Βίασε την έφηβη, εκείνη αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει - Παραλίγο να την πατήσει αυτοκίνητο - Ένοχος ο βουλευτής   

Ένοχος κρίθηκε σήμερα από δικαστήριο στην Ινδία πρώην βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος του Ινδικού Λαού για τον βιασμό μίας έφηβης, υπόθεση που είχε προβληθεί ιδιαίτερα από τα μέσα ενημέρωσης της χώρας και είχε συμβάλει στην ενίσχυση της οργής της κοινής γνώμης ενάντια στη βία που ασκείται εις βάρος των γυναικών.

Ο Κουλντίπ Σινγκ Σενγκάρ, πρώην βουλευτής από το πολυπληθέστερο κρατίδιο της βόρειας Ινδίας Ουτάρ Πραντές, καταδικάστηκε από δικαστήριο του Νέου Δελχί βάσει της νομοθεσίας για την Προστασία των Παιδιών από τα Σεξουαλικά Εγκλήματα, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του. Ο ίδιος ο Σινγκ είχε δηλώσει αθώος.

Η ανακοίνωση της ποινής του αναμένεται αργότερα αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Η υπόθεση αυτή ήρθε στη δημοσιότητα πέρσι όταν το θύμα, που ήταν ανήλικη την εποχή του βιασμού το 2017, προσπάθησε να αυτοκτονήσει, κατηγορώντας την αστυνομία για αδράνεια.

Εξάλλου τον Ιούλιο ένα φορτηγό έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η νεαρή γυναίκα. Δύο συγγενείς της σκοτώθηκαν στο αυτοκινητιστικό δυστύχημα και η ίδια τραυματίστηκε. Έκτοτε αστυνομικοί έχουν αναλάβει να προστατεύουν την οικογένεια.

Μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε, ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι ανακοίνωσε τον Αύγουστο την αποπομπή από το κόμμα του κατηγορούμενου βουλευτή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ