Ίλιον: Συγκλονίζει ο πατέρας - «Σήκωσα το στρώμα και είδα το παιδί νεκρό» 

Ο θάνατος του 2,5 έτους αγοριού στο Ίλιον έχει συγκλονίσει τους πάντες.

Ο πατέρας του παιδιού, σε νέες του δηλώσεις, περιέγραψε καρέ καρέ τις δραματικές στιγμές όταν ο ίδιος και η σύζυγός του βρήκαν το παιδάκι τους, χωρίς τις αισθήσεις του, μέσα στον αποθηκευτικό χώρο του κρεβατιού.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης (03.12.2019) σε δημοσιογράφους, ο πατέρας του παιδιού περιέγραψε πως ο μηχανισμός του κρεβατιού χρειάζεται δύναμη για να ανοίξει. Πως το παιδί ήταν πολύ ζωηρό και συνήθιζε, όπως είπε, να φεύγει από το σημείο που κοιμόταν και να πηγαίνει είτε στην κρεβατοκάμαρα όπου βρέθηκε είτε στο δωμάτιο του μικρού του αδερφού.

Το πρωί της Κυριακής και ενώ η οικογένεια, όπως είπε, έκανε δουλειές στο σπίτι, το αγοράκι ανακάλυψε τον αποθηκευτικό χώρο. «Έπαιζε μέσα, έξω, έπαιζε κρυφτούλι με το μωράκι, με τη μαμά του. Το παιδί ανακάλυψε μια νέα κρυψώνα; Ένα νέο είδος παιχνιδιού; Κάτι που μόνο αυτό το μυαλουδάκι του ήξερε», είπε ο πατέρας.

Περίπου στις 05:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας, η μητέρα του παιδιού σηκώθηκε από τον καναπέ όπου κοιμόταν με τον άνδρα της για να ταΐσει το μικρότερο παιδί της οικογένειας. δεν είδε το 2,5 ετών αγοράκι εκεί αλλά κατά τον πατέρα δεν το έψαξε αφού το παιδί συνήθιζε να φεύγει από το σημείο όπου κοιμόταν.

Αφού έδωσε το γάλα στο μικρότερο παιδί, έψαξε το 2,5 ετών αγοράκι. Το μπάνιο ήταν κλειστό. Η κρεβατοκάμαρα επίσης. Τότε, ξύπνησε τον άνδρα της για να σηκώσει το στρώμα ώστε να δουν και στον αποθηκευτικό χώρο.

Εκεί βρήκαν το παιδί τους, χωρίς τις αισθήσεις τους. «Κάνω έτσι και βλέπω το παιδί νεκρό από κάτω» λέει ο πατέρας. «Του κάναμε μαλάξεις, του δώσαμε το φιλί της ζωής» είπε, περιγράφοντας πως άκουγε κάποιους θορύβους («άκουγα τα σαλάκια του», είπε).  αλλά όχι την καρδιά του παιδιού να χτυπάει.

Η μητέρα έπαθε νευρικό κλονισμό βλέποντας το παιδί νεκρό. «Ουρλιάζαμε στη γειτονιά, περισσότερο η μητέρα του» είπε ο πατέρας.
«Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν ο Ταξιάρχης (σ.σ. η κλινική όπου πήγαν το παιδί) που είναι κοντά, στη Θηβών. Όχι το Παίδων». Εκεί, οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατο του μικρού αγοριού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ