Το βίντεο της ημέρας- 17 λεπτά Αλ Πατσίνο - Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Τα φιλαράκια - Ιερά τέρατα του σινεμά αποκαλύπτονται

Μια μεγάλη όμορφη φιλία 50 ετών

Είναι η πιο πολυαναμενόμενη ταινία της χρονιάς, ίσως και των τελευταίων χρόνων  και ήδη οι πληροφορίες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού κάνουν λόγο για αριστούργημα, ενώ πολλές κριτικές την τοποθετούν πάνω και από τον «Ταξιτζή».

Πρόκειται για την τελευταία δημιουργία του Μάρτιν Σκορτσέζε «Ο Ιρλανδός» («The Irishman»), ένα επικό αστυνομικό δράμα, για τον σκοτεινό κόσμο των γκάνγκστερ και του εγκλήματος. Πάνω απ' όλα, όμως, είναι η συνάντηση δυο ιερών τεράτων της υποκριτικής, του Αλ Πατσίνο και του Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

   Δεν είναι η πρώτη φορά που συναντώνται οι δύο κορυφαίοι ηθοποιοί της γενιάς τους, αλλά και μιας ολόκληρης εποχής, που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του '60.

Ο Αλ Πατσίνο και ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο είχαν συναντηθεί κινηματογραφικά για πρώτη φορά στο «Νονό 2» του Κόπολα, χωρίς, ωστόσο, να μοιραστούν μαζί ούτε ένα πλάνο.

Η μεγάλη συνάντησή τους θα γίνει στην «Ένταση» (Heat) του Μάικλ Μαν, μία υπέροχη αστυνομική περιπέτεια, παρότι τα πλάνα που θα είναι μαζί είναι ελάχιστα. «Η Ένταση» και η άψογη σκηνοθεσία του Μάικλ Μαν θα δώσει άλλη διάσταση στη συνύπαρξή τους, η οποία έχει μεγάλη ιστορία , εκτός κινηματογραφικών πλατό καθώς τους δύο ηθοποιούς τους συνδέει μία "μεγάλη, όμορφη φιλία 50 ετών".

"Συναντηθήκαμε νωρίς", δήλωσε ο Al Pacino δείχνοντας τον Robert De Niro. "Και μοιραστήκαμε κάτι, το οποίο ήταν πολύ σπουδαίο πράγμα τότε".

 

Οι δύο διάσημοι  άνδρες καθόται  ο ένας απέναντι από τον άλλο, σε μια σουίτα ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη και προσπαθούν να συνοψίσουν τα 50 χρόνια φιλίας και να αποκαλύψουν τον περίεργο, μοναδικό δεσμό που τους ενώνει και προέρχεται από το γεγονός ότι είναι δύο από τους πιο γνωστούς ηθοποιούς της γενιάς τους.

Η κοινή τους συνέντευξη στο GQ,, με την ευκαιρία της κινηματογραφικής τους συνάντησης στον "Ιρλανδό" είναι αποκαλυπτική και άκρως απολαυστική. Για την ακρίβεια είναι μια επική συζήτηση.

Ο Αλ Πατσίνο είναι τρία χρόνια μεγαλύτερος από τον Ντε Νίρο και έτσι έχει μια προστατευτική διάθεση απέναντι του.  Την ίδια ακριβώς που είχε και πέντε δεκαετίες νωρίτερα, προς τον νέο του φίλο, ένα αγόρι μόλις 3 χρόνια μικρότερο, το οποίο είχε μόλις συναντήσει και με το οποίο τον ένωσε ένα αξεπέραστο φιλικό συναίσθημα που αποδείχθηκε πολύ πιο ισχυρό από το πέρασμα του χρόνου.

Ο Ντε Νίρο είναι ένας λιγομίλητος άνθρωπος, που γίνεται ακόμα πιο φειδωλός στις λέξεις μπροστά στους δημοσιογράφους. Παρόλα αυτά σκάει από τα γέλια κάθε φορά που ο Πατσίνο αφηγείται σκηνές από τις κοινές περιπέτειες τους, στη ζωή, παρατηρεί ο Zach Baron, ο δημοσιογράφος που πήρε την κεντρική συνέντευξη για το τελευταίο τεύχος του GQ

Οι δύο φίλοι μίλησαν για όλα αυτά που τους ενώνουν. Πάνω από όλα τους ένωνε το κοινό τους όραμα για το πώς πρέπει ένας ηθοποιός να αντιμετωπίζει τον ρόλο του, αλλά και πώς πρέπει να γυρίζονται ταινίες στους αιώνες των αιώνων. 

Το ίδιο ακριβώς όραμα μοιράζονται και με τον Μάρτιν Σκορσέζε, ο οποίος τους διάλεξε για το πιο πρόσφατο κινηματογραφικό έπος του, την ταινία που θεωρείται ήδη μία από τις καλύτερες που γύρισε ποτέ ο σημαντικός κινηματογραφιστής.

Δίνοντας τους την ευκαιρία να πλημμυρίζουν με συναισθηματισμό τις αίθουσες των σινεμά ανά τον κόσμο, να γεμίζουν την οθόνη με το συγκινητικό τους δέσιμο, τον αμοιβαίο σεβασμό και θαυμασμό που τρέφουν σταθερά ο ένας για τον άλλον, τον ευγενή ανταγωνισμό για το ποιος από τους δύο τελικά θα είναι ο καλύτερος.

Μέσα σε ένα βίντεο διάρκειας δεκαεπτά λεπτών ο Μπομπ -όπως τον φωνάζει ο φίλος του- και ο Αλ δίνουν έναν ορισμό του τι σημαίνει να είσαι cool. Αναπολούν την πρώτη τους συνάντηση μέσω κοινών φίλων, τις χαλαρές βόλτες για καφέ στο πολύβουο Βίλατζ, όπου η τέχνη ήταν παντού, και ο Πατσίνο αναφέρεται στις παραστάσεις που έδινε σε καφέ.

Όταν τελείωνε, έβγαζε καπέλο για να μαζέψει ό,τι του έδιναν και όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Με αυτόν τρόπο έτρωγα και τώρα που τα θυμάμαι μου λείπουν».

Η ατάκα του προκαλεί γέλια στον Ντε Νίρο και η κουβέντα στρέφεται στις παρ' ολίγον συνεργασίες που δεν έγιναν ποτέ αλλά και στον «Σημαδεμένο». Ο Ντε Νίρο θυμήθηκε ότι, όταν έμαθε για την ταινία του Ντε Πάλμα, είπε στον Πατσίνο ότι και ο Μάρτιν Σκορτσέζε ήθελε να γυρίσει το γκαγκστερικό έπος του Χάουαρντ Χοκς.

«Συναντιόμαστε συχνά και αυτό πάντα αρκεί. Υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσα μας. Απλά υπάρχει. Όταν είμαστε μαζί καταλαβαίνουμε αυτή τη δουλειά πολύ καλύτερα. Πολλές φορές αναζητάς τον άλλον για να πάρεις κάποιο ουσιαστικό feedback για τον εαυτό σου. Μιλάμε για τα πάντα μεταξύ μας,» θα σχολιάσει ο πιο ομιλητικός Πατσίνο για την υπέροχη σχέση που έχει με τον κολλητό του, με τον Ντε Νίρο να επιβεβαιώνει: «Ναι, κάνουμε kibitz. Την ξέρεις αυτή την λέξη; Ανάλαφρη κουβεντούλα. Τα λέμε όλα».

«Ο κόσμος δυσκολεύεται να αντιληφθεί το βάθος της φιλίας μας γιατί δεν καταλαβαίνει ότι το Χόλιγουντ ήταν κάτι πολύ διαφορετικό στις μέρες μας. Η δόξα το ίδιο,» εξηγεί ο Πατσίνο. «Εμείς δεν θέλαμε να γίνουμε διάσημοι, δεν ήταν αυτό που μας απασχολούσε», προσθέτει. 

«Πολύ συχνά με ρωτούν γιατί δε δίνω συνεντεύξεις. Γιατί δεν θέλω να μιλήσω,» σχολιάζει ο Ντε Νίρο. «Και τους απαντάει, γιατί να δώσω συνεντεύξεις. Έχω τον Αλ και του τα λέω.» συμπληρώνει γελώντας ο Πατσίνο. «Όχι, όχι απλώς αστειεύομαι».

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ