Πέθανε σε ηλικία 73 ετών η γνωστή ηθοποιός Sue Lyon - Ήταν η θρυλική "Λολίτα" του Κιούμπρικ (φώτο-βίντεο)

Ήταν μόλις 14 ετών όταν κέρδισε τη "Χρυσή σφαίρα" για την ερμηνεία της στη "Λολίτα"

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Σου Λιόν, που ερμήνευσε τη Λολίτα στην ομώνυμη ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, σε μια κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Βλαντίμιρ Ναμπόκοφ, απεβίωσε σε ηλικία 73 ετών, ανέφεραν οι New York Times.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, που επικαλείται έναν στενό φίλο της, πέθανε το βράδυ της Πέμπτης στο Λος Άντζελες.

Τον θάνατο της γνωστής ηθοποιού ανακοίνωσε ο επιστήθιος φίλος της, Phil Syracopoulos, λέγοντας πως η υγεία της είχε επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα.

Γεννημένη τον Ιούλιο του 1946, επιλέγηκε σε ηλικία 14 ετών για να παίξει στην ταινία του Κιούμπρικ, που προβλήθηκε το 1962. Είχε κερδίσει Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της.

Ο σκηνοθέτης επιθυμούσε η ηθοποιός να είναι μεγαλύτερη από τη μυθιστορηματική ηρωίδα του Ναμπόκοφ ώστε να αποφύγει το σκάνδαλο.

Πάντα με σκοπό να διαφύγει από τη λογοκρισία, ο Κιούμπρικ αποδυνάμωσε εκ προθέσεως τις πιο προκλητικές όψεις του μυθιστορήματος, που είναι η ιστορία μιας παιδοφιλικής σχέσης ανάμεσα σε μια έφηβη και έναν ενήλικο άνδρα.

Όπως υπενθυμίζουν οι New York Times, ο Ναμπόκοφ είχε χαρακτηρίσει τη Σου Λιόν ως το «τέλειο νυμφίδιο» για να ερμηνεύσει τη Λολίτα, προτού δηλώσει αργότερα ότι θα ήθελε να δει τη Γαλλίδα ηθοποιό Κατρίν Ντεμονζό («Η Ζαζί στο μετρό») στον ρόλο αυτόν.

Μετά τη «Λολίτα», η Σου Λιόν έπαιξε σε περίπου είκοσι ταινίες προτού σταματήσει τη σταδιοδρομία της το 1980.

Ο τελευταίος της ρόλος στης Σου Λιόν ήταν το 1980 στο b-movie τρόμου «Alligator». Από τότε και μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου 2019 , που έφυγε από τη ζωή, δεν ξαναέπαιξε ποτέ στο σινεμά.

Ο μοναδικός λόγος για τον οποίο απασχόλησε τον Τύπο ήταν το γεγονός ότι παντρεύτηκε πολλές φορές - συνολικά πέντε - μια από αυτές με τον Κότον Ανταμσον, έναν διαβόητο εγκληματία της εποχής που μπήκε στη φυλακή για ληστεία και φόνο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ