Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Θεατρικά βραβεία κοινού & οι μεγάλοι νικητές: Ναυπλιώτου - Νιάρρος - Στανκόγλου - Το "Αθηνόραμα" διοργάνωσε μια εξαιρετική βραδιά (φώτο)

Τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2019 από το περιοδικό Αθηνόραμα απονεμήθηκαν τη Τρίτη 26 Νοεμβρίου στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, σε μια λαμπερή και ιδιαίτερα ατμοσφαιρική βραδιά, αφιερωμένη στη μαγεία του θεάτρου.

Πιστοί στο ετήσιο του ραντεβού τους, ο κόσμος του θεάτρου και το θεατρόφιλο κοινό συναντήθηκαν και φέτος στη δική τους γιορτή, χειροκροτώντας τους καλύτερους της περσινής σεζόν, απολαμβάνοντας ένα γοητευτικό θέαμα και χαλαρώνοντας στο πάρτι που έκλεισε την 21η τελετή απονομής των Θεατρικών Βραβείων Κοινού.

Καλύτερη παράσταση για τη σεζόν 2018-2019 αναδείχθηκε σύμφωνα με την κρίση των αναγνωστών του Αθηνοράματος και του athinorama.gr το «Άνθρωποι και ποντίκια» της ομάδας Cartel, η οποία απέσπασε και το πρώτο βραβείο σκηνοθεσίας για τον Βασίλη Μπισμπίκη.

Δεύτερη καλύτερη παράσταση αναδείχθηκε το «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα» του Θεάτρου του Νέου Κόσμου (η οποία απέσπασε επίσης το τρίτο βραβείο σκηνοθεσίας για τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο και το πρώτο βραβείο ανδρικής ερμηνείας για τον Γιάννη Νιάρρο).

Για την τρίτη θέση, οι αναγνώστες του Αθηνοράματος έδειξαν «Ξύπνα Βασίλη» στο Εθνικό Θέατρο καθώς και Άρη Μπινιάρη (δεύτερο βραβείο σκηνοθεσίας).

Ψηλά στην προτίμηση των θεατών βρέθηκε και ο «Γιούγκερμαν» του θεάτρου Πορεία συγκεντρώνοντας πέντε βραβεία.

Με το βραβείο της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας τιμήθηκε η Μαρία Ναυπλιώτου για την ενσάρκωση της Μαρίας Κάλλας στο «Master Class».

Την τελετή απονομής σκηνοθέτησε και παρουσίασε ο Γιώργος Νανούρης, ο οποίος υπέγραψε και τα κείμενα, συνοψίζοντας με λιτό αλλά θεαματικό τρόπο τη μαγεία του θεάτρου, αυτή δηλαδή την ξεχωριστή και μοναδική χημική αντίδραση που δημιουργείται στη σκηνή και μεταδίδεται στην πλατεία κάθε φορά που ανοίγει η αυλαία.

Μαζί με μια ομάδα νέων ηθοποιών, τον πιανίστα Χρήστο Θεοδώρου και την Bodyterranean Orchestra του Simone Mangelli, μετέφεραν την ιδιαίτερη αύρα κάθε κατηγορίας βραβείου μετουσιώνοντάς τη σε σκηνική εικόνα, χορογραφία, μουσική και λόγο κερδίζοντας θερμό χειροκρότημα από το αυστηρό κοινό των ανθρώπων του θεάτρου και των θεατρόφιλων αναγνωστών του Αθηνοράματος που γέμισαν την αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη».

Ο θεσμός των Θεατρικών Βραβείων Κοινού μπήκε πλέον στην τρίτη του δεκαετία.

Τα πρώτα Θεατρικά Βραβεία δόθηκαν το 1999 και στη φετινή γιορτή του θεάτρου τιμήθηκε αυτή η «τάξη του ’99», οι ηθοποιοί δηλαδή (κάποιοι είναι και σκηνοθέτες πλέον) οι οποίοι αποφοίτησαν από τις δραματικές σχολές του Εθνικού Θεάτρου και του Θεάτρου Τέχνης λίγο πριν από το περίφημο μιλένιουμ.

Πέντε από αυτούς, η Θάλεια Ματίκα, η Φαίη Ξυλά, η Ιωάννα Παππά, ο Παντελής Δεντάκης και ο Χρήστος Λούλης, ανέβηκαν στη σκηνή για να παραδώσουν τα αγαλματίδια στους φετινούς βραβευμένους.

Η τελετή απονομής των 21ων Θεατρικών Βραβείων διεξήχθη με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής που εκπροσωπήθηκαν από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, ο οποίος ανέλαβε και τις βραβεύσεις των τριών καλύτερων παραστάσεων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης απένειμε τα βραβεία καλύτερης παράστασης στον Βασίλη Μπισμπίκη και την ομάδα Cartel (1ο βραβείο για την παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια»), στον Μίλτο Σωτηριάδη Διευθυντή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου (2ο βραβείο για την παράσταση «Ποιος Σκότωσε το Σκύλο τα Μεσάνυχτα») και στον Δημήτρη Λιγνάδη Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου (3ο βραβείο για την παράσταση «Ξύπνα Βασίλη») © Panoulis Photography

Στη σκηνή ανέβηκαν επίσης για να παραδώσουν βραβεία στους φετινούς νικητές και οι εκπρόσωποι των χορηγών της βραδιάς: Ο κύριος Βαγγέλης Μήτσης, director of Viva Services και ο κύριος Χάρης Ψαρούδας, διευθυντής Reserve Brands Diageo Hellas (για το single malt whiskey Cardhu). Βραβείο παρέδωσε, τέλος, ο εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος.

Χορηγοί της τελετής ήταν η ψηφιακή πλατφόρμα Viva.gr, το single malt ουίσκι Cardhu και η Toyota.

Τα βραβεία

«Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα»

Καλύτερη παράσταση
1ο Βραβείο: Άνθρωποι και ποντίκια
2ο Βραβείο: Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα
3ο Βραβείο: Ξύπνα Βασίλη

Σκηνοθεσία
1ο Βραβείο: Βασίλης Μπισμπίκης («Άνθρωποι και ποντίκια»)
2ο Βραβείο: Άρης Μπινιάρης («Ξύπνα Βασίλη»)
3ο Βραβείο: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος («Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα»)

Ανδρικός ρόλος
1ο Βραβείο: Γιάννης Νιάρρος («Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα»)
2ο Βραβείο: Γρηγόρης Βαλτινός («Κάθε Τρίτη με τον Μόρι»)
3ο Βραβείο: Γιάννης Στάνκογλου («Γιούγκερμαν»)

Γυναικείος ρόλος
1ο Βραβείο: Μαρία Ναυπλιώτου («Master Class»)
2ο Βραβείο: Μαρία Κίτσου («Τερέζ Ρακέν»)
3ο Βραβείο: Ελένη Ράντου («Τζάσμιν»)

«Master Class»

Τζασμίν

Σκηνογραφία
1ο Βραβείο: Μανόλης Παντελιδάκης («Ερωτευμένος Σαίξπηρ»)
2ο Βραβείο: Γιώργος Γαβαλάς - Μαίρη Τσαγκάρη («Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές»)
3ο Βραβείο: Μαγιού Τρικεριώτη («Τζάσμιν»)

«Ερωτευμένος Σαίξπηρ»

Ενδυματολογία
1ο Βραβείο: Άγγελος Μέντης («Γιούγκερμαν»)
2ο Βραβείο: Ηλένια Δουλαδίρη («Ερωτευμένος Σαίξπηρ»)
3ο Βραβείο: Κλερ Μπρέισγουελ («Ο κύκλος του έρωτα»)

Μουσική σύνθεση
1ο Βραβείο: Θέμης Καραμουρατίδης («Απλή μετάβαση»)
2ο Βραβείο: Κατερίνα Πολέμη («Γιούγκερμαν»)
3ο Βραβείο: Μίνως Μάτσας («Τερέζ Ρακέν»)

«Απλή μετάβαση»

Σχεδιασμός φωτισμού
1ο Βραβείο: Μελίνα Μάσχα («Τερέζ Ρακέν»)
2ο Βραβείο: Αλέκος Αναστασίου («Γιούγκερμαν»)
3ο Βραβείο: Λευτέρης Παυλόπουλος («Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές»)

«Τερέζ Ρακέν»

Σχεδιασμός ήχου
1ο Βραβείο: Λένα Χατζηγρηγορίου - Λήδα Μανιατάκου («Γιούγκερμαν»)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ