Σάκης Αρναούτογλου και Καλλιάνος: Τι καιρό θα έχουμε τα Χριστούγεννα - Τι πρέπει να προσέχουν όσοι ταξιδέψουν με μοτοσικλέτα ή πλοίο   

Τι καιρός θα κάνει τα Χριστούγεννα; 

Όσον αφορά στο πώς θα είναι ο καιρός τα Χριστούγεννα, ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου επισημαίνει: “Την εβδομάδα των Χριστουγέννων περιμένουμε καλό καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με την επιφύλαξη βέβαια ότι απέχουμε ακόμα χρονικά και πιθανών να υπάρξουν αλλαγές στα στοιχεία.

Ωστόσο με τα τωρινά δεδομένα για τα Χριστούγεννα προβλέπεται καλός καιρός, ήπιος, με κανονικές θερμοκρασίες. Δεν αναμένονται χιονοπτώσεις και ψυχρά διαστήματα για τις ημέρες των Χριστουγέννων”.

Την ίδια στιγμή, μεγάλη προσοχή από τους εκδρομείς που έχουν προγραμματίσει ταξίδι με πλοίο στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου αλλά και από στεριάς εφιστά ο Σάκης Αρναούτογλου.

Όπως τονίζει ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου οι άνεμοι θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένοι την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου τόσο στα πελάγη που θα φτάσουν τα 8 και 9 μποφόρ, όσα και στα ηπειρωτικά και δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν επικίνδυνες συνθήκες για τους οδηγούς μοτοσικλέτας αλλά και αυτοκινήτου.

Καλλιάνος: Ανατροπή στον καιρό των Χριστουγέννων

Τα προγνωστικά στοιχεία για τον καιρό κατά τις επόμενες ημέρες και μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων είναι ενθαρρυντικά, καθώς ο καιρός δείχνει να... μαλακώνει.

Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 15 και 17 βαθμούς, ενώ όσον αφορά στις βροχοπτώσεις που αναμένονται, οι περισσότερες θα έχουν πρόσκαιρο χαρακτήρα.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, το σκηνικό του καιρού, φαίνεται να αλλάζει από ανήμερα τα Χριστούγεννα και μετά.

«Μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου θα είναι καλός ο καιρός. Όμως έχουμε ανατροπή των δεδομένων από εκεί και μετά. Μέχρι και χθες λέγαμε ότι θα έχουμε ψυχρή εισβολή στις 26 Δεκεμβρίου αλλά η ψύχρα θα έρθει ανήμερα τα Χριστούγεννα», είπε ο δίος, μιλώντας στον ρ/σ «ΘΕΜΑ 104,6».

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, «η ψύχρα θα ρίξει κατακόρυφα το θερμόμετρο, κατά 8-10 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τις 24 Δεκεμβρίου. Θα έχουμε βροχές και χιονοπτώσεις ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές».

Όπως τόνισε, μάλιστα, «η ψύχρα και η παγωνιά θα διατηρηθεί και τις επόμενες δύο ημέρες».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ