Η γλυκιά είδηση της ημέρας: Ο Στέλιος Παρλιάρος ανέβασε 10 καινούργιες συνταγές - ύμνο στα κυδώνια! Τάρτα, μαρμελάδα, Trifles! Kαι ναι λαχταριστές εμπνεύσεις με σοκολάτα!

Trifles με κυδώνια και κρέμα από δυο σοκολάτες



ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΔΩΝΙΑ:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα βράζουμε για 1 λεπτό. Πλένουμε καλά τα κυδώνια, αφαιρούμε τη φλούδα και τα κόβουμε στα τέσσερα. http://www.glykes-alchimies.gr/

Τα ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι, προσθέτουμε τα μυρωδικά, το χυμό και τις φλούδες από το λεμόνι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Τοποθετούμε τη σκεπασμένη κατσαρόλα στο φούρνο και ψήνουμε στους 170Ο C με 180Ο C για δυόμιση ώρες. Αφήνουμε να κρυώσουν.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
Βράζουμε το γάλα και το αδειάζουμε πάνω από τις τεμαχισμένες σοκολάτες. Ομογενοποιούμε πολύ καλά και προσθέτουμε τη σοκολάτα στην παχύρρευστη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά. Αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί. Στραγγίζουμε τα κυδώνια, τα τοποθετούμε σε μπωλ και αδειάζουμε πάνω από αυτά την μους σοκολάτας. Τοποθετούμε στο ψυγείο.



ΛΙΚΕΡ ΚΥΔΩΝΙΟΥ
Σουρώνουμε 500 γρ. περίπου από το σιρόπι που έχει μείνει από τα κυδώνια και ανακατεύουμε με ένα μπουκάλι βότκα για να φτιάξουμε λικέρ κυδωνιού. Προσθέτουμε και ένα ξυλάκι κανέλα για άρωμα. Το διατηρούμε στο ψυγείο.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΔΩΝΙΑ:

    2 κυδώνια
    750 γρ. νερό
    750 γρ. ζάχαρη
    50 γρ. χυμός λεμονιού
    2 ξυλάκι κανέλας
    φλούδες από ένα λεμόνι
    1 μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμένο
    3 φύλλα φασκόμηλο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:

    300 γρ. κουβερτούρα 72% κακάο ΙΟΝ
    200 γρ. σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ
    250 γρ. γάλα
    500 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή ARLA

Μαρμελάδα με κυδώνια και βανίλια



ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ:
Καθαρίζουμε τα κυδώνια. Αφαιρούμε τα κουκούτσια μαζί με το χονδρό μέρος της σάρκας, τα τοποθετούμε μέσα σε ένα τουλπάνι και τα δένουμε. Κόβουμε τα κυδώνια σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με το νερό και το δεμένο τουλπάνι. Τα σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά περίπου, έως ότου μαλακώσουν τα κυδώνια. Στύβουμε μέσα στα λιωμένα κυδώνια το τουλπάνι για να βγάλουμε το χυμό και το πετάμε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λεμόνι και το κλωναράκι βανίλιας – που έχουμε σχίσει κάθετα στη μέση με ένα μαχαίρι. Ρίχνουμε τους σπόρους της βανίλιας μέσα στην κατσαρόλα. Τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για να μην κολλήσει το κυδώνι στον πάτο της κατσαρόλας. Βράζουμε για 30-40 λεπτά ακόμη, έως ότου πάρει ωραίο χρώμα και δέσει η μαρμελάδα. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα βάζοντας και ένα κομμάτι από το κλωναράκι βανίλιας.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ:

    1 κιλό γρ. κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα
    1 κιλό γρ. νερό
    1 κιλό ζάχαρη
    90 γρ. χυμός λεμονιού
    1 κλωναράκι βανίλιας


Τάρτα με κυδώνια



ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΔΩΝΙΑ:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και την τοποθετούμε στη φωτιά έως ότου αρχίσει να βράζει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι της και την βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170Ο C για δυόμιση ώρες μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν τα κυδώνια.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
Ρίχνουμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί εκτός από τα 265 γραμμάρια αλεύρι. Ζυμώνουμε. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα στο ψυγείο. Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο, το οποίο στρώνουμε σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 24 εκατοστών. Ψήνουμε στους 170Ο C για 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ:

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, με τη ζάχαρη, την αμυγδαλόσκονη και το κονιάκ, έως ότου αφρατέψουν και προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα. Ρίχνουμε και το αλεύρι. Ανακατεύουμε το μείγμα πολύ καλά, αφήνουμε να κρυώσει και αδειάζουμε την κρέμα μέσα στην προψημένη τάρτα. Βάζουμε από πάνω τα κυδώνια στραγγισμένα καλά και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160Ο C βαθμούς για μία ώρα.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΔΩΝΙΑ:

    1 κιλό κυδώνια καθαρισμένα
    500 γρ. νερό
    1 μπουκάλι λευκό ξηρό κρασί (750 ml)
    500 γρ. ζάχαρη
    5 γαρύφαλλα
    2 κουταλάκια του γλυκού κόκκους λευκού και μαύρου πιπεριού
    2 φύλλα δάφνης
    2 ξυλάκια κανέλας
    2 αστερίες γλυκάνισου

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:

    180 γρ. βούτυρο LURPAK
    135 γρ. ζάχαρη άχνη
    3 γρ. αλάτι λεπτό
    45 γρ. αμύγδαλο σκόνη
    90 γρ. αλεύρι
    2 μικρά αυγά (75 γρ. περίπου) ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ
    265 γρ. αλεύρι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ:

    125 γρ. βούτυρο LURPAK
    125 γρ. ζάχαρη άχνη
    250 γρ. αμύγδαλο σκόνη
    3 αυγά ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ
    30 γρ. λικέρ ή κονιάκ
    30 γρ. αλεύρι
    λίγο αμύγδαλο φιλέ

Πατήστε τα δύο λινκ από κάτω για να δείτε και τις υπόλοιπες συνταγές

Τάρτα με καραμελωμένες σοκολάτες και αλάτι

Τούρτα Σοκολάτα Γάλακτος με Πορτοκάλι

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ