Βίντεο- φώτο: Οι επιβάτες εγκαταλείπουν το αεροπλάνο με τις τσουλήθρες - Καπνοί στην καμπίνα της Qantas - Μιας από τις καλύτερες του κόσμου

Λόγω μηχανικής βλάβης στο αεροσκάφος

Τρομακτικές στιγμές έζησαν οι επιβάτες μιας πτήσης της Qantas Airways, την Κυριακή, όταν αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος από τις τσουλήθρες έκτακτης ανάγκης στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ όπου αναγκάστηκε να επιστρέψει.

Σε ανακοίνωση της η εταιρεία αναφέρει ότι η πτήση QF575 . με προορισμό το Περθ επέστρεψε στο Σίδνεϊ λίγο μετά την απογείωση λόγω ενός υδραυλικού προβλήματος.

Μόλις επέστρεψε στο αεροδρόμιο  το αεροσκάφος, ο κυβερνήτης αποφάσισε να το το εκκενώσει για λόγους ασφαλείας κι έτσι οι επιβάτες το εγκατέλειψαν μέσω τριών τσουλήθρων έκτακτης ανάγκης.

Η Qantas αναφέρει στην ανακοίνωση της, ότι οι μηχανικοί επιθεωρούν το αεροσκάφος, ένα Airbus A330-200 που μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 271 επιβάτες.

Η Αυστραλιανή Εταιρεία Broadcasting Corporation (ABC) ανέφερε ότι το αεροπλάνο ήταν κολλημένο στον διάδρομο μετά την προσγείωση και άρχισαν να γεμίζουν καπνοί την καμπίνα, αναφέρει το Reuters.

Ήμασταν στο διάδρομο προσγείωσης και περιμέναμε να ρυμουλκηθεί το αεροσκάφος όταν άρχισε να μυρίζει καμμένο", ανέφερε ο επιβάτης  Dillon Parker στο ABC.

«Τρομακτική» χαρακτήρισε την περιπέτεια ένας από τους επιβάτες ενώ μία γυναίκα περιέγραψε μέσω Twitter: «Μόλις αναγκάστηκα να εγκαταλείψω την πτήση για Περθ λόγω μηχανικών προβλημάτων.

Έπρεπε να κατέβουμε από τις φουσκωτές τσουλήθρες όταν η καμπίνα γέμισε καπνό και ο πιλότος φώναζε να εκκενώσουμε το αεροσκάφος». «Αρχικά, υπήρξε μόνο μια οσμή, κάτι που μπορούσαμε να μυρίσουμε, όμως λίγα λεπτά μετά, καπνός είχε αρχίσει να πνίγει την καμπίνα» τόνισε σε τοπική εφημερίδα ένας άλλος επιβάτης. 

Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία, ο καπνός προκλήθηκε λόγω βλάβης στο υδραυλικό σύστημα του αεροσκάφους 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ