Για "γκρίζες ζώνες" στο Αιγαίο μιλά ο Ερντογάν: "Η Άγκυρα δεν υποχωρεί από τις συμφωνίες που υπέγραψε"

«Η Ελλάδα και οι σύμμαχοί της προσπαθούν να μπλοκάρουν την πρόσβαση της Τουρκίας σε όλες τις θάλασσες, αλλά η Τουρκία θα συνεχίσει να έχει πρόσβαση στον EastMed μέσω πρωτοβουλιών όπως η Συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες με τη Λιβύη και την ΤΔΒΚ», ανέφερε ο Ερντογάν

Η Τουρκία θα αυξήσει την στρατιωτική υποστήριξή της προς την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης, αν αυτό χρειαστεί και θα αξιολογήσει τις επιλογές που έχει σε αεροπορικό, χερσαίο και ναυτικό επίπεδο, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία “ αποκλείεται” να οπισθοχωρήσει από τις δύο συμφωνίες που έχει υπογράψει με την Λιβύη.

Ο Τούρκος Πρόεδρος για μία ακόμη φορά άσκησε επιθετική ρητορική και έθεσε θέμα "γκρίζων ζωνών" στο Αιγαίο.

 

 

«Oσοι έχουν στοχεύσει τα δικαιώματα της Τουρκίας με σχέδιο που έχουν κάνει με νησιά, νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο, που δεν τους ανήκει η κυριαρχία τους, να γνωρίζουν ότι το πεδίο δεν είναι ελεύθερο»,  είπε ο Ρετζέπ Ταγίμπ Ερντογάν, σε επίσκεψή του σε ναυπηγεία για την τελετή ναυπήγησης του πρώτου νέου τύπου υποβρυχίου Piri Reis. 

«Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι κανείς δεν θα μας περιορίσει τις ακτές μας» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, υποστηρίζοντας ότι το μνημόνιο με τη Λιβύη δεν αντιτίθεται στον τουρκικό νόμο ή το διεθνές δίκαιο.

«Ως η μακρύτερη παράκτια χώρα, δεσμευόμαστε να καταπολεμήσουμε όλες τις ευκαιρίες μας να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας εδώ», ανέφερε.

Ταυτόχρονα κατηγόρησε την Ελλάδα ότι εμποδίζει την πρόσβαση της Τουρκίας στη θάλασσα.

«Η Ελλάδα και οι σύμμαχοί της προσπαθούν να μπλοκάρουν την πρόσβαση της Τουρκίας σε όλες τις θάλασσες, αλλά η Τουρκία θα συνεχίσει να έχει πρόσβαση στον EastMed μέσω πρωτοβουλιών όπως η Συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες με τη Λιβύη και την ΤΔΒΚ», ανέφερε.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ