Διάρρηξη Μυστήριο: Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι του Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Πολλά ερωτηματικά γεννά η μυστηριώδης εισβολή

Τρεις μασκοφόροι διέρρηξαν το περασμένο Σάββατο την οικία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Κωνσταντινούπολη, την ώρα που  ο ίδιος βρισκόταν σε κοινωνική εκδήλωση της Ομογένειας.

Όπως κατέγραψαν οι κάμερες κλειστού κυκλώματος, τρεις μασκοφόροι διέρρηξαν την οικία, ενώ στο εσωτερικό της βρισκόταν η οικονόμος, η οποία και αντιλήφθηκε τους διαρρήκτες.

Οι μασκοφόροι έψαξαν τους χώρους του σπιτιού, όμως δεν έχει γίνει γνωστό,  εάν σκοπός τους ήταν η κλοπή, μιας και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αφαίρεσαν κάποιο αντικείμενο.
Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία, η οποία αναζητεί τα ίχνη των διαρρηκτών.

Να σημειώσουμε ότι η οικία του Οικουμενικού Πατριάρχη,  βρίσκεται σε συγκρότημα κατοικιών φυλασσόμενων από ιδιωτική ασφάλεια.

Είναι εύλογο να προκληθούν ερωτήματα για τον τρόπο που κατάφεραν οι διαρρήκτες να δράσουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από το προσωπικό της ιδιωτικής ασφάλειας.

Επειδή στο παρελθόν έχουν σημειωθεί αρκετές περίεργες διαρρήξεις σε οικίες και γραφεία διακεκριμένων ομογενών, είναι εύλογες οι συνειρμικές σκέψεις για το συμβάν.

Όμως εάν λάβουμε υπόψιν ότι ο Παναγιότατος είναι ένας θρησκευτικός ηγέτης παγκόσμιου βεληνεκούς και το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι το κράτος μεριμνά για την ασφάλεια των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων, προκαλεί σοβαρή ανησυχία αυτή η παραβίαση του οικιακού ασύλου του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Πόσο μάλλον που πρόσφατα έχουν πληθαίνει τα άρθρα και δημοσιεύματα κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενώ πριν λίγες μέρες στη Χάλκη πραγματοποιήθηκε από τον ημικρατικό φορέα Ίδρυμα Τουρκικής Ιστορίας, συνέδριο μίσους κατά του Πατριαρχείου και της Θεολογικής Σχολής Χάλκης.
Το ερώτημα που τίθεται μετά την τελευταία διάρρηξη, είναι εάν το πανίσχυρο κράτος της Τουρκίας μπορεί να παρέχει επαρκή ασφάλεια στον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον ιδιωτικό του χώρο, που είναι και η οικία, αναφέρει η εφημερίδα Ανατολή.

Για τους παραπάνω λόγους αναμένεται με ενδιαφέρον το αποτέλεσμα της έρευνας που διεξάγει η αστυνομία για τους διαρρήκτες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ