"Σαν σήμερα έφυγε η Μήτση μας": Το συγκινητικό αφιέρωμα του Λάμπρου Κωνσταντάρα στην αδερφή του διάσημου παππού του & αγαπημένη ηθοποιό (φώτο)

Την αγαπήσαμε στους ρόλους που έπαιξε δίπλα στον μεγάλο ηθοποιό

"Κύριε Πετροχείλο , κάποτε ήμουνα πουλί και μ' αγαπούσανε πολύ", έλεγε η Μήτση Κωνσταντάρα ως "Δέσποινα Ανυφαντούλη", στον αδερφό της Λάμπρο, στην ταινία "Ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι" και μας έκανε να ξεκαρδιζόμαστε από τα γέλια.

Την αγαπημένη ηθοποιό τη γνωρίσαμε και την αγαπήσαμε από τους ρόλους που έπαιξε δίπλα στον αδερφό της Λάμπρο Κωνσταντάρα. Ήταν η αδερφή του, Ιωάννα Βαλύρα στην ταινία "Κάτι κουρασμένα παλικάρια". Ήταν η γραμματέας του "Χρυσάνθη" στην ταινία "Τι 30, τι 40 , τι 50".

Η ταλαντούχα ηθοποιός που αποφοίτησε με άριστα από τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου έπαιξε δίπλα στον αδερφό της σε 30 ταινίες.

Ο δημοσιογράφος Λάμπρος Κωνσταντάρας θυμάται την αδερφή του διάσημου παππού του, που έφυγε από τη ζωή στις 22 Δεκεμβρίου 1985 και κάνει ένα πολύ συγκινητικό αφιέρωμα στη σελίδα Lampros Konstantaras Official, στο instagram, δίνοντας μας, στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα της Μήτσης Κωνσταντάρα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σάν σήμερα 22 Δεκεμβρίου 1985 έφυγε από την ζωή η Μητση μας... Η Μήτση Κωνσταντάρα γεννήθηκε το 1919 στην Αθήνα,ήταν το μικρότερο παιδί από τα τρία παιδιά της οικογένεια Κωνσταντάρα όπου έχει καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη. Μεγάλωσε στην οδό Πλουτάρχου 13...η οικογένεια της δεν αντιμετώπιζε οικονομικό πρόβλημα, καθώς ο πατέρας της διατηρούσε κοσμηματοπωλείο στην Αθήνα. Όμως, ο Δημήτρης Κωνσταντάρας, όπως ήταν το όνομά του, έφυγε από τη ζωή λίγο μετά τη γέννησή της, βυθίζοντας την οικογένεια στο πένθος. Γι’ αυτό, η μικρή του κόρη πήρε το όνομα του και όλοι της είχαν αδυναμία και δεν της χαλούσαν κανένα χατίρι. Η Μήτση φοίτησε σε ιδιωτικά σχολεία, ενώ έκανε και ιδιαίτερα φροντιστήρια στο σπίτι, σε μια εποχή με τρομερές οικονομικές δυσκολίες για την Ελλάδα. Μεγαλώνοντας αποφάσισε να γίνει ηθοποιός και παρόλο που το επάγγελμα δεν θεωρείτο «καθώς πρέπει» για τα κορίτσια, κανένας δεν της έφερε αντίρρηση. Σπούδασε στην δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου από όπου αποφοίτησε με άριστα και το 1945 πρωτοεμφανίστηκε στην Πρώτη Κρατική Σκηνή με το έργο Αρλεζιάννα. και ξεκίνησε την καριέρα της σε περιπλανόμενους θιάσους (μπουλούκια), όπως οι περισσότεροι ηθοποιοί της γενιάς της. Η απόφασή της να ενταχθεί στα μπουλούκια, δυσαρέστησε τους συγγενείς της, που με τη βοήθεια του Λάμπρου, ήξεραν ότι θα μπορούσε να βρει δουλειά στην ΑΘήνα. Ωστόσο η καλομαθημένη κοπέλα δεν άκουσε κανένα και έκανε αυτό που είχε αποφασίσει. Ήθελε να πάρει τα πράγματα με τη σειρά και να περάσει από το σχολείο της επαρχίας. Η Μήτση είχε ταλέντο, είχε και ομορφιά. Το 1948, συμμετείχε στο θίασο Δημητρίου-Σκορδούλη-Κάσση, που κάνει περιοδεία στην Κωνσταντινούπολη για περίπου ένα χρόνο. Για κάποιο διάστημα εγκατέλειψε το θέατρο για οικογενειακούς λόγους. Εκείνη την περίοδο έμενε στο σπίτι του αδερφού της. Το 1961 επανέρχεται στο θέατρο αρχικά μόνη της στο θίασο της Μαίρης Αλκαίου και του Βασίλη Διαμαντοπούλου, στο έργο "Ένα Δέντρο μεγαλώνει στο Μπρούκλιν" και ακολουθεί το έργο "Πέντε στρέμματα Παράδεισος" κ.α. Από το 1964 και μετά, άρχισε να παίζει με τον αδερφό της Λάμπρο, σε θέατρο και σινεμά, σε παραστάσεις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lampros Konstantaras Actor (@lamproskonstantarasofficial) στις

Σάν σήμερα 22 Δεκεμβρίου 1985 έφυγε από την ζωή η Μητση μας... Η Μήτση Κωνσταντάρα γεννήθηκε το 1919 στην Αθήνα,ήταν το μικρότερο παιδί από τα τρία παιδιά της οικογένεια Κωνσταντάρα όπου έχει καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη.
Μεγάλωσε στην οδό Πλουτάρχου 13...η οικογένεια της δεν αντιμετώπιζε οικονομικό πρόβλημα, καθώς ο πατέρας της διατηρούσε κοσμηματοπωλείο στην Αθήνα. Όμως, ο Δημήτρης Κωνσταντάρας, όπως ήταν το όνομά του, έφυγε από τη ζωή λίγο μετά τη γέννησή της, βυθίζοντας την οικογένεια στο πένθος.

Γι’ αυτό, η μικρή του κόρη πήρε το όνομα του και όλοι της είχαν αδυναμία και δεν της χαλούσαν κανένα χατίρι.

Η Μήτση φοίτησε σε ιδιωτικά σχολεία, ενώ έκανε και ιδιαίτερα φροντιστήρια στο σπίτι, σε μια εποχή με τρομερές οικονομικές δυσκολίες για την Ελλάδα. Μεγαλώνοντας αποφάσισε να γίνει ηθοποιός και παρόλο που το επάγγελμα δεν θεωρείτο «καθώς πρέπει» για τα κορίτσια, κανένας δεν της έφερε αντίρρηση.

Σπούδασε στην δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου από όπου αποφοίτησε με άριστα και το 1945 πρωτοεμφανίστηκε στην Πρώτη Κρατική Σκηνή με το έργο Αρλεζιάννα. και ξεκίνησε την καριέρα της σε περιπλανόμενους θιάσους (μπουλούκια), όπως οι περισσότεροι ηθοποιοί της γενιάς της.

Η απόφασή της να ενταχθεί στα μπουλούκια, δυσαρέστησε τους συγγενείς της, που με τη βοήθεια του Λάμπρου, ήξεραν ότι θα μπορούσε να βρει δουλειά στην ΑΘήνα. Ωστόσο η καλομαθημένη κοπέλα δεν άκουσε κανένα και έκανε αυτό που είχε αποφασίσει. Ήθελε να πάρει τα πράγματα με τη σειρά και να περάσει από το σχολείο της επαρχίας. Η Μήτση είχε ταλέντο, είχε και ομορφιά.

Το 1948, συμμετείχε στο θίασο Δημητρίου-Σκορδούλη-Κάσση, που κάνει περιοδεία στην Κωνσταντινούπολη για περίπου ένα χρόνο. Για κάποιο διάστημα εγκατέλειψε το θέατρο για οικογενειακούς λόγους. Εκείνη την περίοδο έμενε στο σπίτι του αδερφού της.
Το 1961 επανέρχεται στο θέατρο αρχικά μόνη της στο θίασο της Μαίρης Αλκαίου και του Βασίλη Διαμαντοπούλου, στο έργο "Ένα Δέντρο μεγαλώνει στο Μπρούκλιν" και ακολουθεί το έργο "Πέντε στρέμματα Παράδεισος" κ.α.

Από το 1964 και μετά, άρχισε να παίζει με τον αδερφό της Λάμπρο, σε θέατρο και σινεμά, σε παραστάσεις

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ