Φτιάχνει ο καιρός μετά την επέλαση του "Γηρυόνη" - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει σήμερα

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Τοπικές βροχές προβλέπονται το πρωί της Τετάρτης στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και από το βράδυ στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα βελτιωμένος καιρός.

Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από το απόγευμα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά και τα βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά το πρωί έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα νότιοι ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στα ανατολικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος, όμως από το βράδυ θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Περιορισμένη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Από το απόγευμα νοτίων διευθύνσεων 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθρος με λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία από το απόγευμα θα αυξηθούν και το βράδυ στα βόρεια θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Περιορισμένη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς τοπικά στο Ιόνιο 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά, με πιθανότητα ασθενών βροχών στην Εύβοια τις πρωινές ώρες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4, στα ανατολικά και τα νότια το πρωί τοπικά έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κρήτη πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ από τα δυτικά σε δυτικούς έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα νότια. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων τις πρώτες πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 πρόσκαιρα το πρωί έως 5 μποφόρ, και από το βράδυ νότιοι νοτιοδυτικοί. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ