Ο εκπληκτικός μας Άκης Πετρετζίκης δημιουργεί αφράτο κέικ αμυγδάλου - Δοκιμάστε το, είναι τέλειο!

Αυτό το κέικ θα το λατρέψουν όλοι! 

Συστατικά

Για τα κέικ

300 γρ. ζάχαρη καστανή
4 αβγά, μεσαία
100 γρ. ηλιέλαιο
1 κ.γ. εκχύλισμα πικραμύγδαλου
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
250 γρ. αμύγδαλο, σε σκόνη
150 γρ. ρόφημα αμυγδάλου

Για τη γκανάς

200 γρ. ρόφημα αμυγδάλου
300 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

Για τη σύνθεση

50 γρ. αμύγδαλο φιλέ

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το κέικ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την καστανή ζάχαρη, τα αβγά και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το εκχύλισμα πικραμύγδαλου, το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν, το αλάτι, τη σκόνη αμυγδάλου και το ρόφημα αμυγδάλου. Χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μεταφέρουμε σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ 10x35 εκ. και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη γκανάς

Σε ένα μπολ βάζουμε το ρόφημα αμυγδάλου και καλύπτουμε με μεμβράνη. Βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 1 ½ λεπτό να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες να παγώσει καλά.
Χτυπάμε με το σύρμα χειρός για 1 λεπτό να αφρατέψει και απλώνουμε πάνω από το κέικ.
Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ και σερβίρουμε.

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ