Καλά, οι πρώτες φρυγανιέρες & τοστιέρες ήταν έργα τέχνης! - Vintage Pics από τη δεκαετία του 1920! (φώτο)

Η πρώτη τοστιέρα πιθανότατα εφευρέθηκε και διατέθηκε στην αγορά από την εταιρεία General Electrics το 1908, αν και η μάρκα Hotpoint ισχυρίζεται ότι έφτιαχνε τοστιέρες ήδη από το 1905

Αν νομίζετε ότι οι φρυγανιέρες και οι τοστιέρες είναι εργαλεία της κουζίνας που εφευρέθηκαν στην εποχή μας κάνετε λάθος. 

Η πρώτη τοστιέρα πιθανότατα εφευρέθηκε και διατέθηκε στην αγορά από την εταιρεία General Electrics το 1908, αν και η μάρκα Hotpoint ισχυρίζεται ότι έφτιαχνε τοστιέρες ήδη από το 1905.

1. The Turnover

Η τοστιέρα "pop up" κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1919. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1920 άρχισαν να εμφανίζονται στην αγορά πολλοί νέοι τύποι και μάρκες, για φρυγανιέρες και τοστιέρες.

2. The Flopper

Οι Αμερικανοί αγόρασαν πάνω από ένα εκατομμύριο ηλεκτρικές φρυγανιέρες  τη δεκαετία του 1920, τις οποίες χρησιμοποιούσαν κυρίως για να φτιάξουν τις φρυγανιές για το πρωινό τους.

3. The Swinger

Οι πρώτες ηλεκτρικές φρυγανιέρες  έψηναν μόνο μία πλευρά κάθε φορά και απαιτούσαν από τους χρήστες να παρακολουθούν, και στη συνέχεια να γυρίζουν το ψωμί από την άλλη πλευρά και όταν ψηθεί κι από τις δύο μεριές να το αφαιρούν.

4. The Sweetheart

Η αυτόματη τοστιέρα έκανε το ντεμπούτο της το 1926. Έψηνε και τις δύο πλευρές του ψωμιού ταυτόχρονα .

5. The Pop-Up

Εδώ θα δείτε μερικά από τα δημοφιλέστερα σχέδια από τις φρυγανιέρες και τοστιέρες της δεκαετίας του 1920 . Όπως θα διαπιστώσετε κοιτώντας τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το Vintage Every Day, πρόκειται για έργα τέχνης!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ