Επικίνδυνος γκρεμός στην Εύβοια που απειλεί με κοτρόνες τους διερχόμενους - Θα κάνει κάτι άμεσα η Περιφέρεια; (φώτο)

Από τον δρόμο αυτό, περνούν πρωί και μεσημέρι οι μαθητές που πηγαίνουν σχολείο από την Βλαχιά στο Πήλι και στο Προκόπι

Πριν από καιρό, σε απόκρημνο δρόμο κοντά στην Κύμη της Ν. Ευβοιας, έγινε μεγάλο ατύχημα από πέτρες που έπεσαν σε διερχόμενο αυτοκίνητο.

Περισσότερο απόκρημνος και ακόμα πιο επικίνδυνος είναι ο δρόμος που συνδέει τα χωριά Πήλι και Βλαχιά, στην Β. Ευβοια, με πανέμορφες στο βαθος παραλίες, απέναντι από την Σκιαθο.

Της Λένας Παγώνη

Κακιά Σκάλα

Με το χαρακτηριστικό όνομα Κακιά Σκάλα, κυριολεκτικά «βρέχει» βράχια. Ιδιαίτερα σε κάθε νεροποντή και στην παραμικρή σεισμική δόνηση τρέμει... το φυλλοκάρδι των διερχόμενων.

Ντροπή...

«Τι ντροπή» μας έλεγαν τουρίστες, λάτρεις της Ευβοιας που έβλεπαν κατάπληκτοι και τρομοκρατημένοι τους βράχους να κρέμονται πάνω από το κεφάλι τους.
Το κιγκλίδωμα του δρόμου προς τον γκρεμό είναι κατεστραμμένο, δηλαδή δεν υπάρχει καμία προστασία ούτε από την μια ούτε από την άλλη πλευρά του δρόμου.
«Έτσι μου’ ρχεται» έλεγε ένας ντόπιος «γιατί η υπομονή έχει και κάποια όρια, όσοι έχουμε σπίτια εδώ να μαζέψουμε από μόνοι μας χρήματα, ιδιωτικά, να καλέσουμε και όσους έχουν φορτηγά, κτλ από το χωριό και με τα ίδια μας τα χέρια να χτίσουμε ενα προστατευτικό τοίχος που χρειάζεται.

Θα αντέξει όμως;».

Περνούν μαθητές 

Από τον δρόμο αυτό, περνούν πρωί και μεσημέρι οι μαθητές που πηγαίνουν σχολείο από την Βλαχιά στο Πήλι και στο Προκόπι

Ο Γ. Μαγκριώτης και τα κονδύλια 

Επί δεκαετίες Υπουργοί, Περιφερειάρχες, Βουλευτές και Δήμαρχοι υπόσχονται ότι θα λύσουν το πρόβλημα. Εξαίρεση ο πρώην Υπουργός (επι ΠΑΣΟΚ) Γ. Μαγκριώτης, ο οποίος και το είδε με τα μάτια του όταν τον καλέσαμε, ύστερα από προσωπική αυτοψία, διέθεσε και κάποια κονδύλια, που όμως αναλώθηκαν από τους εργολάβους, ντόπιους και μη, και όποιους άλλους γύρω τους σε πρόχειρες και άρα ανεπαρκείς κατασκευές. 

Λόγια, λόγια... Έργα;

Ο Κ. Μπακογιάννης ως Περιφερειάρχης μας είχε διαβεβαιώσει ότι θα έλυνε ριζικά το πρόβλημα. Ο διάδοχος του Φ. Σπανος, με φρέσκιες ιδέες για το έργο του, μας παρέχει τις ίδιες διαβεβαιώσεις. Ο νέος Δήμαρχος Γ. Τσαπουρνιώτης, με όρεξη στα νέα του καθήκοντα, δραστηριοποιείται όσο μπορεί για να λυθεί το πρόβλημα το ταχύτερο δυνατό. Ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Κελαϊδίτης έχει αρμοδιότητα για το θέμα, το οποίο γνωρίζει καλά όπως και η κ. Αναγνώστου στην σχετική Τεχνική Επιτροπή.

Να περιμένουμε άμεσα μέτρα;

Χρειάζεται λοιπόν, σε μια τόσο επικίνδυνη περιοχή να γίνονται, αν γίνονται, τα εξαιρετικά αναγκαία έργα μετά από πολύ δυσάρεστες καταστάσεις; 
Ας περιμένουμε λοιπόν να λυθεί οριστικά το πρόβλημα. Με αισιοδοξία;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ