Ο Κωστής Χατζηδάκης δείχνει το σχέδιο της νέας ΔΕΗ: Η ανάρτηση στο Instagram

Ο Βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης παρουσίασε το πλάνο για την διαμόρφωση της νέας ΔΕΗ για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Στόχος της νέας κυβέρνησης είναι η ΔΕΗ να εκσυγχρονιστεί και να βελτιωθεί. Μάλιστα, ως το 2024 θα περιοριστεί στο 30% της παραγωγής ρεύματος και θα καλύπτει κάτι παραπάνω από το 50% της αγοράς, μειώνοντας τη σημερινή παρουσία της στον νευραλγικό τομέα.

Εξετάζεται πάντως η συνέχιση της τηλεθέρμανσης με εναλλακτικά καύσιμα, στα οποία περιλαμβάνεται και η καύση υπολειμμάτων... σκουπιδιών. Τα σχέδια αναφέρονται σε μονάδες της ΔΕΗ που βρίσκονται σε Δυτική Μακεδονία, Μεγαλόπολη και Λαύριο!

Στροφή στις ΑΠΕ

Βασικός πυλώνας του πενταετούς business plan είναι η στροφή προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), το μερίδιο των οποίων θα αυξηθεί από 2% σήμερα σε 17% το 2024. Τη μερίδα του λέοντος θα διατηρήσουν τα υδροηλεκτρικά και οι εγκαταστάσεις φυσικού αερίου, που θα φτάσουν το 74%, από 61% φέτος.

Ο λιγνίτης, που τώρα καλύπτει το 37%, θα μειωθεί στο 8% και θα μηδενιστεί το 2028. Η ΔΕΗ, με βάση το πρόγραμμα, ετοιμάζεται να μπει στο σύστημα της ηλεκτροκίνησης και σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία 1.000 σημεία φόρτισης, ποντάροντας σε κοινοτικές χρηματοδοτήσεις.

Δείτε το νέο σχέδιο που παρουσίασε ο Βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης στο instagram:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mε τα μέτρα που πήραμε το καλοκαίρι κρατήσαμε όρθια τη ΔΕΗ. Με πιστοποιητικό βιωσιμότητας, με βελτιωμένη αξιολόγηση, με τη μετοχήνα έχει τριπλασιάσει την αξία της. Με το νόμο που ψηφίσαμε πρόσφατα η ΔΕΗ εκσυγχρονίζεται και γίνεται ανταγωνιστική. Στρατηγική προτεραιότητα για την επόμενη πενταετία, με βάση το business plan της ΔΕΗ που παρουσιάστηκε σήμερα, είναι ο μετασχηματισμός της σεμια πράσινη, ισχυρή και κερδοφόρα επιχείρηση. #ypen

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kostis Hatzidakis (@kostis_hatzidakis) στις

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ