Vintage Fashion Pics: Η Βίβιαν Λι φοράει το πιο ωραίο πράσινο βελούδο φόρεμα όλων των εποχών - Ποιος το σχεδίασε; (φώτο)

Στην ταινία "Όσα παίρνει ο άνεμος" η "Σκάρλετ" φόρεσε μερικά από τα πιο εμβληματικά κουστούμια στην ιστορία του κινηματογράφου

"Αύριο ξημερώνει μια άλλη μέρα". Αυτό ήταν το "μότο" της πεισματάρας, κακομαθημένης, αλλά και πολύ δυναμικής Σκάρλετ Ο Χάρα, που υποδήθηκε έξοχα η Βίβιαν Λι στο "Όσα παίρνει ο άνεμος".

Η επική ταινία που έμεινε στην ιστορία ως μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία όλων των εποχών χάρισε στην Βίβιαν Λι, το πρώτο Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου, της καριέρας της.

Ο παραγωγός Ντέιβιντ Ο.Σέλζνικ, πέτυχε το στόχο του. Δημιούργησε μία ταινία για την οποία μιλούσαν όλοι για πολλές δεκαετίες μετά. Ακόμα και σήμερα που το "Όσα παίρνει ο άνεμος", έκλεισε τα 80 σπάει ρεκόρ εισητηρίων στην επαναπροβολή του.

Η κεντρική ηρωίδα , η Σκάρλετ Ο' Χάρα , φοράει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά κουστούμια στην ιστορία του κινηματογράφου.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gone With the Wind is on TCM tonight! #tcm#gwtw#scarlet#rhett#movies#gonewiththewind

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @ lisawiffledust στις

 

Τα εμβληματικά της φορέματα σχεδιασμένα  από τον Walter Plunkett, ανήκουν στο αρχείο Ντέιβιντ Ο.Σέλζνικ , το οποίο από το 1980 διαχειρίζεται το Κέντρο Ransom.

Το πιο ωραίο από αυτά είναι το περίφημο  πράσινο βελούδο, "φόρεμα από τις κουρτίνες", ή όπως έμεινε στην ιστορία Drapery Dress

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gone with the Wind (1939) #vivienleigh #gonewiththewind #perioddrama #periodromance #womenofhistory #1930s #hollywood #hollywoodroyalty #historicalfashion

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Period Fashion (@periodfashion) στις

 

Η Σκάρλετ εν μέσω του εμφυλίου πολέμου επιστρέφει στην αγαπημένη της Τιάρα. Εκεί διαπιστώνει ότι δεν είχαν μείνει πολλά στο πλούσιο αρχοντικό της που είχε καταστραφεί από τον πόλεμο.

 

 

Μόνη της "περιουσία" πια είναι οι πράσινες βελούδινες κουρτίνες της μητέρας της. Η Σκάρλετ δίνει όρκο στον εαυτό της ότι δεν θα ξαναπεινάσει ποτέ και στην προσπάθεια της να σαγηνέψει και να εντυπωσιάσει τον Ρετ Μπάτλερ,(Κλαρκ Γκέιμπλ), για να τον πείσει να τη βοηθήσει οικονομικά, ζητά από την νταντά της να της ράψει το φόρεμα, χρησιμοποιώντας για ύφασμα τις κουρτίνες της μαμάς της.

 

 

Το πράσινο βελούδο φόρεμα  έμεινε στην ιστορία ως ένα από τα πιο όμορφα που είδαμε στον κινηματογράφο. Στην φωτογραφία η Βίβιαν Λι στα γυρίσματα της ταινίας με το υπέροχο φόρεμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ