"Έκτακτη είδηση": Η Victoria's Secret ακύρωσε την πολυαναμενόμενη χριστουγεννιάτικη πασαρέλα της - Ποιοι "έπνιξαν" τα αγγελάκια της; (φώτο-βίντεο)

Η απόφαση ανακοινώθηκε την Πέμπτη από την  L Brands την μητρική εταιρεία της Victoria Secret - Το σάνδαλο Έπσταϊν και οι διακρίσεις.... οδήγησαν στην πτώση της αυτοκρατορίας εσωρούχων

Παρότι θεωρείται μια επιπόλαιη ή επιφανειακή βιομηχανία, η μόδα είναι συχνά ο μεγεθυντικός καθρέφτης της κοινωνίας μας.  Αυτά που συμβαίνουν σε αυτόν τον κλάδο πάντα δείχνουν  κάτι για τον κόσμο στον οποίο ζούμε.

Αυτό συμβαίνει και τώρα  με τα διάφορα σκάνδαλα που επηρεάζουν την φίρμα Victoria's Secret, γνωστή για τα σέξι εσώρουχα της και για τη θρυλική χριστουγεννιάτικη  πασαρέλα, που μετράει  σχεδόν 20 χρόνια ζωής, αλλά φέτος ακυρώνεται.

Η διάσημη μάρκα εσωρούχων ανακοίνωσε στις 21 Νοεμβρίου ότι ακυρώνει την παραδοσιακή , ετήσια , χριστουγεννιάτικη "παρέλαση" των "αγγέλων" της.

Η μητρική εταιρεία L' Brands  εξηγεί ότι θέλει να "εξελίξει" τη στρατηγική μάρκετινγκ για να ανανεώσει τη "θέση της φίρμας στην κοινωνία" και στην πραγματικότητα το μήνυμά της προς τους καταναλωτές.

"Ουάου, τέλος!"

Πρέπει να πούμε ότι οι τελευταίοι μήνες ήταν πολύ δύσκολοι για την εταιρεία,  με τις  πωλήσεις  να πέφτουν κατακόρυφα μεταξύ αντιπαραθέσεων  και σκανδάλων, με αποτέλεσμα περίπου 252 εκατομμύρια καθαρές ζημίες κατά το 3ο τρίμηνο 2019.

Ανάμεσα στα κύρια προβλήματα που αντιμετώπισε η φίρμα  ήταν  η κριτική πως το σόου είναι σεξιστικό, παρωχημένο και χωρίς να αναδεικνύει τη διαφορετικότητα, ενώ δεν λείπει και ο σκληρός ανταγωνισμός από φίρμες όπως η Savage x Fenty,

Για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες η Victoria's Secret ανακοίνωσε τον περασμένο Αύγουστο, την άφιξη του διάσημου μοντέλου από την Βραζιλία,  Veronica Sempaio. Η κίνηση αυτή έγινε αργά για πολλούς.

Η ανακοίνωση της συμμετοχής στην επίδειξη της Αφρικανό- Αμερικανίδας trans ηθοποιού Laverne Cox, δεν μείωσε τις επικρίσεις για τις διακρίσεις που κάνει η φίρμα.

Παρότι η Victoria's Secret, παρουσιάζει μια ποικιλία εθνοτήτων στα cast της, μέχρι τώρα, trans, ώριμες , ή λίγο παχουλές γυναίκες δεν είχαν θέση στους "αγγέλους" της.

Τον Νοέμβριο του 2018, σε συνέντευξή του στην Αμερικανική Vogue, ο  Ed Razek, ο Διευθυντής Μάρκετινγκ της L Brand  δήλωσε ότι "οι Trans γυναίκες δεν ήταν μέρος του ονείρου της φίρμας".

Μια παρόμοια διαμάχη πείχε ωθήσει το supermodel Karlie Kloss να "κρεμάσει" τα φτερά του.

"Ο λόγος για τον οποίο αποφάσισα να μην συνεργάζομαι πλέον με τη Victoria's Secret είναι ότι η εικόνα που προβάλλουν δεν αντικατοπτρίζει το ποια είμαι και δεν ταιριάζει με το μήνυμα που θέλω να στείλω στις νέες γυναίκες στον κόσμο,  σχετικά με το τι σημαίνει να είσαι όμορφος ", είπε στην Vogue της Βρετανίας τον περασμένο Ιούνιο, αναφέρει το γαλλικό Marie Claire.

Αντίστοιχα η Ζιζέλ είχε ανακοινώσει ότι αποχωρεί από τη φίρμα, επειδή "δεν αισθάνεται άνετα να περπατά γυμνή στην πασαρέλα".

Το σκάνδαλο Έπσταϊν και οι "Άγγελοι" της Victoria's Secret

Σοβαρό πλήγμα για την εικόνα της φίρμας , ήταν και το σκάνδαλο Έπσταϊν . Ο Τζέφρι Έπσταϊν, που κατηορήθηκε και φυλακίστηκε για σωματεμπορία ανηλίκων στη Φλόριντα και τη Νέα Υόρκη, ήταν ο οικονομικός σύμβουλος της Leslie Wexner, του "μεγάλου αφεντικού" της L Brand και συνεπώς της Victoria's Secret, για σχεδόν δεκαπέντε χρόνια.

Δημοσιεύματα θέλουν τον Έπσταϊν να χρησιμοποιεί αυτή την ιδιότητα για να παρασύρει γυναίκες με την υπόσχεση ότι θα τις κάνει μοντέλα της Victoria's Secret.

Τα διεθνή ΜΜΕ καλούν την εταιρεία να πάρει θέση και μέτρα για την προστασία των κοριτσιών που φιλοδοξούν να γίνουν μοντέλα της.

Παρότι ακόμα και σήμερα η  Leslie Wexner ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τις δραστηριότητες του Έπσταϊν και ότι της έκλεψε μεγάλο χρηματικό ποσό, οι φωνές που καλούν τη φίρμα να ξεκαθαρίσει ποια είναι η αληθινή τύχη των κοριτσιών που γίνονται μοντέλα της είναι πολλές.

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ