Πρίγκιπας Άντριου: Ο πρίγκιπας "γυμνός" -Χωρίς το μισθό των 249.000 λιρών τον χρόνο - Με "πιπεράτες" φωτογραφίες στη δημοσιότητα (φώτο-βίντεο)

Η μεγαλύτερη κρίση στη μοναρχία τα τελευταία 83 χρόνια

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη βασιλική κρίση τα τελευταία 83 χρόνια. Η παραίτηση του πρίγκιπα Άντριου από τα καθήκοντα του, χαρακτηρίστηκε εχθές το βράδυ ως ως «απολύτως άνευ προηγουμένου» και  οι βασιλικοί εμπειρογνώμονες λένε ότι κλόνισε τη μοναρχία όσο και κανένα γεγονός ,  από την εποχή της παραίτησης του βασιλιά Εδουάρδου του VIII το 1936, αναφέρει η Daily Mail.

Η παραίτηση του δευτερότοκου γιου της Βασίλισσας Ελισάβετ, έρχεται μετά την πολύκροτη συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC και τα όσα είπε σχετικά με την φιλία του με τον Τζέφρι Έπσταϊν.

Η συνέντευξη στην εκπομπή Newsnight προκάλεσε ένα «κύμα» αρνητικών δημοσιευμάτων σχετικά με τις ανακολουθίες που εντοπίστηκαν στα λεγόμενα του πρίγκιπα Άντριου και την αδυναμία του να πείσει ότι δεν είχε καμία σχέση με τις παράνομες και διεστραμμένες δραστηριότητες του Τζέφρι Έπσταϊν, η αυτοκτονία του οποίου άφησε πολλά αναπάντητα ερωτήματα.

Δεκάδες επικριτικά άρθρα κυκλοφόρησαν εχθές, συνοδευόμενα από φωτογραφίες του Δούκα του Γιορκ να ξεφαντώνει σε κλαμπ ή να ποζάρει με την Βιρτζίνια Ρόμπερτς, τη γυναίκα που καταγγέλλει ότι έκανε σεξ με τον γαλαζοαίματο σε ηλικία 17 ετών, αφού την «πάσαρε» σε αυτόν ο Έπσταϊν.

Εχθές, ο Δούκας του Γιορκ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι πρόκειται να «αποσυρθεί» από τα δημόσια καθήκοντά του ως μέλους της βασιλικής οικογένειας, μια εξέλιξη που, σύμφωνα με την Daily Mail, πρόκειται να του κοστίσει και το ετήσιο εισόδημά των £249.000 για την κάλυψη των βασιλικών του υποχρεώσεων.

Στην πραγματικότητα η Βασίλισσα Ελισάβετ, στέρησε από τον πρίγκιπα Άντριου όλες του τις αρμοδιότητες, ενώ και ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος, κάλεσε τον αδερφό του στο Μπάκιγχαμ για εξηγήσεις.

Ο δευτερότοκος γιος της Βασίλισσας Ελισάβετ, Άντριου, αρνείται τις κατηγορίες που τον θέλουν να έχει σεξουαλικές επαφές με 17χρονο κορίτσι, το οποίο του σύστησε ο Επστάιν, ο Αμερικανός επιχειρηματίας που αυτοκτόνησε στη φυλακή τον περασμένο Αύγουστο.

Στη χθεσινή του ανακοίνωση, ο Δούκας του Γιορκ εκφράζει συμπόνια για τα θύματα του Έπσταιν και δεσμεύεται να βοηθήσει τις αρμόδιες Αρχές με την έρευνά τους. Αν και η διατύπωση του κειμένου αφήνει να εννοηθεί ότι η απόφαση για την «απόσυρση» από τα δημόσια καθήκοντά του ανήκει στον ίδιο, και απλώς ενεκρίθη από τη Βασίλισσα Ελισάβετ, τα βρετανικά ΜΜΕ «ζωγραφίζουν» μια διαφορετική εικόνα. «Η Βασίλισσα ουσιαστικά απέλυσε τον πρίγκιπα Άντριου από τα βασιλικά του καθήκοντα, αφού συζήτησε το σκάνδαλο Έπσταϊν με τον Κάρολο και κάλεσε τον αναστατωμένο Δούκα του Γιορκ στο Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ για να του ανακοινώσει την τύχη του», γράφει η Daily Mail. «Η μονάρχης έλαβε αποφασιστικά μέτρα για να περιορίσει τη ζημιά από την καταστροφική συνέντευξη του Δούκα στο Newsnight» συμπληρώνει το δημοσίευμα.

Τι αναφέρει ο Άντριου στην ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ

«Έγινε ξεκάθαρο τις τελευταίες ημέρες πως οι συνθήκες γύρω από τη σχέση μου με τον Τζέφρι Επστάιν αποτέλεσαν αιτία μεγάλης αναστάτωσης για την δουλειά της οικογένειάς» δήλωσε ο Άντριου σε ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ. «Ως εκ τούτου, ζήτησα από την Αυτής Μεγαλειότητα αν θα έπρεπε να αποχωρήσω από τα δημόσια καθήκοντά μου στο προσεχές μέλλον και εκείνη μου το επέτρεψε», σημείωσε ο 59χρονος γιος της Βασίλισσας Ελισάβετ.

«Φυσικά, προτίθεμαι να βοηθήσω κάθε αρχή της δικαιοσύνης με τις έρευνές τους, αν αυτό χρειαστεί» συμπλήρωσε κλείνοντας την ανακοίνωση ο πρίγκιπας Άντριου.

Οι πιπεράτες φωτογραφίες και οι "αταξίες" με τα ημίγυμνα μοντέλα

Παρότι ο Πρίγκιπας Άντριου στην επίμαχη συνέντευξη στο BBC, ισχυρίστηκε ότι ποτέ δεν συμμετείχε σε ξέφρενα πάρτι με μοντέλα, τα δημοσιεύματα στο βρετανικό τύπο που δημοσιεύουν "πιπεράτες φωτογραφίες" του Δούκα του Γιορκ, με αιθέριες καλλονές, πληθαίνουν.

Το 2001 στην Ταιλάνδη ο Βρετανός πρίγκιπας απολάμβανε την συντροφιά πολλών νεαρών γυναικών. Φωτογραφίες που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail τον δείχνουν να κάνει ηλιοθεραπεία στο πλευρό κυριών που κάνουν τόπλες σε πολυτελές γιοτ.

Σε άλλη φωτογραφία ο πρίγκιπας κρατάει το χέρι του καλλίπυγου μοντέλου Νορμαντί Γουάιτ.

Δύο χρόνια νωρίτερα, το 1999, ο φακός τον απαθανατίζει με την πορνοστάρ Κου Σταρκ. Η ηθοποιός μιλάει στο αυτί του πρίγκιπα Άντριου σε κοσμικό πάρτι.

Η συμπεριφορά του πρίγκιπα Άντριου απασχόλησε και τον πολιτικό διάλογο ενόψει των εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου με τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν να υποστηρίζει ότι εγείρονται ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, αν και ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον απάντησε ότι η μοναρχία είναι «πέραν κάθε μομφής».

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ