Έφαγε άψητη κρεατόσουπα & γέμισε σκουλήκια ο εγκέφαλος του - Πως την γλίτωσε μόνο με κρίσεις επιληψίας 

Πριν από έναν μήνα περίπου, ο Zhu Zhong-fa, από την Zhejiang της Κίνας, αγόρασε χοιρινό και αρνίσιο κρέας για να φτιάξει μια πικάντικη σούπα. Όμως αυτό που έγινε δεν το περίμενε με τίποτα...

Λίγες ημέρες αργότερα, άρχισε να νιώθει ζάλη και υπέφερε από πονοκεφάλους κατά την διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με την έκθεση. Κατά την διάρκεια της νύχτας, κι ενώ κοιμόταν, ο Zhu Zhong-fa είχε συμπτώματα παρόμοια με επιληπτικές κρίσεις, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα από το First Affiliated Hospital του Zhejiang University.

Οι συνάδερφοί του, τον βρήκαν κατά της διάρκεια μιας τέτοιας κρίσης και τον έστειλαν στο κοντινό νοσοκομείο, όπου η ακτινογραφία έδειξε «ενδοκρανιακές ασβεστοποιήσεις» και βλάβες στο κρανίο του. Ωστόσο, ο Zhu Zhong-fa, αρνήθηκε περαιτέρω εξετάσεις, μη θέλοντας να ξοδέψει περισσότερα χρήματα και επέστρεψε στο σπίτι του, σύμφωνα με την έκθεση.

Δεν είχε βράσει καλά την σούπα και το αποτέλεσμα ήταν να γεμίσει σκουλήκια ο εγκέφαλός του

Τα συμπτώματα όμως δεν εξαφανίστηκαν και ο Zhu Zhong-fa συνέχισε να παθαίνει επιληπτικές κρίσεις. Τέλος, πήγε στο νοσοκομείο του Πανεπιστημίου Zhejiang, όπου οι γιατροί του έκαναν μια μαγνητική και διαγνώστηκε με neurocysticercosis – δηλαδή σκουλήκια στον εγκέφαλό του, σύμφωνα με το yahoo.com.

Όταν άκουσαν ότι ο Zhu Zhong-fa είχε φάει πρόσφατα μία σούπα, οι επικεφαλής του νοσοκομείου υπέθεσε πως το χοιρινό και το αρνίσιο κρέας πρέπει να είχαν μολυνθεί από κεστώδεις, οι οποίες θα μπορούσαν να εισέλθουν στο πεπτικό σύστημα του, εξαιτίας του γεγονότος πως το κρέας δεν είχε μαγειρευτεί καλά.

Όπως μάλιστα είπε και ο ίδιος ο ασθενής: «Είχα σιγοβράσει λίγο το κρέας. Ο πάτος της κατσαρόλας ήταν κόκκινος, οπότε δεν μπορούσα να δω εάν το κρέας είχε μαγειρευτεί καλά». Οι γιατροί αφαίρεσαν τα σκουλήκια και μείωσαν την πίεση στον εγκέφαλό του, με αποτέλεσμα ο ασθενής να αναρρώσει.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ