Ο Σπύρος Σούλης έχει 11 απίθανες ιδέες για να δημιουργήσετε το πιο στιλάτο καθιστικό - Πρωταγωνιστής ο σικ λευκός καναπές (φώτο)

11 καθιστικά που κατάφεραν να πετύχουν το ιδανικό στυλ με επίκεντρο έναν λευκό καναπέ

Το χρώμα του καναπέ είναι από τα σημαντικότερα πράγματα που καθορίζουν το στυλ ενός καθιστικού και η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει πιο ιδιαίτερο χρώμα από το λευκό.

Ένας λευκός καναπές μπορεί να λειτουργήσει ως η «κολόνα» του καθιστικού – ωστόσο υπάρχει μια λεπτή διαχωριστική γραμμή μεταξύ του αδιάφορου και του ωραίου όταν πρόκειται για τη διακόσμηση γύρω από αυτόν.

Ο Σπύρος Σούλης, στο spirossoulis.com, παρουσιάζει 11 καθιστικά που κατάφεραν να πετύχουν το ιδανικό στυλ με επίκεντρο έναν λευκό καναπέ. 

1. Αυτό το καθιστικό έχει πετύχει την ιδανική ισορροπία μεταξύ του λευκού καναπέ, φωτιστικού και χαλιού με το καφέ του ξύλου και το πράσινο των φυτών.

2. Σας αρέσουν τα παλ χρώματα; Ο λευκός καναπές είναι ο ιδανικός καμβάς. Βάλτε πάνω μερικά διακοσμητικά μαξιλάρια και εμπλουτίστε τη σύνθεση με κάποιο έργο τέχνης στον τοίχο.

3 Ένας πολύ καλός τρόπος για να αναδείξετε τον λευκό σας καναπέ είναι να βάλετε γύρω του πιο σκούρα χρώματα, όπως πχ αυτό το μουσταρδί χαλί.

4. Τα πλεκτά καλάθια και αξεσουάρ δημιουργούν τον ιδανικό συνδυασμό. Ένα φυτό και μερικά μαξιλάρια με φλοράλ μοτίβα θα απογειώσουν τη διακόσμησή σας.

5 Θέλετε κάτι πιο κλασσικό; Δύο λευκοί καναπέδες ο ένας απέναντι από τον άλλον είναι ιδανικοί και έρχονται σε υπέροχη αντίθεση με το ξύλινο πάτωμα.

6 Συνδυάστε το λευκό με μπρούτζινες ή χρυσές μεταλλικές πινελιές και αυτόματα θα δώσετε ασύγκριτη κομψότητα στο καθιστικό σας.

7. Το λευκό συνδυάζεται με όλα τα χρώματα – επιλέξτε αυτό που σας αρέσει και βάλτε το σε 3 ή 4 σημεία, όπως συμβαίνει εδώ με τα μαξιλάρια, το χαλί και το επιτραπέζιο φωτιστικό.

8. Λευκό, καφέ και μπλε είναι ένας χρωματικός συνδυασμός που δεν αφήνει κανέναν καθιστικό να περάσει αδιάφορο

9. Για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα τολμήστε να δημιουργήσετε αντιθέσεις μεταξύ λευκού και μαύρου. «Σπάστε» τη διχρωμία επιλέγοντας ένα μεγάλο έπιπλο σε ένα άλλο χρώμα και αφήστε το να γίνει το σημείο εστίασης του χώρου.

10. Αν στο πάτωμά σας υπάρχει σκούρο ξύλο, τότε εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία – ο λευκός καναπές είναι ιδανικός γι αυτή την περίπτωση. Αν οι τοίχοι σας δεν είναι λευκοί, τότε ο καναπές σας θα τραβήξει πάνω του όλα τα βλέμματα και θα αποτελέσει το κεντρικό σημείο του καθιστικού.

11. Αν ανήκετε στους τολμηρούς, τότε βάψτε τους τοίχους σας σε κάποιο πολύ σκούρο χρώμα και θα δείτε τον καναπέ σας να… απογειώνεται.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ