Ιστορική απόφαση για Ιαπωνία: 30.000 δολάρια αποζημίωση σε νεαρή δημοσιογράφο για βιασμό της από 50αρη συνάδελφο της    

Ιαπωνικό δικαστήριο αποφάνθηκε σήμερα πως ένας γνωστός δημοσιογράφος της ιαπωνικής τηλεόρασης πρέπει να αποζημιώσει με σχεδόν 30.000 ευρώ μια δημοσιογράφο που τον κατηγορεί για βιασμό.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, η Σιόρι Ίτο υποστήριξε ότι ο Νοριγιούκι Γιαμαγκούτσι την είχε βιάσει το 2015 ενώ ήταν αναίσθητη. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία για ποινική διαδικασία, οπότε η Ίτο κατέθεσε αγωγή.

H Ίτο έχει εξελιχθεί σε σύμβολο του κινήματος #MeToo σε μια χώρα όπου οι σεξουαλικές επιθέσεις καταγγέλλονται σπάνια.

«Είμαι τόσο χαρούμενη» είπε η 30χρονη, η οποία ύψωσε ένα πλακάτ με την επιγραφή «νίκη» μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας. Ωστόσο, σε συνέντευξη Τύπου μερικές ώρες μετά, ο Γιαμαγκούτσι είπε ότι σχεδίαζε να ασκήσει έφεση- και αρνήθηκε ξανά τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με την Ίτο, ο 53χρονος Γιαμαγκούτσι- που λέγεται ότι έχει στενές σχέσεις με τον πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε- την κάλεσε σε δείπνο για να συζητήσουν για μια πιθανή επαγγελματική ευκαιρία το 2015.

Η ίδια υποψιάζεται ότι ναρκώθηκε, καθώς, όπως λέει, όταν ανέκτησε τις αισθήσεις της, ήταν σε δωμάτιο ξενοδοχείου, με τον 53χρονο από πάνω της.

Η Ίτο ήταν ασκούμενη στο Reuters όταν φέρεται να έλαβε χώρα το περιστατικό. Ο Γιαμαγκούτσι ήταν υπεύθυνος του γραφείο της Ουάσιγκτον για το Tokyo Broadcasting System.

ASSOCIATED PRESS

Για το περιστατικό άρχισαν έρευνες, ωστόσο αργότερα σταμάτησαν, λόγω ανεπαρκών στοιχείων.

ASSOCIATED PRESS

Η Ίτο είπε πως η αστυνομία την ανάγκασε να αναπαραστήσει τον φερόμενο βιασμό με μια κούκλα, ενώ άνδρες αστυνομικοί παρακολουθούσαν.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ