε μόνο σε 11 ταινίες, κι όμως έμεινε στην ιστορία ως η ωραιότερη ηθοποιός του Χόλιγουντ. Η Γκρέις Κέλι που έμμελε να γίνει η πριγκίπισσα Γκρέις του Μονακό, στις 12 Νοεμβρίου θα γινόταν 90 ετών. Γεννήθηκε  το 1929 στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

Γόνος πλούσιας οικογένειας Καθολικών Ιρλανδών της Φιλαδέλφειας (ο θείος της ήταν ο θεατρικός συγγραφέας Τζορτζ Κέλι), σπούδασε σε ιδιωτικά σχολεία, προτού εγγραφεί στην Ακαδημία Δραματικής Τέχνης της Νέας Υόρκης το 1947, παρά τη θέληση των γονέων της.

Ήταν μία από τις πιο κομψές γυναίκες του κόσμου και έμεινε στην ιστορία για το αριστοκρατικό της στυλ, Η Paris Match με την ευκαιρία των γενεθλίων της δημοσιεύει τις φωτογραφίες από την πρώτη συνάντηση της Γκρέις Κέλι με τον πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό. Την συνάντηση που επρόκειτο να καταλήξει στο "γάμο του αιώνα" όπως ονομάστηκε.

Στο τεύχος 353 τον Ιανουάριο του 1956 η Paris Match, ανακοίνωσε με υπερηφάνεια - αφού η πρώτη συνάντηση του ζευγαριού είχε οργανωθεί από το περιοδικό - τον γάμο του πρίγκιπα Ρενιέ με τη βραβευμένη με Όσκαρ, ηθοποιό.

Το ζευγάρι ήταν στη Φιλαδέλφεια , την πατρίδα της διάσημης σταρ, όταν τα νέα του γάμου ανακοινώθηκαν επίσημα σε συνέντευξη τύπου. Ο πρίγκιπας Ρενιέ στις 31 Δεκεμβρίου ζήτησε σε γάμο από τους εκατομμυριούχους γονείς της, την πιο αριστοκρατική σταρ των Η.Π.Α.

Ο πρίγκιπας του Μονακό και η Γκρέις Κέλι γνωρίστηκαν τον Απρίλιο του 1955 , στο Φεστιβάλ των Καννών . Οι ρεπόρτερ της Paris Match, κάλεσαν την αγαπημένη ηθοποιό στο παλάτι του Μονακό για να τη φωτογραφήσουν , όταν ήρθε ο πρίγκιπας.

Αυτή ήταν η πρώτη τους συνάντηση. Η γνωριμία τους εξελίχθηκε σε έρωτα και το ζευγάρι ανέβηκε στα σκαλιά της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου του Μονακό στις 19 Απριλίου 1956. Μία ημέρα νωρίτερα είχε τελεστεί ο πολιτικός γάμος του ζεύγους. Ο Τύπος τον ονόμασε «Γάμο του Αιώνα», αφού όλο το διεθνές τζετ-σετ έδωσε το «παρών», καθώς και 20.000 κόσμου, που πλημμύρισαν τους δρόμους του μικρού πριγκιπάτου.


 

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ