Κλειστό το Μετρό ως τις 10 το πρωί, λόγω στάσης εργασίας - Ταλαιπωρία στις μετακινήσεις

Η απόφαση του ΣΕΛΜΑ (σωματείο εργαζομένων λειτουργίας Μετρό Αθηνών), ήρθε με αφορμή την μετακίνηση 20 υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες.

Το Σωματείο αποφάσισε ξαφνικά να μείνει κλειστό το Μετρό σήμερα από την έναρξη της βάρδιας ως τις 10 το πρωί, με την στάση αυτή να προειδοποιούν πως είναι μόνο μία πρώτη αντίδραση. Την στάση εργασίας στηρίζει και η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων του Μετρό

Το σωματείο των εργαζομένων του Μετρό, ζητά την πρόσληψη τακτικού προσωπικού και την ανάκληση των μετακινήσεων που αποφασίστηκε από την διοίκηση της ΣΤΑΣΥ.

«Την ώρα που οι κενές οργανικές θέσεις στην ΣΤΑ.ΣΥ πλησιάζουν τις 700 και δεν έχει οριστεί ο ακριβής αριθμός τους ανά Διεύθυνση, Τομέα, Ειδικότητα, η διοίκηση της εταιρίας με άκρως ενοχικό τρόπο αποφασίζει και διατάζει Παρασκευή βράδυ να μετακινήσει μονομερώς με τον πλέον βίαιο και αυταρχικό τρόπο συναδέλφους από τις οργανικές τους θέσεις δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται πως επιλύει.

Τη στιγμή που οι πραγματικές ανάγκες στελέχωσης ειδικοτήτων όπως, τεχνίτες, οδηγοί, σταθμάρχες, έλεγχος κομίστρου έχουν χτυπήσει κόκκινο, οι διοικούντες με μια ακατανόητη χωρίς κανέναν σχεδιασμό και έξω από κάθε λογική κίνηση, προχωρούν μονομερώς στην “ρύθμιση” της ζωής των εργαζομένων.

Είναι οι ίδιοι που σε αγαστή συνεργασία με τον ΟΑΣΑ έχουν αφήσει τους συναδέλφους εκδότες εισιτηρίων να εργάζονται κάτω από αντίξοες και απάνθρωπες συνθήκες εξαιτίας της αποτυχίας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Το ΣΕΛΜΑ απαιτεί άμεσα, προσλήψεις τακτικού προσωπικού για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, ανάκληση των μονομερών βίαιων μετακινήσεων. Κανένας συνάδελφος δεν θα μετακινηθεί μέχρι να ενημερωθεί από το σωματείο».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ