Πριγκίπισσα Μαργαρίτα: Η επαναστάτρια αδερφή της Βασίλισσας Ελισάβετ - Οι μεγάλοι έρωτες & η ζωή "πρωτοσέλιδο" (φώτο)

Όσα δεν ήξερες για την "άτακτη" αδερφή της Βασίλισσας Ελισάβετ - Η έντονη ζωή, η σχέση με παντρεμένο, ο γάμος , το διαζύγιο

Η πριγκίπισσα Μαργαρίτα γεννήθηκε το 1930 στο Ηνωμένο Βασίλειο και έζησε μέχρι το 2002. Ήταν κόμισσα του Snowdon και η μικρότερη αδελφή της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ήταν γνωστή για την επαναστατική της φύση και την έντονη προσωπικότητά της. Είχε γίνει πρωτοσέλιδα σε όλο τον κόσμο για τον τρόπο ζωής της και για τη σχέση της με έναν παντρεμένο.

Η άγρια κόρη.

Η πριγκίπισσα Μαργαρίτα καθιερώθηκε ως το άγριο παιδί της βασιλικής οικογένειας. Γνωστή στον Τύπο για την έντονη προσωπικότητά της, η Μαργαρίτα ήταν μια ενθουσιώδης πριγκίπισσα που έπινε, κάπνιζε και έκανε φιλίες με διάφορες διασημότητες, ηθοποιούς και μουσικούς.

Από 4η, δεύτερη στη σειρά για το θρόνο.

Η πριγκίπισσα Μαργαρίτα ήταν το πρώτο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που γεννήθηκε στη Σκωτία, στις 21 Αυγούστου 1930 στο Κάστρο Glamis. Την εποχή της γέννησής της, ήταν τέταρτη στη σειρά για τη διαδοχή του θρόνου. Η ζωή της άλλαξε σημαντικά το 1936, όταν ο θείος της, Βασιλιάς Εδουάρδος, παραιτήθηκε από το θρόνο για να παντρευτεί την δύο φορές διαζευγμένη Αμερικανίδα Γουόλις Σίμπσον. Ο πατέρας της Μαργαρίτας έγινε βασιλιάς και η μεγαλύτερη αδελφή της Ελισάβετ, έγινε διάδοχος του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ η Μαργαρίτα κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη σειρά διαδοχής.

Η Άννα και το γρουσούζικο 13.

Παρόλο που οι γονείς της ήλπιζαν να την ονομάσουν Άννα, ο παππούς της, βασιλιάς Γιώργος, αρνήθηκε, γι ‘αυτό επέλεξαν το όνομα Μαργαρίτα, το οποίο αργότερα έγινε Μαργκό. Η εγγραφή της γέννησής της καθυστέρησε για μερικές ημέρες, για να αποφύγει να είναι ο αριθμός 13 στο μητρώο ενοριών.

Οι πρώτος γάμος στην τηλεόραση.

Η Μαργαρίτα έχει πολλές βασιλικές πρωτιές  που συνδέονται με το όνομά της: ο γάμος της με τον φωτογράφο Antony Armstrong Jones το 1960 ήταν ο πρώτος βρετανικός βασιλικός γάμος που μεταδόθηκε στην εθνική τηλεόραση, ενώ το σκανδαλώδες διαζύγιό της 18 χρόνια αργότερα, ήταν το πρώτο για ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Η σχέση της με την Ελισάβετ.

Η Μαργαρίτα είχε στενή σχέση με την αδελφή της, τη βασίλισσα Ελισάβετ, αφού τα δύο κοριτσάκια μεγάλωσαν μαζί τα χρόνια του πολέμου.

Η Μαργαρίτα και η αδερφή της απολάμβαναν μια σχετικά συνηθισμένη βασιλική ανατροφή. Οι μικρές πριγκίπισσες ότι ήταν δύο εντελώς φυσιολογικά και υγιή μικρά κορίτσια, αν και λέγεται ότι ο πατέρας της την κακομάθαινε από μικρή.

Οι μεγάλοι έρωτες.

Ο πρώτος μεγάλος της έρωτας, ξεκίνησε μετά τον πόλεμο, με τον κατά 16 χρόνια μεγαλύτερό της αξιωματικό της Αεροπορίας, Πήτερ Τάουσεντ. Ο Τάουσεντ ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά με την σύζυγό του, Rosemary Pawle, και είχε έναν κοινό με μέτριο εισόδημα. Για τη νεαρή πριγκίπισσα, η σχέση τους ήταν η πρώτη της εμπειρία ρομαντικής αγάπης.

Τον Απρίλιο του 1953, ο Τάουσεντ, διαζευγμένος πλέον από τη σύζυγό του, έκανε πρόταση γάμου στην 22χρονη πριγκίπισσα. Η Μαργαρίτα ήταν τότε ηλικίας κάτω των 25 ετών και η Αγγλικανική εκκλησία δεν δέχτηκε το γάμο με έναν διαζευγμένο.

Η πριγκίπισσα και ο Τάουσεντ συμφώνησαν να παντρευτούν όταν η Μαργαρίτα θα γινόταν 25 ετών. Μόλις δύο χρόνια αργότερα, στις 31 Οκτωβρίου 1955, η Μαργαρίτα ανακοίνωσε ότι ο γάμος ακυρώνεται.

 

Τον Φεβρουάριο του 1960, η Μαργαρίτα ανακοίνωσε τον αρραβώνα της με τον φωτογράφο Άντονυ Άρμστρονγκ-Τζόουνς. Η αποκάλυψη εξέπληξε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία υποθέτουν ότι η Μαργαρίτα αποδέχτηκε την πρόταση, αφού πληροφορήθηκε ότι ο Πήτερ Τάουσεντ σκόπευε να παντρευτεί μια δεκαεξάχρονη γυναίκα με το όνομα Marie-Luce Jamagne, αναφέρει το Blog της Κατερίνας Τσεμπερλίδου.

Τρεις μήνες αργότερα, στις 6 Μαΐου 1960, η Μαργαρίτα και ο Άρμστρονγκ-Τζόουνς αντάλλαξαν όρκους σε μια θεαματική τελετή στο αβαείο του Γουέστμινστερ. Ήταν ο πρώτος βρετανικός βασιλικός γάμος που μεταδόθηκε στην τηλεόραση και εκτιμάται ότι 300 εκατομμύρια άνθρωποι συντονίστηκαν για να παρακολουθήσουν την περίσταση. Περίπου 2.000 ήταν οι προσκεκλημένοι, ανάμεσα τους ο πρώην πρωθυπουργός Ουίνστον Τσόρτσιλ, η βασίλισσα Ίνγκριτ της Δανίας και ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Σουηδίας.

Το διαζύγιο.

Ο γάμος της πριγκίπισσας Μαργαρίτας έληξε το 1978 όταν δημοσιοποιήθηκε η σχέση της με έναν άλλο άντρα, τον Roddy Llewellyn. Έκτοτε, είχαν δει το φως της δημοσιότητας και άλλες ερωτικές σχέσεις της με νεαρότερους άντρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ