Good News: "Χάλκινος" ο Χρήστος Βολικάκης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδηλασίας στη Νέα Ζηλανδία

Ο Έλληνας πρωταθλητής βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Άλλο ένα μετάλλιο πρόσθεσε στη συλλογή του ο Χρήστος Βολικάκης. Ο Έλληνας πρωταθλητής ποδηλασίας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο σκρατς, στο παγκόσμιο κύπελλο που διεξάγεται στη Νέα Ζηλανδία.

Αυτή η νίκη φέρνει τον Έλληνα αθλητή , που βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης των παγκοσμίων κυπέλλων, ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο .

«Εάν δεν είχα τζετ λαγκ θα έπαιρνα το χρυσό», ήταν τα πρώτα λόγια του Χρήστου Βολικάκη στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Ο 31χρονος, παρά την κούραση, ήρθε, χθες,  9ος στο όμνιουμ, και σήμερα ανέβηκε στο βάθρο.

Το χρυσό κατέκτησε ο 24χρονος Ρομάν Γκλάντις από την Ουκρανία και το ασημένιο ο Ρίο Έφτινγκ (Ολλανδία).

 Ο Χρήστος Βολικάκης, στις αρχές του μήνα κρέμασε στο λαιμό του το ασημένιο μετάλλιο,  στο Παγκόσμιο Κύπελλο της ποδηλασίας πίστας, στο Χονγκ Κονγκ

«Είναι μία φανταστική χρονιά για εμένα με σπουδαία αποτελέσματα. Από την κούραση δεν έχω ακόμη συνειδητοποιήσει τι πέτυχα εδώ.

Σε αυτά τα μακρινά ταξίδια αγωνίζομαι σχεδόν άυπνος και στο τέλος βλέπω πως πάντα κερδίζει η ελληνική ψυχή. Ευχαριστώ όλους όσοι πιστεύουν σε εμένα και είναι δίπλα μου σε αυτό το ταξίδι», μας είπε ο συλλέκτης μεταλλίων της ελληνικής ποδηλασίας.      

Το… αθλητικό ταξίδι για την πρόκριση του Χρήστου Βολικάκη μοιάζει να μην έχει… τέλος,

Από τις 13 έως τις 15 Δεκεμβρίου θα βρεθεί στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας προκειμένου να πάρει μέρος σε ακόμη ένα παγκόσμιο κύπελλο. Το 6ο και τελευταίο της σειράς θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο στον Καναδά ενώ το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βερολίνου (Μάρτιος) θα αποτελέσει το τελευταίο… βήμα για το ολυμπιακό εισιτήριο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Χρήστος Βολικάκης, στις αρχές του μήνα κρέμασε στο λαιμό του το ασημένιο μετάλλιο,  στο Παγκόσμιο Κύπελλο της ποδηλασίας πίστας, που διεξήχθη στο Χονγκ Κονγκ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ