Πως ήταν ο πλανήτης Άρης πριν 4 δισ. χρόνια; Ίδιος με τη Γη! (βίντεο)

Τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια πριν ο πλανήτης Άρης ήταν ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος. Είχε μπλε ουρανό, σύννεφα και τρεχούμενο νερό, ποτάμια και λίμνες.

Τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια πριν ο πλανήτης Άρης ήταν ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος. Είχε μπλε ουρανό, σύννεφα και τρεχούμενο νερό, ποτάμια και λίμνες. Σήμερα αντίθετα είναι ένας νεκρός παγωμένος κόσμος με καθόλου σημάδια ζωής, όπως γράφει το apocalypsejohn.com.



Η μετάβαση αυτή από ένα πανάρχαιο κατοικήσιμο κόσμο σε ένα νεκρό πλανήτη απεικονίζεται στο βίντεο της NASA/

Το βίντεο δημιουργήθηκε για την υπενθύμιση της εκτόξευσης του βολιστήρα MAVEN ο οποίος πρόκειται να φτάσει στον Άρη το Σεπτέμβριο του 2014 όπου και θα μελετήσει για ποιο λόγο ο πλανήτης έχασε την ατμόσφαιρά του.

Οι κοίτες των ποταμών όπου κάποτε έρεε νερό δείχνουν ότι ο Άρης είχε ατμόσφαιρα η οποία εμπόδιζε το νερό να εξατμιστεί στο διάστημα. Οι επιστήμονες όμως δεν ξέρουν για πιο λόγο ο πλανήτης απώλεσε έστω και αυτή τη κλεπτή ατμόσφαιρά που κάποτε είχε πριν από περίπου 3,7 δισεκατομμύρια  χρόνια.

Η πιο επικρατούσα θεωρεία είναι πως ο Άρης έχασε τα ατμόσφαιρά του όταν αυτή παρασύρθηκε από τον ηλιακό άνεμο εξαιτίας της απώλειας του μαγνητικού του πεδίου μέσω του οποίου κάθε πλανήτης με ατμόσφαιρα όπως η Γη προστατεύεται από τα ιονισμένα σωματίδια που εκτοξεύονται από τον Ήλιο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ