Το eirinika στο Παρίσι με βίντεο & φώτο από τις φαντασμαγορικές βιτρίνες & το ωραιότερο δέντρο του κόσμου

Το Παρίσι και γενικά η Γαλλία είναι σαν δεύτερη πατρίδα μου, αφού στη δική μου γενιά μάθαμε καλά γαλλικά, τα αγάπησα ιδιαίτερα και λάτρεψα τον πολιτισμό αυτής της χώρας.
 

Καλεσμένη για μία πολύ σημαντική συνάντηση της ένωσης Ευρωπαίων δημοσιογράφων που αρχίζει σε λίγο και θα σας κρατάω ενήμερους, έκανα μία βόλτα στα μαγαζιά: (ειλικρινά δεν ψώνισα τίποτε) αλλά εντυπωσιάστηκα από τις διακοσμήσεις, τους στολισμούς και το αθάνατο... «η πόλη του φωτός»- Παρίσι να επιβεβαιώνεται περίτρανα!


Βρέθηκα λοιπόν στο κατάφωτο δρόμο με τα μεγάλα καταστήματα στο Boulevard Haussmann με τις Galleries Lafayette & το Printemps.


Στο πρώτο υπάρχει παράδοση με το δέντρο που ξεκινάει από τον πρώτο όροφο και φτάνει στον έκτο όροφο αγγίζοντας την οροφή.


Οι βιτρίνες του είναι όλες γεμάτες παραμύθια που ζωντανεύουν και παιχνίδια με μουσική και χρώματα μαγικά. 


Κάθε βιτρίνα, ένα διαφορετικό παραμύθι ένα διαφορετικό χρώμα, μια άλλη φαντασμαγορική αναπαράσταση.


Ο κόσμος και ειδικά τα παιδιά κολλούσαν τα κεφαλάκια τους πάνω στις βιτρίνες και είμαι βέβαιη ότι θα θυμούνται για πολλά χρόνια αυτό που έβλεπαν μπροστά τους.


Εγώ φωτογραφήθηκα με ένα κόκκινο καπέλο που βρήκα μπροστά μου και πίσω το σήμα της διασημότερης γαλλικής μάρκας που ίδρυσε μια γυναίκα συνώνυμο της παγκόσμιας μόδας Chanel!


Το καπέλο το έβαλα πίσω στην θέση του και συνέχισα την βόλτα μου ώσπου χθες το βράδυ συμπλήρωσα όπως έγραψε το smartphone μου 19.000 βήματα.


Δεν έβλεπες φυσικά πολλούς Γάλλους μέσα στα πολυκαταστήματα αλλά κυρίως Ασιάτες.


Οι Κινέζοι κατακλύζουν αυτά τα πολυκαταστήματα και ασφαλώς είναι εκείνοι που μπορούν να αντεπεξέλθουν στα πολλά είδη πολυτελείας που πωλούνται εδώ.

Το Printemps είναι πιο χαμηλών τόνων και μοιάζει φτωχός συγγενής φέτος μπροστά στην αυτοκρατορική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση των γκαλερί Λαφαγιέτ.

Θα σας κρατάω ενήμερους...  

 

Ειρήνη Νικολοπούλου 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ