Καθαρισμός προσώπου: Είστε σίγουρες ότι το κάνετε σωστά; - Ο Ιάκωβος Γκόγκουα μας δείχνει τα σωστά βήματα

Η πρώτη και σημαντικότερη κίνηση περιποίησης της επιδερμίδας σας έχει τους δικούς της κανόνες

Ο καθαρισμός του προσώπου είναι το πρωταρχικό βήμα καθημερινής φροντίδας που πρέπει κάθε μα κάθε γυναίκα να έχει ενσωματωμένο στη ρουτίνα περιποίησης της.

Εν έτει 2019, υπάρχουν ακόμα γυναίκες που αμελούν τον τακτικό καθαρισμό της επιδερμίδας τους αλλά ακόμα κι αν το τηρούν ευλαβικά πρωί και βράδυ μπορεί να κάνουν λάθη που τελικά «στοιχίζουν» και οδηγούν σε ερεθισμούς, ατέλειες ακόμα και ρυτίδες.

Ακολουθώντας μερικούς απλούς κανόνες μπορείτε να είστε βέβαιη ότι καθαρίζετε με το σωστό τρόπο την επιδερμίδα σας.

Η θερμοκρασία του νερού

Ούτε πολύ κρύο ούτε πολύ ζεστό, αλλά χλιαρό ώστε να μην αφυδατωθεί η επιδερμίδα.

Τα χέρια σας

Πλύντε τα καλά πριν καθαρίσετε το πρόσωπό σας. Τα βρόμικα χέρια μεταφέρουν ρύπους και μικρόβια στο πρόσωπό σας και δημιουργούν προβλήματα.

Ο τρόπος

Δεν υπάρχει λόγος να τρίβετε έντονα την επιδερμίδα σας ούτε να κάνετε καθημερινά απολέπιση υποθέτοντας πως έτσι καθαρίζετε σε βάθος το πρόσωπό σας. Η επιδερμίδα σας χρειάζεται απαλές κινήσεις και προϊόντα που ταιριάζουν στις ανάγκες της. Όσον αφορά στην απολέπιση, περιορίστε τη σε μία με δύο φορές την εβδομάδα ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας.

Η συχνότητα

Καθαρίστε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ. Μην ξεχνάτε πως πρέπει πρώτα να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας και έπειτα να καθαρίσετε την επιδερμίδα σας. Τα προϊόντα ντεμακιγιάζ αφαιρούν το μακιγιάζ, αλλά χρειάζεστε κι ένα δεύτερο προϊόν που έπειτα θα ξεπλύνετε για να καθαρίσει η επιδερμίδα σας σε βάθος.

 

Ιάκωβος Γκόγκουα ΜD

Κοσμητική Ιατρική- Αντιγύρανση

Βασιλίσσης Σοφίας 77, Αθήνα 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ