Ο Κωστής Χατζηδάκης δείχνει το σχέδιο της νέας ΔΕΗ: Η ανάρτηση στο Instagram

Ο Βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης παρουσίασε το πλάνο για την διαμόρφωση της νέας ΔΕΗ για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Στόχος της νέας κυβέρνησης είναι η ΔΕΗ να εκσυγχρονιστεί και να βελτιωθεί. Μάλιστα, ως το 2024 θα περιοριστεί στο 30% της παραγωγής ρεύματος και θα καλύπτει κάτι παραπάνω από το 50% της αγοράς, μειώνοντας τη σημερινή παρουσία της στον νευραλγικό τομέα.

Εξετάζεται πάντως η συνέχιση της τηλεθέρμανσης με εναλλακτικά καύσιμα, στα οποία περιλαμβάνεται και η καύση υπολειμμάτων... σκουπιδιών. Τα σχέδια αναφέρονται σε μονάδες της ΔΕΗ που βρίσκονται σε Δυτική Μακεδονία, Μεγαλόπολη και Λαύριο!

Στροφή στις ΑΠΕ

Βασικός πυλώνας του πενταετούς business plan είναι η στροφή προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), το μερίδιο των οποίων θα αυξηθεί από 2% σήμερα σε 17% το 2024. Τη μερίδα του λέοντος θα διατηρήσουν τα υδροηλεκτρικά και οι εγκαταστάσεις φυσικού αερίου, που θα φτάσουν το 74%, από 61% φέτος.

Ο λιγνίτης, που τώρα καλύπτει το 37%, θα μειωθεί στο 8% και θα μηδενιστεί το 2028. Η ΔΕΗ, με βάση το πρόγραμμα, ετοιμάζεται να μπει στο σύστημα της ηλεκτροκίνησης και σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία 1.000 σημεία φόρτισης, ποντάροντας σε κοινοτικές χρηματοδοτήσεις.

Δείτε το νέο σχέδιο που παρουσίασε ο Βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης στο instagram:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mε τα μέτρα που πήραμε το καλοκαίρι κρατήσαμε όρθια τη ΔΕΗ. Με πιστοποιητικό βιωσιμότητας, με βελτιωμένη αξιολόγηση, με τη μετοχήνα έχει τριπλασιάσει την αξία της. Με το νόμο που ψηφίσαμε πρόσφατα η ΔΕΗ εκσυγχρονίζεται και γίνεται ανταγωνιστική. Στρατηγική προτεραιότητα για την επόμενη πενταετία, με βάση το business plan της ΔΕΗ που παρουσιάστηκε σήμερα, είναι ο μετασχηματισμός της σεμια πράσινη, ισχυρή και κερδοφόρα επιχείρηση. #ypen

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kostis Hatzidakis (@kostis_hatzidakis) στις

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ