Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Βένια Παπαθανασοπούλου: Η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος στο Δ.Σ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη έκανε δεκτή την παραίτηση του Βασίλη Καραμητσάνη

H δικηγόρος Βένια Παπαθανασοπούλου τοποθετείται στη θέση της προέδρου του ΔΣ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, μετά την παραίτηση του Βασίλη Καραμητσάνη.

 Όπως ενημερώνει το υπουργείο Πολιτισμού, η υπουργός Λίνα Μενδώνη «απεδέχθη την παραίτηση -την από 9ης Δεκεμβρίου υποβληθείσα του κ. Βασίλη Καραμητσάνη από τη θέση του Προέδρου της ΕΛΣ, για προσωπικούς του λόγους. Η υπουργός τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του».

 Βιογραφικό Βένιας Παπαθανασοπούλου

   Δικηγόρος Αθηνών στον Άρειο Πάγο, LL.M. (Πανεπιστήμιο ESSEX, Αγγλία), νομική σύμβουλος και γραμματέας ΔΣ της εταιρείας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕ» (Σεπτέμβριος 2012-σήμερα), διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια (CEDR UK, υπουργείο Δικαιοσύνης).

   Νομική σύμβουλος, εταιρική γραμματέας και γραμματέας ΔΣ στις εταιρείες ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΕ (ΔΕΗ), ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΘΗΝΑ 2004 (ΟΕΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004), ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΕ (ΧΑ), ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΥΠΟΥ ΑΕ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΕ (ΟΠΑΠ ΑΕ) και ΟΠΑΠ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΕ, QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΕ (QUEST HOLDINGS).

 Μέλος του ΔΣ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Απρίλιος 2006-Οκτώβριος 2009) και αντιπρόεδρος του ΔΣ της «Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς» (Μάρτιος 2016-σήμερα), στην οποία παρέχει pro bono νομικές υπηρεσίες από το 2010.

 Είναι μέλος σε πολλούς ελληνικούς και διεθνείς φορείς και συμπεριλήφθηκε στην πρώτη έκδοση του «GC POWERLIST Greece & Cyprus 2018» του διεθνούς ανεξάρτητου οδηγού αξιολόγησης «The Legal 500» για τους εταιρικούς δικηγόρους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ