Good news από την Θεσσαλονίκη - Παραμυθένιο χωριό του Άγιου Βασίλη στην Αριστοτέλους φέρνουν τα Χριστούγεννα - Φώτο 

Η Αριστοτέλους μπήκε στο κλίμα των γιορτών και μας εύχεται καλά Χριστούγεννα.  

Εκτός από τα πολύχρωμα σπιτάκια του χωριού στο χώρο έχει μεταφερθεί από τον Χολομώντα της Χαλκιδικής ένα φυσικό έλατο, ύψους περίπου 17 μέτρων, το οποίο κοσμεί την πλατεία.

Από το πρωί τα συνεργεία του δήμου είναι επί ποδός και μετατρέπουν την πλατεία σε χριστουγεννιάτικο σκηνικό ενώ και ο καιρός θυμίζει Χριστούγεννα.

Οπως αναφέρει το thestival μπροστά από το Ολύμπιον θα υπάρχει ένα γυάλινο μουσικό κουτί από το οποίο θα βγαίνουν συρματόσχοινα με νότες, που θα «αγκαλιάζουν» την πλατεία συμβολίζοντας το πεντάγραμμο.

Το δέντρο και η φάτνη θα βρίσκονται εντός μιας ενιαίας κατασκευής, η οποία θα αποτελεί προέκταση της σκηνής και θα παραμείνει καθ΄ όλη την διάρκεια των εορτών, προκειμένου οι πολίτες να έχουν την δυνατότητα να ανέβουν και να θαυμάσουν την θέα προς τον Θερμαϊκό Κόλπο.

Χριστούγεννα για τα παιδιά στη Θεσσαλονίκη

Για τους μικρούς φίλους έχουν ετοιμαστεί στο χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία Δικαστηρίων, 3 θεματικά σπιτάκια για παιχνίδια και κατασκευές και περίπου 30 παραστάσεις από τα «Ανεμοσκορπίσματα», την ομάδα «Μονόκυλο», το θέατρο σκιών Αγάπιος Αγαπίου και θεματικές ξεναγήσεις από την ομάδα «Dot2Dot».
«Η μαγιά των Χριστουγέννων», «Η Χριστουγεννιάτικη μπουγάδα», «Ζητείται ξωτικό για το χριστουγεννιάτικο τσίρκο», «Οι αλμυροί κουραμπιέδες» είναι μερικές από τις παιδικές παραστάσεις, ενώ στα θεματικά σπιτάκια περιλαμβάνονται «Το σπίτι του αγίου Βασίλη», «Το εργαστήριο μαγεμένων» και το «Εκπαιδευτήριο των ξωτικών». Ο οικοδεσπότης του χωριού θα υποδέχεται καθημερινά τους μικρούς μας φίλους και θα αναγγέλλει τα δρώμενα της ημέρας.

Λαμπερα ονόματα τραγουδούν Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη

Φυσικά δε λείπουν και οι συναυλίες, με λαμπερά ονόματα όπως της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, του Διονύση Σαββόπουλου και της Ελένης Φουρέιρα.
Η γιορτή για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου στην πλατεία Αριστοτέλους, θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου με παρουσιαστή τον Σάκη Τανιμανίδη.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ