Cooking Lessons

Ή «πώς να μάθετε στην κόρη ή στο γιό σας – γιατί όχι; Θα σας ευγνωμονεί- να μαγειρεύει». Η κόρη μου, η Έλενα, η ανηψιά μου, η Μαρίνα και η φίλη τους η Κατερίνα πήραν χαρτί και μολύβι και στρώθηκαν να γράφουν, να ακούνε και κυρίως να δοκιμάζονται στην ωραιότερη οικιακή εργασία: Ζήτω το σπιτικό φαγητό! Στο πρώτο μάθημα τους έμαθα πώς να φτιάχνουν αυγά – κυρίως η εντελώς αρχάρια κόρη μου που έριξε από ψηλά το αυγό κι αυτό αντί για μάτι μας βγήκε πεδιάδα… Αλλά η προσπάθεια μετράει!

Ή «πώς να μάθετε στην κόρη ή στο γιό σας – γιατί όχι; Θα σας ευγνωμονεί- να μαγειρεύει». Η κόρη μου, η Έλενα, η ανηψιά μου, η Μαρίνα και η φίλη τους η Κατερίνα πήραν χαρτί και μολύβι και στρώθηκαν να γράφουν, να ακούνε και κυρίως να δοκιμάζονται στην ωραιότερη οικιακή εργασία: Ζήτω το σπιτικό φαγητό! Στο πρώτο μάθημα τους έμαθα πώς να φτιάχνουν αυγά – κυρίως η εντελώς αρχάρια κόρη μου που έριξε από ψηλά το αυγό κι αυτό αντί για μάτι μας βγήκε πεδιάδα… Αλλά η προσπάθεια μετράει!

Μετά φτιάξαμε και φάγαμε μια εύκολη, νόστιμη, δροσερή, υγιεινή και ελληνική σούπα:

Σούπα Καρπούζι με Φέτα:

Λιώσαμε ένα καλό κομμάτι φέτας, περίπου 250 γρ στο τηγάνι με λαδάκι (όχι πολύ), πιπεράκι και τρίψαμε βασιλικό (αν προτιμάτε δυόσμο το ίδιο κάνει). Στο τέλος προσθέσαμε balsamico cremoso εως ότου το μίγμα μας έγινε ομοιόμορφο. Προηγουμένως είχαμε βγάλει τα κουκούτσια από το καρπούζι, το περάσαμε στο blender και ανακατέψαμε το μίγμα της φέτας με το καρπουζομίγμα. Τα βάλαμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Σερβίρεται πολύ κρύο και είναι.. μιάμ…!

Γελάσαμε, μιλήσαμε, ξεφύγαμε. Δοκιμάστε cooking lessonsμε τα παιδιά.




ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ