Αυτές είναι οι 10 καλύτερες αεροπορικές εταιρείες για το 2020 - Όλη η λίστα (φώτο)

Η πρώτη θέση της Air New Zealand δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι εκτός από την ήττα του περασμένου έτους από τις αερογραμμές της Singapore Airlines, ο αερομεταφορέας κατέκτησε την πρώτη θέση στα έξι από τα τελευταία επτά χρόνια.

Δημοσιεύτηκε η λίστα των καλύτερων αεροπορικών εταιρειών παγκοσμίως για το 2020 με τη Air New Zealand να ξανακερδίζει την πρώτη θέση από τη Singapore Airlines.

Τα πολυαναμενόμενα ετήσια Βραβεία Αεροπορικής Αριστείας διεξάγονται από την AirlineRatings.com, η οποία είναι ένας δικτυακός τόπος για την ασφάλεια της αεροπορίας και την αξιολόγηση προϊόντων με έδρα το Περθ της Αυστραλίας.

Για τον καθορισμό των νικητών, επτά συντάκτες από τον οργανισμό εξετάζουν κάποιους βασικούς παράγοντες, όπως η λειτουργική ασφάλεια, οι κριτικές των επιβατών, η κερδοφορία, το μέγεθος των επενδύσεων, η ηλικία του στόλου και οι προσφορές προϊόντων, όπως οι οικονομικές premium θέσεις για μακρινές πτήσεις και επιλογές θέσεων σε άλλες κατηγορίες.

Η πρώτη θέση της Air New Zealand δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι εκτός από την ήττα του περασμένου έτους από τις αερογραμμές της Singapore Airlines, ο αερομεταφορέας κατέκτησε την πρώτη θέση στα έξι από τα τελευταία επτά χρόνια.

Η Singapore Airlines δεν διολίσθησε πολύ όμως, κατακτώντας τη δεύτερη θέση χάρη στις first-class σουίτες της και τις κορυφαίες προσφορές κέτερινγκ και κρασιού.

"Στην ανάλυσή μας, η Air New Zealand κατέκτησε την πρώτη θέση στα περισσότερα από τα κριτήρια, γεγονός που αποτελεί εξαιρετική απόδοση καθώς βρέθηκε ''αντιμέτωπη'' με αερομεταφορείς που διαθέτουν περισσότερους πόρους στην ίδια λίστα των καλύτερων αεροπορικών εταιρειών για το 2020", δήλωσε ο αρχισυντάκτης της Airline Ratings, Geoffrey Thomas.

Ο αερομεταφορέας κέρδισε μεγαθήρια όπως η Emirates, η οποία εισήγαγε πρόσφατα ολοκαίνουργιες first-class σουίτες, καθώς και νέες business-class θέσεις, την Qatar Airways με τις πολυβραβευμένες Qsuites της business class, καθώς και την ιαπωνική αεροπορική εταιρεία ANA, η οποία πρόσφατα αποκάλυψε τις εκπληκτικές νέες καμπίνες για τις first και business-class θέσεις.


 

Ακολουθεί η λίστα της AirlineRatings.com με τις 20 καλύτερες αεροπορικές εταιρίες για το 2020.

1.    Air New Zealand

2.    Singapore Airlines

3.    All Nippon Airways

4.    Qantas

5.    Cathay Pacific

6.    Emirates

7.    Virgin Atlantic

8.    EVA Air

9.    Qatar Airways

10. Virgin Australia

11. Lufthansa

12. Finnair

13. Japan Airlines

14. KLM

15. Korean Airlines

16. Hawaiian Airlines

17. British Airways

18. Alaska Airlines

19. Etihad Airways

20. Delta Air Lines

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, στη λίστα συμπεριλαμβάνονται αερομεταφορείς από Αμερική και Ευρώπη, εφόσον η λίστα έχει επεκταθεί από τις 10 στις 20 καλύτερες εταιρίες.

Μερικές εκπλήξεις στη λίστα αποτελούν η Cathay Pacific, δεδομένου ότι η εταιρία αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα λόγω αναταραχών στο Χονγκ Κονγκ και η Virgin Atlantic με τη κατάκτηση της έβδομης θέσης, χάρη στην έναρξη νέων δρομολογίων και της εισαγωγής μιας νέας busines-class καμπίνας.

Πιθανότατα να μην αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Delta βρέθηκε στη λίστα, χάρη στις εξαιρετικές business-class σουίτες και στον ταχέως αναπτυσσόμενο κατάλογο των συνεργατών. Όμως, κατέκτησε οριακά την 20η θέση, ίσως λόγω της πολυπλοκότητας που υπάρχει στη λειτουργία μίας εκ των μεγαλύτερων αεροπορικών επιχειρήσεων παγκοσμίως.

Εκτός από τις συνολικές βαθμολογίες, η AirlineRatings.com επέλεξε επίσης μεμονωμένους νικητές σε 13 συγκεκριμένες κατηγορίες. Ακολουθούν τα αποτελέσματα αυτά.

Καλύτερη First Class: Η Singapore Airlines κέρδισε και πάλι το κορυφαίο βραβείο με τις νέες first-class σουίτες.

Καλύτερη Business Class: Παρά την πτώση στο νούμερο εννέα στις συνολικές βαθμολογίες, η Qatar Airways κατέκτησε και φέτος το βραβείο της κατηγορίας. "Τα Qsuite της εταιρείας είναι μια first-class εμπειρία στις business-class σουίτες", δήλωσε ο Thomas. "Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, και οι κριτές μας το αξιολόγησαν ως ένα από τα συνολικά καλύτερα business-class προϊόντα. Ορίζει ένα πρότυπο από το οποίο ορισμένες αεροπορικές εταιρείες μπορούν μόνο να εμπνευστούν. "

Καλύτερη Premium Economy: Η Air New Zealand κέρδισε αυτό το βραβείο χάρη στα άνετα καθίσματα και τις πολυτελείς ανέσεις.

Καλύτερη Οικονομική Θέση: Η Virgin Australia κέρδισε την πρωτιά χάρη στις ευρύχωρες καμπίνες του στόλου μακρινών αποστάσεων των Boeing 777.

Καλύτερο πλήρωμα καμπίνας: Η Virgin Australia πήρε και αυτό το βραβείο για δεύτερη συνεχή χρονιά. "Η Virgin Australia έχει επαναπροσδιορίσει την ταξιδιωτική εμπειρία με τα προγράμματα Economy X, Premium Economy και Business Class", δήλωσε ο Thomas. "Προσθέστε σε αυτό το πλήρωμα καμπίνας, το οποίο είναι το καλύτερο στον κόσμο, και έχετε μια αεροπορική εταιρία που ξεπερνάει τις προσδοκίες."

Καλύτερο κέτερινγκ: Η Qatar Airways νίκησε σε αυτή την κατηγορία για ένα ακόμη έτος χάρη στην υπηρεσία δείπνου κατά παραγγελία.

Τα καλύτερα σαλόνια: Η Qantas Airways παρέμεινε πρωταθλήτρια σε αυτή τη κατηγορία για ένα ακόμα έτος. "Οι κριτές ήταν ομόφωνοι στα σαλόνια των αεροπορικών εταιρειών που είναι εξαιρετικά", δήλωσε ο Thomas.

Καλύτερη ψυχαγωγία (IFE) κατά την πτήση: Η Emirates κέρδισε αυτή την κατηγορία και πέρυσι. "Η Emirates ήταν ένας από τους πρωτοπόρους της IFE, και ένας από τους πρώτους που εγκατέστησε βίντεο στα καθίσματα στις οικονομικές θέσεις", εξήγησε ο Thomas.

Εγχώρια Αεροπορική Εταιρεία της Χρονιάς: Η Qantas κέρδισε το βραβείο καλύτερης τοπικής αεροπορικής υπηρεσίας χάρη στο premium διηπειρωτικό προϊόν του Airbus A330.

Η πιο βελτιωμένη αεροπορική εταιρεία: Η φιλιππινέζικη αεροπορική εταιρεία Cebu Pacific έφθασε στην κορυφή αυτής της κατηγορίας χάρη στην "κίνησή της να επεκτείνει το παγκόσμιο αποτύπωμα χρησιμοποιώντας αεροσκάφη νέας γενιάς καυσίμων", δήλωσε ο Thomas.

Ο καλύτερος αερομεταφορέας υπέρ-χαμηλού κόστους: Η VietJet με έδρα το Βιετνάμ κέρδισε για άλλη μια φορά κορυφαίες διακρίσεις χάρη στο "έξυπνο επιχειρηματικό σχέδιο που προσφέρει οικονομικά ταξίδια σε εκατομμύρια πελάτες".

Καλύτερη αεροπορική εταιρεία μακρινών πτήσεων: Η AirlineRatings.com βαθμολογεί την κατηγορία αυτή ανά περιοχή με τον ακόλουθο τρόπο: Emirates (Μέση Ανατολή / Αφρική), Cathay Pacific (Ασία), Lufthansa (Ευρώπη) και Delta (Αμερική).

Καλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους: Ταξινομημένες επίσης κατά περιοχή, οι νικητές ήταν JetBlue (Αμερική), Wizz (Ευρώπη), Air Asia / AirAsia X (Ασία / Ειρηνικός) και Air Arabia (Μέση Ανατολή / Αφρική).

Όπως συμβαίνει σε κάθε σύστημα κατάταξης, η σημασία της παρούσας λίστας για τους περισσότερους πελάτες θα εξαρτηθεί περισσότερο από τους αερομεταφορείς που λειτουργούν στην πατρίδα τους και τις προσωπικές τους συνήθειες στις πτήσεις τους, αναφέρει ο Eric Rosen, στο άρθρο του στο Forbes.

Για μια γενικότερη επισκόπηση της αεροπορικής βιομηχανίας και των κορυφαίων παικτών, ελέγξτε τις βαθμολογίες από άλλες σημαντικές εκδόσεις, όπως το Condé Nast Traveler, το Travel + Leisure και το SkyTrax.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ