Γυναίκα που βρισκόταν με τον κακοποιό της δήθεν παρήγγειλε πίτσα στην αστυνομία & έτσι σώθηκε - Ο φοβερός διάλογος  

Ένα παράξενο τηλεφώνημα δέχθηκε η αστυνομία του Όρεγκον...

Μία γυναίκα κάλεσε για να παραγγείλει… πίτσα, ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, επρόκειτο για ένα τέχνασμα που χρησιμοποιήσε για να ενημερώσει την αστυνομία για την κακοποίηση που δεχόταν εκείνη την ώρα η μητέρα της. 

Η γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν γίνει γνωστά, κάλεσε την αστυνομία και όταν ο Tim Teneyck σήκωσε το ακουστικό, αιφνιδιάστηκε από αυτά που άκουγε.

Η συνομιλία στο τηλεφώνημα με την γυναίκα:   

Teneyck: Oregon 911

Γυναίκα: Θα ήθελα να παραγγείλω μια πίτσα στην [διεύθυνση τάδε].

Teneyck: Καλέσατε το 911 για να παραγγείλετε πίτσα;

Γυναίκα: Ναι. Διαμέρισμα [τάδε]. Teneyck: Αυτό είναι λάθος νούμερο για πίτσα...

Γυναίκα: Όχι, όχι, όχι, δεν καταλαβαίνετε.

Teneyck: Τώρα καταλαβαίνω.  

Αργότερα στην κλήση, η γυναίκα βρήκε μερικούς δημιουργικούς τρόπους για να απαντάει στις ερωτήσεις Ναι/¨οχι που της έκανε ο Τeneyck, σχετικά με το πόσο κινδυνεύει και τι είδους βοήθεια χρειάζονται.    

Teneyck: Ο άλλος είναι ακόμη εκεί; Γυναίκα: Ναι, χρειάζομαι μεγάλη πίτσα.

Teneyck: Εντάξει. Γιατρό, χρειάζεστε γιατρό; Γυναίκα: Όχι, με πεπερόνι.

Όταν η αστυνομία έφτασε στο σπίτι κατάφερε να συλλάβει τον φερόμενο ως δράστη, αναφέρει το BBC, ωστόσο δεν δίνει ωστόσο καμία περαιτέρω λεπτομέρεια για το συμβάν. 

Τέσσερα χρόνια αργότερα, κάποιος χρήστης του Reddit, που υποστήριξε ότι είναι τηλεφωνητής της αστυνομίας γνωστοποίησε έναν αντίστοιχο διάλογο, με το ποστ να αναπαράγεται από πολλά μέσα ενημέρωσης, φτάνοντας να γίνει το 2015 διαφήμιση στο Super Bowl σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία.  

Από την πλευρά της η αστυνομία έσπευσε να διευκρινίσει πως το προσωπικό της δεν είναι εκπαιδευμένο ώστε να αναγνωρίζει συγκεκριμένες κωδικές λέξεις ή σενάρια και πως είναι επικίνδυνο να περιμένει κανείς πως «μυστικές φράσεις» θα γίνουν αντιληπτές. Βέβαια τόνισαν πως οι τηλεφωνητές δεν κλείνουν την γραμμή όταν καλεί κάποιος, οπότε το πρώτο που θα πρέπει να κάνει κάποιος είναι να πει την τοποθεσία του.   

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ