Κοινωνικό μέρισμα: 700 ευρώ σε 250.000 οικογένειες - Ποιοι το δικαιούνται & όλα τα κριτήρια 

Ο υπουργός Οικονομικών κος Σταϊκούρας στην ομιλία του στη Βουλή για το φορολογικό νομοσχέδιο αναφέρθηκε τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος που θα δοθεί τις επόμενες ημέρες.

Η έκτακτη ενίσχυση θα είναι 700 ευρώ ανά νοικοκυριό θα χορηγηθεί σε 250.000 οικογένειες με 953.000 μέλη.

Το κριτήριο του εισοδήματος θα παρθεί από τις υποβληθείσες δηλώσεις του 2019 (φορόλ. έτος 2018)

Δικαιούχοι - Κοινωνικές ομάδες

1η ομάδα - Οικογένειες με 4 τέκνα και άνω με φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 20.000 (αριθμός ωφελούμενων νοικοκυριών 19.140).

2η ομάδα  - Οικογένειες που τουλάχιστον ο ένας γονέας είναι μακροχρόνια άνεργος (άνω των 12 μηνών) με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο και με φορολογητέο εισόδημα έως 15.000 ευρώ (λαμβάνονται υπόψη και μονογονεϊκές οικογένειες)   (αριθμός ωφελούμενων νοικοκυριών 163.778).

3η ομάδα  - Οικογένειες που και οι δύο γονείς είναι βραχυχρόνια άνεργοι (κάτω από 12 μήνες)  με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο και με φορολογητέο εισόδημα έως 15.000 ευρώ (λαμβάνονται υπόψη και μονογονεϊκές οικογένειες)  (αριθμός ωφελούμενων νοικοκυριών 40.927).

4η ομάδα -  Οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ  δικαιούχοι του σχετικού επιδόματος έως 24 ετών (αριθμός ωφελούμενων νοικοκυριών 25.632).

Επιπλέον κριτήρια

- Τουλάχιστον ένας από τους 2 γονείς θα πρέπει να διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην Ελληνική επικράτεια τα τελευταία 10 έτη.

- Και οι δύο γονείς θα πρέπει να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος.

- Το άθροισμα των καταθέσεων όλων των μελών του νοικοκυριού σε όλες τις τράπεζες Ελλάδος ή του εξωτερικού αλλά και η τρέχουσα αξία μετοχών και ομολογιών να μην υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση νοιάζεται για τους πολλούς

Κατά την διάρκεια των ανακοινώσεων, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να επανέλθει η μεσαία τάξη στα επίπεδα που πρέπει, ενώ προσπάθησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους για την οικονομική ενίσχυση, τονίζοντας πως απλά «υποδεικνύει ότι η Νέα Δημοκρατία νοιάζεται για τους πολλούς και εργάζεται με τους πολλούς και για τους πολλούς».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ