Χριστουγεννιάτικες παραδόσεις της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας

Όπως οι περισσότερες οικογένειες, έτσι και οι Βρετανοί γαλαζοαίματοι ακολουθούν πολλά Χριστουγεννιάτικα έθιμα.

Ας γνωρίσουμε μερικά από αυτά

1. Η βασίλισσα διοργανώνει ένα γεύμα για τις γιορτές των Χριστουγέννων στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.
Την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, η βασίλισσα οργανώνει ένα ετήσιο γεύμα για όλη τη βασιλική οικογένεια στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Ξαδέρφια, θείοι, γαμπροί και νύφες μαζεύονται όλοι.

2. Φιλανθρωπικά πάρτι.
Μέλη της οικογένειας κάνουν χριστουγεννιάτικα φιλανθρωπικά πάρτι καθ ‘όλη τη διάρκεια της σεζόν. Οι βασιλείς βοηθούν φιλανθρωπικές οργανώσεις, και κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, τις στηρίζουν με συνεχείς εκδηλώσεις, σύμφωνα με το tsemperlidou.gr.

3. Στέλνουν ευχετήριες κάρτες σε όλο τον κόσμο.
Όπως πολλές οικογένειες στο εξωτερικό, οι βασιλείς στέλνουν κάρτες με οικογενειακές φωτογραφίες. Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος στέλνουν συνολικά 750 κάρτες, τις οποίες η βασίλισσα αρχίζει να υπογράφει ενώ είναι ακόμα στις καλοκαιρινές διακοπές της.

4. Η βασίλισσα παίρνει το τρένο για το Σάντρινγκαμ Estate.
Η οικογένεια Γουΐντσορ περνά τις διακοπές της στο εξοχικό σπίτι της, στο Σάντρινγκαμ, 110 χιλιόμετρα βόρεια του Λονδίνου, στο Νόρφολκ, και κάθε χρόνο, η βασίλισσα φτάνει εκεί με το τρένο. Για την ακρίβεια, νοικιάζει όλο το τρένο, για να ταξιδέψει εκείνη και το προσωπικό της.

5. Ο Γουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι παίζουν ποδόσφαιρο.
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι παίζουν κάθε χρόνο, ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου στο κτήμα Σάντρινγκαμ, μαζί με μέλη του προσωπικού.

6. Η βασίλισσα δωρίζει δέντρα στις τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις κάθε χρόνο.
Η Ελισάβετ δωρίζει χριστουγεννιάτικα δέντρα στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου και στο Canongate Kirk στο Εδιμβούργο. Οι εκκλησίες και τα σχολεία στην περιοχή Σάντρινγκαμ θα λάβουν επίσης, ένα δέντρο από τη βασίλισσα κάθε χρόνο.

7. Το δείπνο με σμόκιν.
Η παράδοση λέει ότι η οικογένεια παρευρίσκεται στο δείπνο με επίσημο ένδυμα την παραμονή των Χριστουγέννων.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου, όλοι απολαμβάνουν ένα ποτό. Η επιλογή της βασίλισσας είναι ένα κοκτέιλ με τζιν που ονομάζεται Zaza, ενώ ο πρίγκιπας Κάρολος επιλέγει κονιάκ με τσέρι. Οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι πίνουν μηλίτη Σάντρινγκαμ, φτιαγμένο με μήλα που καλλιεργούνται στα εδάφη του Σάντρινγκαμ House.

8. Η βασίλισσα έχει πολλά χριστουγεννιάτικα δέντρα.
Κάθε χρόνο, τρία έλατα φτάνουν στη μαρμάρινη αίθουσα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, μια παράδοση που ξεκίνησε το δέκατο ένατο αιώνα, από την προγιαγιά της βασίλισσας Ελισάβετ, τη Βικτωρία. Η βασιλική οικογένεια έχει επίσης ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο και ένα μεγάλο ψεύτικο ασημένιο δέντρο στην τραπεζαρία του Σάντρινγκαμ.

9. Ανοίγουν τα δώρα.
Οι Γουΐντσορ τιμούν τη γερμανική παράδοση, λόγω της καταγωγής τους, ανοίγοντας δώρα μετά το απογευματινό τσάι, την παραμονή των Χριστουγέννων, αντί για την Ημέρα των Χριστουγέννων.

10. Ολόκληρη η οικογένεια πηγαίνει μαζί στην εκκλησία.
Κάθε χρόνο, ανήμερα τα Χριστούγεννα, η οικογένεια ενώνεται στην λειτουργία, στην εκκλησία στο κτήμα Γουΐντσορ.

11. Όλα τα μέλη του παλατιού του Μπάκιγχαμ λαμβάνουν δώρα.
Το προσωπικό παίρνει Χριστουγεννιάτικο δώρο από τη βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρίγκιπα Φίλιππο. Το δώρο είναι μία πουτίγκα και μία ευχετήρια κάρτα. Κάποια μέλη του προσωπικού, όμως, λαμβάνουν και ένα δεύτερο δώρο, μία δωροεπιταγή. Προϋπόθεση να έχουν υπηρετήσει στα βασιλικά ανάκτορα για περισσότερο από ένα χρόνο. Η αξία της δωροεπιταγής ξεκινά από τις £28 και αυξάνεται για κάθε χρόνο εργασίας, μέχρι το μέγιστο ποσό των £35.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ