Ο Ιάκωβος Γκόγκουα έχει 6 πολύτιμες συμβουλές: οι συνήθειες που πρέπει να αλλάξουμε για να έχουμε λαμπερή επιδερμίδα το χειμώνα

Αυτές οι συνήθειες εγγυώνται υγιή όψη και απαλή επιδερμίδα.

Ο χειμωνιάτικος καιρός δεν «χαρίζεται» στην επιδερμίδα. Το κρύο και τα χαμηλά επίπεδα υγρασίας που υπάρχουν στον ξηρό αέρα σε συνδυασμό με την αναμενόμενη θερμότητα που επικρατεί στους εσωτερικούς χώρους «κλέβουν» την ενυδάτωση και τη λάμψη του δέρματος.

Η πρόσθετη ενυδάτωση βοηθά, αλλά η ρουτίνα περιποίησής σου χρειάζεται και επιπλέον πράγματα για να αντιμετωπίσει τις «παρενέργειες» του καιρού και να παραμείνει ενυδατωμένη και απαλή. Για να μειώσεις την ερυθρότητα, τον κνησμό και το ξεφλούδισμα και να διατηρήσεις μια υγιή και φρέσκια όψη, υιοθέτησε τις παρακάτω συμβουλές.

1. Χρησιμοποίησε χλιαρό νερό

Τα ζεστά ντους είναι υπέροχα το χειμώνα, αλλά όταν μπορείς, κυρίως όταν πλένεις τα χέρια και το πρόσωπό σου, προτίμησε χλιαρό νερό, ώστε να μη χάσει η επιδερμίδα τα απαραίτητα έλαια της, όπως θα συνέβαινε αν επέλεγες ζεστό/καυτό νερό.

2. Ενυδάτωσε την επιδερμίδα σου αμέσως

Το δέρμα σου δεν χρειάζεται απλά περισσότερη ενυδάτωση, αλλά τη χρειάζεται και στο κατάλληλο timing, δηλαδή ακριβώς μετά το πλύσιμο του προσώπου. Εφαρμόζοντας ενυδατική κρέμα σε υγρή επιδερμίδα, η υγρασία «σφραγίζεται».

3. Προστατεύσου

Προτίμησε να φοράς γάντια και κασκόλ για να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου από τον κρύο αέρα, τη βροχή και το χιόνι. Επίσης, μη ξεχνάς το αντηλιακό σου. SOS! Ο ήλιος το χειμώνα μπορεί να είναι το ίδιο καταστροφικός με αυτόν του καλοκαιριού.

4. Κάνε απολέπιση

Συχνά ξεχνάμε πως και το χειμώνα η επιδερμίδα μας χρειάζεται απολέπιση για να απαλλαγεί από τα νεκρά κύτταρα. Λάβε υπόψη πως η επιδερμίδα σου δεν μπορεί να ενυδατωθεί αν βρίσκει «εμπόδιο» τα νεκρά κύτταρα. Μην αμελήσεις την ενυδάτωση αμέσως μετά την απολέπιση.

5. Ενυδάτωση εκ των έσω

Επιλέγοντας τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό θα βοηθήσεις το δέρμα σου εκ των έσω. Ενδεικτικές προτάσεις: μήλο, πορτοκάλι, ακτινίδιο, ντομάτα, αγγούρι, καρότο, σέλερι και κολοκύθι. Παράλληλα, βεβαιώσου πως παίρνεις αρκετή βιταμίνη C και ψευδάργυρο για να υποστηρίξεις τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που θα βρεις στα λιπαρά ψάρια και στο λιναρόσπορο θα δώσουν στην επιδερμίδα σου τα απαραίτητα «εφόδια» για να είναι ελαστική και απαλή.

6. Άλλαξε το καθαριστικό προσώπου σου

Γενικότερα, η ρουτίνα περιποίησής του προσώπου μας πρέπει να διαφοροποιείται κάθε εποχή, αλλά ειδικότερα οφείλεις να δώσεις έμφαση στο καθαριστικό προσώπου που επιλέγεις. Αν μέχρι τώρα χρησιμοποιούσες κάποιο που είχε στη σύνθεση του γλυκολικό ή σαλικυλικό οξύ, ήρθε η ώρα να το ανταλλάξεις με κάποιο που έχει περισσότερο ενυδατική σύνθεση. Έπειτα συνέχισε με ένα ενυδατικό toner και ενυδατική κρέμα για να «σφραγίσεις» την υγρασία στην επιδερμίδα σου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ